Turister i Bruxelles

Et døgn i Bruxelles – det kan du se, shoppe, spise

Hvad skal du se i Bruxelles? Hvad skal du opleve? Hvor skal du bo og spise?

Bruxelles er en lille storby, hovedstad i Belgien og ja nærmest i Europa, når man tænker på, at EU-parlamentet har til huse her. Det er muligt at få en rigtig gode oplevelser i byen, uanset længden af opholdet. Her er mine personlige tips til et døgn i Bruxelles.

Se

Grand Place/Grote Markt er et must. Her ligger byens gamle rådhus fra 1400-tallet og stråler om kap med de flotte huse. Smut også ind i Gallerie Saint Hubert, der er en betagende smuk indkøbsarkade.

Bagefter kan tegneseriefans tage på Tegneseriemuseet, der ligger i nærheden i en smuk Art Nouveau-bygning, og efter besøget kan man tage en tur rundt i byen for at se alle de kendte tegneseriefigurer som street art. Her finder du en liste og et kort over alle de steder, der har vægmalerier med tegneseriefigurer: Brussels.be/Comic Book Route.

Métro Stockel - fresque Tintin

De, der foretrækker kunst på museer i stedet for på mure, kan gå på Magritte-museet på Place Royale, men book billetter på deres hjemmeside, så slipper du for at stå i kø ved indgangen. PS: Gratis entré den første onsdag eftermiddag hver måned.

Shoppe

Rue Dansaert er Bruxelles’ modedistrikt med designerbutikker, gallerier og fede restauranter. Hvis du er der, bør du snuppe en drink i den stemningsfyldte bar L’Archiduc.

Rue Neuve/Nieuwstraat er et stort shoppingmekka, og skal det være ungt, er området omkring Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriksplein, Léon Lepage Straat og Kartuizersstraat stedet.

Chokolade og øl skal helt klart smages og eventuelt købes med hjem, når man er i Bruxelles. Her er masser at vælge imellem. Faktisk er det svært at undgå en chokoladebutik, men er du alligevel i Gallerie Saint Hubert, skulle du besøge Neuhaus Chocolaterie, som har superlækker chokolade.

Spise

Som turist kan man lige så godt gå al in og smage belgiske specialiteter på en af byens ældste restauranter, In ‘t Spinnekopke på Place Jardin Aux Fleurs. Det er et komplet umoderne sted, men maden er sandsynligvis langt bedre end mange hippe spisesteder.

Her kan du få muslinger (Moules), Foie Grais, gryderetter, hvor kødet har simret i øl i timevis, de sprødeste pommes frites (belgierne slås i øvrigt med franskmændene om, hvem der opfandt dem) og meget andet godt.

T'Spinnekopke i Bruxelles

Til at slukke øltørsten anbefaler jeg Moeder Lambic i St.Gilles-bydelen, der er et ølparadis med 42 forskellige fadølshaner og en passioneret indehaver, der personligt udvælger sine øl. Rue Maché Aux Herbes er smækfyldt af værtshuse – især hvis du også går ned ad de små tilstødende gyder.

Køre

Der er masser af transportmuligheder i byen, fra bus og bycykler til metro og sporvogne. Sidstnævnte skal man selvfølgelig prøve, da det er en hyggelig måde at lade sig transportere på.

En lille advarsel: Jeg plejer at have nogenlunde styr på metroen i forskellige storbyer, men sidst jeg var der, brugte jeg en time på at tage forkerte vogne, stå af de forkerte steder og prøve at hitte rede i linjerne.

Sove

Jeg har overnattet på to forskellige hoteller i Bruxelles, to meget forskellige. Det ene, Windsor, er gammeldags og elegant, det andet Hotel Zoom er hipt og interessant, og det kan jeg varmt anbefale.

Navnet Zoom indikerer hotellets tema: Kameraer og fotografier. Det tema går igennem interiør og udsmykning. Fra de mange smukke kameraer, der pryder en reol i receptionen, til Kodak-lamperne over buffetbordet og fotos på væggen, som i øvrigt er taget af lokale.

Fotovæg på Zoom Hotel i Bruxelles

Morgenmaden er fremragende, man kan for eksempel koge sit eget æg, så det er frisk og varmt, baren har en masse forskellige belgiske øl, værelserne fremragende med sjove detaljer – på mit var der blandt andet en lænestol lavet af en trillebør.

Prisen er i den lave ende, ca. 700 kr. for to en enkelt nat, og det er svært at sætte fingeren på noget dårligt. Det skulle lige være, at der er 15 til 20 minutters gang til Grand Plaze/Grote Markt, byens hyggeligste centrum. Link: Zoomhotel.

Mere om Belgien

På øltur i Belgien for at smage geuze

Chokoladebyen Brugge er uimodståelig

Af Karen Seneca, foto øverst: (c)VISITBRUSSELS/E.Danhier. Rejseblokken var inviteret til Bruxelles af Visit Flanders.

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *