Imbros Kløften. Ferie på Kreta

8 ting du kan foretage dig i din ferie på Kreta

Det er dejligt at sole sig ved poolen eller bade ved stranden på Kreta. Maden er også fremragende, og Ouzo er der nok af. Men en ferie på Kreta kan indeholde så meget andet, så her har du ti tips til en af danskernes foretrukne ferieøer.

Vandring

Der er masser af vandreruter på Kreta. På Explore Crete kan du læse mere om de enkelte ruter: Hiking and trekking. Hvis du gerne vil gå en tur, men ikke har mod på at rende rundt i kløfter og bjerge, kan du besøge Botanisk Have (Gardens of Crete), som ligger 18 km fra Chania. Det er en fin og hyggelig have med masser af lokale urter, planter og blomster. Pris: Seks euro for voksne, 4 for børn, med mindre de er under seks år, hvor de får gratis adgang.

Sejltur

Uanset hvor du tilbringer din ferie på Kreta, er der mulighed for at komme ud at sejle. Men snup en tur til øen Spinolonga, som i gamle dage var de spedalskes ø. Her blev staklerne sejlet til, så de ikke udgjorde en smittefare for deres landsmænd. Du kan sejle fra Plaka og Agios Nikolaos, prisen: Ca. seks euro.

Kløfter

Samariakløften er en af de mest kendte attraktioner på Kreta, og det ér en spektakulær vandretur på ca. 18 km. gennem en vidunderlig bjergkløft. Men mindre kan også gøre det, og her er Imbroskløften et godt alternativ. Otte km. gennem en kløft på stenede stier og med smukke klippeformationer. Jeg har gået begge ruter, og fandt Imbros lige så interessant som Samaria… Men mindre udmattende.

Kreta ferie Chania

Historie

Souda Bay Kirkegård udenfor Chania er en kirkegård for de allierede soldater, som døde på Kreta under 2. Verdenskrig. 1.500 ligger side om side med hvide gravsten tæt på havet, og det er et smukt sted at besøge. Husk at læse gæstebogen med de pårørendes hilsner – meget rørende!

Lychnostatis friluftsmuseum ved Hersonissos er et besøg værd. Her kan du se et gammelt bondehus, en traditionel vindmølle, olivenpresse og meget, meget andet. Du får et indblik i kretensisk kultur og tradition.

Knossos er svær at komme udenom især for historieinteressede. Det er en udgravet oldtidsby fra minoiernes bronzealder og øens største attraktion. Topattraktionen er det førhen overdådige og imponerende palads, hvor visse dele er rekonstrueret, og en ferie på  kræver næsten et besøg. Du kan læse mere om historien og billetpriser samt åbningstider her: Knossos.

Landsby

Choumeriako er den yndigste landsby og en temmelig ukendt perle. Landsbyens beboere er meget omhyggelige med at passe deres kønne by, som har hele 17 kirker. Før i tiden var byen nemlig regionens centrum,  hvad både kirkerne og de forskellige monumenter minder om den dag i dag.

Segway

Lej en Segway (motoriseret løbehjul) og sus rundt i gaderne i de største byer på øen. Du kan læse om min tur på Segway i Chania. Det var virkelig sjovt: Rullende rundvisning i Chania.

Akvarium

Aquaworld Aqvarium er et lille men fint akvarium i Hersonissos, som er tildelt Travellers Choice Award af TripAdvisor på grund af de mange flotte anmeldelser. Det samme er Cretaquarium Thalassocomos i Heraklion, som blandt andet har hajer.

Rideture

Der er mange rideskoler, som tilbyder rideture i det smukke landskab – både for nybegyndere og folk, der allerede har styr på det. Zoraidas er en af dem. Det lille rejsebureau Hippo Tours tilbyder rideferier på Kreta. Find dem her: Hippotours.dk.

Mere om Kreta

Det lette liv på All inclusive

3 gode restauranter i Chania

Kunsten at fare vild i ferien

Læs også

Guide til den store klassiker: Rhodos

5 fine tips til din Cypernferie

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret til Kreta af Star Tour, nu TUI.

Annonce:

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “8 ting du kan foretage dig i din ferie på Kreta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *