Tæt på solen: Tryk på Preview Y8

Heldigvis eller desværre vil ingen sidde i Kære Esther i mere end en halv time i dag. Walking simulator-genren har udviklet sig og er blevet kræsne omkring alle slags accenter, der får et stykke til at skille sig ud fra andre. For eksempel har forfatterne til Kursk fra firmaet Y8Games Center blev berømt om emnet død af en russisk ubåd, og udviklerne af Layers of Fear opnåede en skræmmende effekt med minimal interaktivitet. Nogen imponerer publikum med deres kunstneriske talent, og en person med en intrig. Nogen imponerer publikum med deres kunstneriske talent, og en person med en intrig. Med hensyn til skaberne af Tæt på solen har de tre trumfkort i ærmet på én gang - høj stil, luskede skrig og paralleller med kulten BioShock . Tilgangen er original, men er den virkelig god?

Forestil dig en alternativ verden, hvor opfinderen Nikola Tesla fandt succes. Hans maskiner er blevet efterspurgt overalt, halvdelen af ​​jorden er afhængig af trådløs elektricitet, ubemandede skibe sejler i havet, og Wardencliff-projektet er vokset til det rigeste selskab. Ikke tilfreds med det, han havde opnået, byggede videnskabsmanden et skib på størrelse med en by og kaldte det "Helios". Alle videnskabsarmaturer i slutningen af ​​det 19. århundrede blev inviteret om bord - med hjælp fra et farverigt besætningsværk satte kaptajnen sig for at opbygge en fremtid uden krige og kamp for ressourcer. For at beskytte sit hjernebarn installerede han endda et supervåben på foringen - en dødsstråle, der straks kan forbrænde en hel flåde.

Så alle ville have levet lykkeligt nogensinde, hvis journalisten Rose Archer ikke havde modtaget et brev fra Adas yngre søster, en ansat ved Helios fysiklaboratorium. Ada inviterede en pårørende til at besøge og erklærede, at den flydende by faktisk ville ændre virkeligheden. Hvem ville nægte en sådan rapport? Efter at have indsamlet sine ting steg Rose ombord på en ubemandet damper og tog sig selv til den rygtede kæmpe, der skar gennem bølgerne.

Men allerede i lastrummet giver glæde plads til frygt. Heltinden opdager, at skibet er øde, ødelæggelse hersker på dækkene, og mange mekanismer er ude af drift. Rejser gennem dystre haller, indsamler dokumenter og udklip fra aviser og Rose rekonstruerer lidt efter lidt begivenhederne før hendes besøg. Det viser sig, at Tesla gik ud af skinnerne og beskyldte sin rival Thomas Edison(Thomas Edison) i spionage og sendte sine styrker for at søge efter fjendens agenter blandt besætningsmedlemmerne. De mistænkte blev tortureret og dræbt. Og så alle forstår, hvem der har ansvaret her, udstyrede opfinderen et museum opkaldt efter sig selv om bord med en gylden statue og udstillinger i vinduerne. Teksten til udflugten blev også udtalt: "Min dyrebare dødsstråle," siger en stemme med intonationerne fra Gollum fra "Ringenes Herre".

Tror du, det er alt? Men nej: historien er tilgroet med nye detaljer, så snart Rose begynder at se spøgelser. Glødende silhuetter udspiller fortidens scener, og af deres samtaler bliver det klart, at Tesla blandt andet kørte kiler mod Ada Archer. Ada selv kontakter sin søster ved hjælp af øretelefonmodtageren og erklærer, at hun aldrig har sendt noget brev. Og hvis det gjorde det, var det ikke i denne dimension - det er alt sammen skylden for de eksperimenter med tiden, som forskerne gjorde på skibet. Hvordan forstå man så de spøgelsesagtige pantomimer og deres deltagers lig - som de musikere, der kramede sig sammen i teatrets orkestergrop? Tæt på solen skræmmer ikke så meget med udsigten til lemlæstede kroppe, lyde og skygger, men med en skarp overgang fra detektiv til rædsel.

Storm i et glas vand 's spil personale ved, hvordan man imponere gamer. De opnåede en deprimerende atmosfære, kom på en skør historie på en god måde og skabte majestætiske niveauer, dekoreret i krydset mellem Art Deco og steampunk. Selv gåder er enkle og behagelige. Og hvor forfatterne ikke er på niveau, holder i det mindste genrenes traditioner. For eksempel er heltinden klodset og langsom, som en tank fra første verdenskrig, så du skal bevæge dig strengt med Shift-tasten. Når man ser på det arthritiske tempo, den tyktflydende kontrol og springene på fem centimeter, tænker man kun på én ting: Lord Jesus, hellige hellige, hvis der kun var nogen handling her. Og hvad synes du?

På et eller andet tidspunkt dukker en psykopat op, der svinger en kniv, forfølger Rose og bebrejder hende for alle "Helios" -problemerne. Denne krampagtige travlhed i spillet understreger stærkt manglerne i gameplayet. For eksempel skal du i et teater klatre fra altan til altan langs en smal bjælke. Du falder, starter forfra, og et eller andet sted på tredje forsøg kommer du til det ønskede sted. Samtidig forbliver årsagen til fiaskoen et mysterium - alle tre gange udførte du de samme handlinger. Men det er én ting at møde sådanne problemer i et roligt miljø. Og en helt anden - med en vanvittig morder bag ryggen. Enten overhaler han heltinden midt i korridoren, så i slutningen kan han slet ikke indhente, selvom kørehastigheden og ruten ikke ændres.

Der er et stort antal ambitiøse udviklere i verden, men de træder alle sammen på samme rive - viser næsten ikke produktet med deres ansigt og afslører deres kreative potentiale, de begynder at pisker feber. Mange vil gerne kombinere BioShock , Layers of Fear og Outlast , en rædseltur med en actionfilm og en anden Stalker med en fjerde Witcher . Der er dog ting, der ikke er værd at røre ved. Det er ikke, at de var tabu - det er bare, at gennemførelsen af ​​planer kan fjerne meget mere ressourcer og indsats, end man oprindeligt antog. Og kræve, at et hold på 15 personer hopper over hovedet. Og resultatet er et Frankenstein-monster, syet af stykker i forskellige størrelser og kvalitet.

Dette er naturligvis ikke en anmeldelse, men en forhåndsvisning baseret på indtryk fra demoen. Men så charmen ved Tæt på solen ikke smuldrer over små ting, som et korthus, er forfatterne ikke en synd til at genoverveje metoderne til at blande forskellige mekanik og genrer. Som en gåsimulator er spillet simpelthen godt, men til fornuftig handling mangler det stadig hastighed, kørsel og intuition. Med andre ord, arbejd med motoren, animationen og anden kedsomhed uden ordentlig opmærksomhed, som snesevis af dristige udgivelser er forsvundet med glans. Hverken den demokratiske pris eller den originale æstetik vil redde arbejdet, hvis spillerne snubler over den irriterende ruhed.