Victoria vandfaldet fik mig til at græde af glæde

“Ja ja, så lad mig dog se Victoria vandfaldet, nu jeg er her”. Omtrent sådan tænkte jeg efter at have rejst i det sydlige Afrika i en uges tid – fra Johannesburg i Sydafrika, gennem Botswana og nu i Zimbabwe. Afrika trak på grund af de vidunderlige og vilde dyr, så vandfaldet var for mig blot en biting. Troede jeg…

Men da jeg nåede frem til vandfaldet, blev jeg slået fuldstændig omkuld. Skønheden var – og er – overvældende. Vandet, der væltede ca. 100 meter ned i slugten, fik mine øjne til at blive våde. Jeg dirrede og følte en spænding og lykke i kroppen. En følelse af at opleve noget meget stort.

Og det er Victoria vandfaldet på så mange måder. Det er mægtige naturkræfter, som er opstået for millioner af år siden efter et vulkanudbrud. Et af verdens syv naturvidundere og bestemt vidunderligt.

Regnbue ved Victoria vandfaldet

 

Alle sanser aktiveres, når man står ved et af de enorme vandfald: Lyden af vandet, der buldrer og brager og plasker ned i voldsomme skumsprøjt, følelsen af vandstænk på ens varme hud, duften af regnskoven, der næres af vandet og synet af de frodige buske, kløften, aberne i træerne og ikke mindst de regnbuer, der dannes overalt.

I september måned, hvor jeg var der, er vandfaldet delt i flere. Om foråret er det samlet, for her er det regntid og det betyder endnu mere vand fra floden foroven. Det kan ses på nedenstående foto, som er taget fra en helikopter:

Victoria Falls set fra luften.

 

Det er nemlig muligt at tage en 13 minutters helikoptertur over vandfaldet/vandfaldene. Helt ærlig tør jeg ikke flyve i sådan en lille ting, derfor måtte jeg nøjes med at se mine medturisters fotos og de var ovenud begejstrede. Prisen er pebret, som den slags ofte er på steder, hvor folk kommer valfartende: 1.000 kr.

Vi boede i telte i Nata Camp tæt på vandfaldet. En lejr med en lille swimmingpool, et par restauranter og udmærket baderum. Her kan man vælge at overnatte i et af de hyggelige huse på grunden eller gå all in som os og campere i små tomandstelte. Da vi ankom gik tre vortesvin rundt på campingpladsens grund, hyggeligt, så længe man ikke går hen til dem. De små svin er stærke og aggressive, hvis de føler sig truet, så hvem tør tage chancen.

I det hele taget er man aldrig langt væk fra eksotiske dyr på disse kanter. Impalaer græsser hist og pist, ved vejkanten kan man endda skimte slentrende elefanter og frække bavianer klatrer rundt omkring. Jo, det er bestemt ikke kun vandfaldet, der er attraktionen. Det er dog det eneste tidspunkt på turen, hvor jeg blev så bevæget.

Bavian ved Victoria Vandfaldene


Vandfald

 

Læs også

Jeg har været med på Intrepid Travels tur fra Johannesburg gennem Botswana op til Victoria vandfaldet i Zimbabwe. Det betød lange køreture dagligt men også en hel masse forskellige oplevelser, som du vil kunne læse om den næste tid her på bloggen.

Rejsetid til Johannesburg: 11 timer fra London, 2 fra København til London. Pris for otte dage gennem Sydafrika, Botswana og Zimbabwe inklusiv entre til diverse nationalparker, morgenmad og aftensmad m.m.: 9.500 kr.

Læs mere på Intrepid Travels hjemmeside. Du kan også læse mit første indlæg fra rejsen, der handler om safari i Kruger National Park:

Safari i Sydafrika: En barndomsdrøm er opfyldt

Victoria vandfaldet i Zimbabwe i september

 

Facts om Victoria vandfaldet

 • Det er et af verdens syv naturvidundere.
 • Vandfaldet ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia.
 • Vandfaldet er 1,7 km. bredt og 100 meter langt. Kun i regnperioden februar til maj er det komplet, resten af tiden deler det sig i forskelige fald.
 • Det er et af verdens tre største vandfald og i regntiden det bredeste i verden.
 • Dr. Livingstone opdagede det i 1855 og opkaldte det efter dronning Victoria.
 • I Zimbabwe hedder det Mosi-oa-tunya, som betyder ‘røgen, der tordner’.

Af Karen Seneca

 

Annonce:

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Victoria vandfaldet fik mig til at græde af glæde

 1. Det er vildt smukt og sikke store krafter i sådan et vandfald:-)
  Jeg har arbejdet og rejst rundt i området i sin tid.
  Ville nu gerne gense det en dag.
  Smukke billeder du har delt.
  Weekend hilsner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *