Foto fra madvandring tæt på Malmø

Tips til en dejlig endagstur i Malmø

Du behøver ikke at rejse langt væk for at få gode, sjove og uforglemmelige oplevelser. Faktisk kan du nøjes med en tur over sundet. Malmø og Skåne i Sverige byder på masser af skønne oplevelser. Vi har samlet et lille udpluk af tips til en fantastisk endagstur til Malmø.

Smag svenske delikatesser på madvandring

Sikke en fantastisk udsigt. Smukt og grønt. Midt i den svenske natur – i skoven lidt nord for Helsingborg i Kullaberg – kan du komme på madvandring. Et sjovt og spændende koncept, hvor du vandrer rundt i skoven, nyder naturen og undervejs smager forskellige svenske delikatesser produceret af lokale.

Turen varierer, men vil typisk være omkring 4-5 kilometer lang, og man vandrer i kuperet terræn, hvor man gør holdt undervejs ved udvalgte lysninger, hvor guiden Mia Håkansson fortæller om de forskellige specialiteter krydret med små lokale sagn og historier. Udvalget af mad svinger afhængig af sæson. På en normal madvandring vil man typisk have seks stop, hvor man smager på et stort udvalg af både traditionelle og nye svenske specialiteter. Læs mere på Matvandringar på Kullaberg.

Du kan også komme på madvandring i Malmø, hvor ‘Matkaravanen‘ vil guide dig gennem cirka 2-timers mad-eventyr med smagsprøver, madhistorie og trends. Og er man til det søde, så tilbyder de også en guidet tur gennem ‘Malmös bästa sötsaker‘.

Få god mad til rimelige priser

Hvis du ikke har lyst til at vandre rundt efter den gode madoplevelse, så kan du også bare tage ind til Malmø by, hvor området ved Lilla Torg og Gamla Väster er spækket med fantastiske restauranter. Restauranterne Bastard og Namu har nemlig modtaget Michelins Bib Gourmand-udmærkelser for at servere ‘god mad til rimelige priser’. Her kan du finde flere gode restaurantforslag.

Tag på vingårdsbesøg

I det sydlige Skåne mellem Malmø og Ystad ligger vingården Hällåkra i idylliske omgivelser. Selve vingården består af en ældre, hvid landejendom og en tilbygning i den traditionelle svenske, røde træstil. Det er super hyggeligt. Især på grund af de små hyggekroge, som ejerne Håkan og Lotta Hansson har indrettet rundt omkring.

Hällåkra Vingård er et besøg værd, hvis man interesserer sig for vin, og især skandinavisk vin. Håkan og Lotta er gode fortællere og hjertelige værter. Hällåkra tilbyder forskellige events for større og mindre grupper. Læs mere om, hvad vingården tilbyder på Hällåkra Vingård.

Shop lækkerier og brugskunst i torvehal

Gå en lang og dejlig tur i området omkring Kullen, og slut eftermiddagen af med at besøge Magasin 36 og Höganäs Saluhal. Her er en skøn blanding af brugskunst, design, tøj og torvehal med masser af svenske delikatesser. Stemningen er super hyggelig og maden er lækker. I cafeen kan du få forskellige kager, brød og sandwich samt kaffe. Cafeen er flittigt besøgt, når svenskerne skal have fika, hvilket er eftermiddagskaffe omkring 14-15 tiden.

Der er også en skøn torvehal – eller saluhallen – i Lund.

Af Lone Holm. Fotos: Privat. Det nederste foto er fra Höganäs Saluhal. 


Annonce

Find mere inspiration til årets ferier og rejser på Skandinaviens største feriemesse Ferie for Alle, som afholdes 23. – 25. februar i MCH Messecenter Herning.

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Tips til en dejlig endagstur i Malmø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *