Bådtur udenfor Alanya

Tre skønne måder at opleve den totale afslapning i Alanya

Gæsteindlæg af rejseblogger Tea Tougaard

Alanya er af mange kendt som det ultimative ferieparadis for både familie og par. Byen byder på alt fra gigantiske resorts til små eksklusive hoteller langs stranden, og er den perfekte kombination af smuk natur, fascinerende historie og moderne byliv. Her er tre måder at stresse af på og opleve ren, uforfalsket afslapning i Alanya.

Alanya klippe

1. Hamam – et afslappende, tyrkisk bad

Traditionen med at gå i tyrkisk bad kan spores helt tilbage til romertiden. Dengang var de tyrkiske bade stedet man gik hen for at blive rengjort, være social og lave forretninger. Tyrkisk bad går også under navnet hamam, og ifølge traditionen var mænd og kvinder før i tiden altid opdelt, når de gik i hamam.

I dag kan man både besøge tyrkiske bade, som er til blandet køn, eller som er kønsopdelte. I Alanya findes der også få tyrkiske bade som kun er for kvinder, et af dem er Bella Donna.

Hamam i Alanya

 

Et besøg i et tyrkisk bad er den perfekte måde at begynde en afstressende ferien i Alanya. De tyrkiske bade starter med en tur i sauna. Derefter bliver man lagt på en stor opvarmet marmorplade og får en grundig skrub med en grov eksfolieringshandske. Kroppen vaskes, og derefter bliver kroppen dækket med sæbeskum og masseret. Kroppen skylles endnu engang. Herefter giver mange hamams enten en ansigtsmaske eller fullbody massage.

Efter en tur i tyrkisk bad føles kroppen frisk og ny, og huden er klar til at optage masser af sol og D-vitaminer. Husk aldrig at gå i hamam, hvis du er solbrændt. Det kan blive en smertefuld oplevelse.

2. Se Alanya fra vandet

En af de skønneste måder at stresse af i Alanya er med en bådtur. I Alanya kan du få bådture både som heldagstur eller som ture på et par timer. Der findes et stort udvalg af både på Alanya havn. Nogle både er festbåde, mens andre fokuserer på rolig musik og afslapning. Husk at forhøre dig hos båden om, hvilken type bådtur de tilbyder.

Alle bådeture gør stop undervejs, hvor der er mulighed for at både i det salte middelhav. Når du bader i saltvand, sender din hjerne en hær af endorfiner ud. Endorfiner er kendt som lykkehormoner, som giver følelsen af glæde. Når du bader i saltvand påvirker det også direkte nervesystemet, så du straks falder til ro og slapper af i kroppen.

Udover muligheden for at bade i det skønne vand, er der også mulighed for at solbade på båden, og gå i havn med en lækker solbrun farve. De fleste bådture er med gratis frokost og fri vand og sodavand om bord på hele turen. Det betyder, du kan nyde en helt dag på Middelhavet uden at have din pung op ad lommen.

Sejlskib udenfor Alanya

3. Spis tyrkisk morgenmad med udsigt over byen

Man siger, at morgenmad er et af de vigtigste måltider om dagen. Man siger også, at tyrkisk mad er noget at det bedste i verden. Derfor er tyrkisk morgenmad et måltid, man ikke må snyde sig selv for.

Traditionel tyrkisk morgenmad består af et utal af små ”meze”-retter, som alle serveres i små skåle eller på fade. Der kan hurtigt være over 20 forskellige retter på bordet til en omgang tyrkisk morgenmad, og det er sjældent muligt at spise op – lige meget, hvor længe man prøver. Der serveres bl.a. æg, ost, oliven, tomater, agurker, honning, syltetøj og meget, meget mere til tyrkisk morgenmad.

Tyrkisk morgenmad i Alanya

 

Tyrkisk morgenmad m juice

 

Tyrkerne spiser meget hvid brød og drikker meget te, som derfor også altid bliver serveret.  Du kan få denne morgenmad flere forskellige steder rundt omkring i byen, men de bedste steder er på restauranterne oppe i bjergene, hvor man kan se ud over hele Alanya by, mens man nyder dagens første måltid.

Læs for eksempel Karens indlæg om et ganske særligt sted: Her får du byens bedste brunch.

Rejseblokkens indlæg om Alanya

Vi har udvalgt dejlige og billige spisesteder i Alanya

Guide til Alanya året rundt

Dim Cay – her kan du spise frokost med fødderne i vand

Tre steder for den lækkersultne i Alanya

Det skal du smage i Tyrkiet

Se også

Tea Tougaard, der har skrevet dette indlæg, driver også hjemmesiden AlanyaDk.

Du kan se den her: Alanyadk.dk.

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *