Foto af tapas i Malaga fra en tapasbar

På jagt efter tapas i Malaga

Her får du fem sikre stop på din tapas-tur gennem Malagas smukke gader.

Vi elsker spansk tapas og rejser på storbyferie og madrejser til Barcelona og Madrid igen og igen. Men hvis du vil prøve noget nyt, skulle du give sydkystbyen Malaga en chance. Den kan sagtens være med, både når det gælder spansk charme og lækre tapas.

Malaga er hovedbyen på Costa del Sol. Og hvis du tror, at byen er hærget efter årtiers overrend af chartergæster på solferie, kan du roligt tro om igen. Malaga har forlængst rystet charterbranchens sløje pizzaer og engelske morgenmad af sig. Byens gamle charmerende centrum byder i dag igen på et hav af lækre spanske spisesteder og tapasbarer.

Som mange kystbyer er også Malaga kendt for sine fisketapas. Du kan efter lyst og mod kaste dig over de saltede sardiner, grillede blæksprutter eller min egen favorit Gambas al pil pil = rejser stegt i olie og masser af chili og hvidløg. Men stop endelig ikke ved fisken, for der er lækre skinker i lange baner, frisk gedeost og sprøde kartofler med aoili. De store kødboller ‘albondigones’ er også et bekendtskab værd.

Frem for at indtage et helt måltid mad på én restaurant vil vi anbefale, at du kaster dig ud i en tapas-crawl rundt i byens gamle gader. Hop fra tapasbar til tapasbar og nyde den hyggelige gamle by, der summer af liv, når aftenen falder på.

Cerveceria Los Gatos

I hjertet af Malagas gamle centrum lige ved Plaza Uncibay ligger Cerveceria Los Gatos . Ejeren er fra Malaga, men har i mange år boet og drevet en tapasbar med samme navn i Madrid. I 2012 besluttede ejeren sig for at flytte tilbage og sælge tapas i Malaga. Med sig tog han Nordspaniens tradition for ‘pinchos’ = den lille spanske sandwich med et tyndt stykke brød toppet med lækker skinke, æg, laks, svampe, leverpate og alt mulig andet godt, der typisk holdes sammen af en tandstik.

Hos Los Gatos står Los Pinchos klar i en glasmonter, så hvis du har svært ved at tyde menukortet, kan du bare trykke næsen flad mod ruden og udpege dig de lækkerbidder, du ønsker.

Adresse: Plaza Uncibay 9, Malaga

Casa Lola

Hyggelige Casa Lola ligger et stenkast fra Piccaso Museet. Følg den lille gyde San Jose lidt til venstre for museets indgang, for enden af gyden finder du Casa Lola. Her er et alsidigt tapaskort med både pinchos og Malagas egne specialiteter i en skønt mix, så I finder helt sikkert noget for en hver smag. Her kan være livligt til både frokost og aften og betjeningen er hurtig og effektiv, som den skal være i en spansk tapasbar.

Adresse: Calle Granada 46, Malaga

Las Merchanas

Hvis du er på udkig efter de små mærkelige oplevelser, så slå vejen omkring Las Merchanas. Overalt i den lille tapasbar hænger klenodier til ære for Jesus og påskeugen Semana Santa. Påsken er en af Andalusiens mest betydningsfulde festivaler.

Hvert år fejres den med spektakulære optog, hvor religiøse broderskaber fra forskellige sogne går i position iført traditionelle klædedragter og ofte bærende på statuer af jomfru Maria og Jesus. Hvis du ikke er så heldig, at besøge Malaga i påsken, kan du få et indtryk af påsketraditionerne, mens du nyder en kop øl og en af Las Merchanas simple sandwich og et par andre tapas.

Adresse: Calle Mosquera 5, Malaga

La Cueva

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal bestille, når du træder ind på La Cueva, så kik op. Tapasbarens loft er fyldt med skinker. La Cueva er da også et supergodt sted til en omgang skinke, ost, chorizo og en kop øl. Bemærk i øvrigt, at skinkerne med sorte tæer er verdens lækreste skinke.

Hos La Cueva har de mange forskellige typer skinke at vælge imellem, så hvis du er i tvivl, kan du jo prøvesmage lidt forskelligt. De sorte skinker kaldes Pata Negra eller Ibérico Bellota. Skinken stammer fra frilandsgrise, der blandt andet lever af nedfaldne agern. Denne føde er med til at give skinken en fed nøddeagtig smag – det fås ikke bedre!

Adresse: Calle Martines 9, Malaga

La Taberna Antigua Casa de Guardia

Endnu en oplevelse får I hos La Taberna (Link: Antiguacasadeguardia.net, Malagas ældste tapasbar. Slut her, når du ikke skal have mere at spise, men måske blot et sidste glas at gå hjem på. Maden er nemlig ikke imponerende, men stedet emmer af historie.  Det lille sted har holdt åben siden 1840.

Du skal være indstillet på at indtage dine drikkevarer stående, til gengæld kan du gå ombord i et bredt udvalg af de søde dessertvine, som Malaga og Andalusiens også er kendt. Prøv for eksempel et glas af den søde Moscatel eller den populære Pedro Ximen. Du kan dog også bare hænge ud og nyde stemningen med en kold øl.

Adresse: Alameda Principal 18, Malaga

God fornøjelse med at spise tapas i Malaga – og buen provecho!

Af Mette Lindgaard Seligmann

Læs også:

3 tips til udflugter fra Malaga

Malaga: På bilferie gennem de spanske bjerge

Rejseblokken anmelder: Fantastiske spisesteder i Barcelona

 

Share Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “På jagt efter tapas i Malaga

 1. Jah, bestemt nogle af mine personlige favoritter! Jeg har boet i Malaga i et par år, og vi vender altid tilbage til Las Merchanas. Los Gatos er i min optik lige turistet nok, men det er bestemt en god repræsentant for ægte spansk køkken. Casa Lola har jeg aldrig hørt om, så det må prøves! .. Hvis man vil have tapas med et twist kan jeg varmt anbefale Uvedoble i Calle Cister (nær katedralen). Og ja; buen provecho!

  1. Hej Stine
   Fedt med flere tapas tips!! Min familie kommer også med mellemrum tilbage til Malaga, så skriv endelig igen, hvis du løber ind i flere gode steder eller har andre spændende insidetips.

   Bytte bytte tapas tips – så bliver det da ikke bedre blogging end det!

   1. Hej igen, Mette 🙂
    Jeg er bestemt fan af bytte-bytte tapas-tips!
    Vil ikke lige smide om mig med hjemmesider, men hvis du søger på “Top 10 tapasbarer i Malaga” kan jeg godt stå inde for dem 😉
    Forresten er den relativt nye Astrid Tapas (ved Iglesia San Juan og Plaza Camas) også god, hvis man er til lidt lettere tapas. Man kan jo ikke blive ved med at køre på chorizo og patatas bravas i det lange løb 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *