Tristan Otto i København

Dinosaurernes konge: Oplev Tristan Otto i København

Den er 66 millioner år gammel, 3,4 meter høj, 12 meter lang og har alle sine knivskarpe tænder intakt. Det er selvfølgelig Tristan Otto – dinosaurernes konge – vi taler om. Tristan Otto kommer til København i juni 2020 på Statens Naturhistoriske Museum. Det giver dig og mig mulighed for at komme helt tæt på ét af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-skeletter.

I begyndelsen af april 2020 åbner Statens Naturhistoriske Museum op for én af sine mest spektakulære udstillinger, hvor T. rex-skelettet Tristan Otto, bliver centrum for en ny udstilling om dinosaurer.

Så hvis du ikke har oplevet Tristan Otto i Berlin på Museum für Naturkunde, så kan du godt glæde dig til en enestående oplevelse. Både jeg og min datter synes i hvert fald, at det var både en enestående og uforglemmelig oplevelse at se et T.rex-skelet så tæt på, da vi oplevede Tristan Otto i Berlin for et par år siden.

Tristan Otto for første gang i Danmark

Tristan Otto blev fundet i Montana, USA i 2010 og har kunnet opleves på Museum für Naturkunde i Berlin. Nu rejser dinosauerernes konge altså til Danmark og det placerer Statens Naturhistoriske Museum i liga med verdens førende naturhistoriske museer:

Mere end to millioner besøgende i alle aldre har set Tristan Otto på Museum für Naturkunde i Berlin, så vi glæder os meget til at vise ham frem som centrum for vores nye særudstilling.
Professor Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør for Statens Naturhistoriske Museum

Tristan Otto er ejet af to danskere og opkaldt efter deres sønner. Han er ét af verdens mest komplette T. rex-skeletter; et fantastisk, matsort fossil på 3,4 meter i højden og 12 meter langt. Herudover er han intet mindre end 66 millioner år gammel.

Det matsorte kranie har en enestående grad af fuldkommenhed og består af 98% originalt materiale – inklusiv alle knivskarpe tænder. Det gør ham til et exceptionelt velbevaret fossil.

Tristan Otto i København

Et af verdens mest komplette fossiler

Et ægte og næsten komplet fossil hører til sjældenhederne, da der fra 1902 og frem til i dag kun er fundet omkring 50 eksemplarer af T. rex’en. Ingen har været 100% komplette, men med sine 170 originale knogler ud af 300 er Tristan Otto ét af verdens mest komplette fossiler.

Udstillingen med Tristan Otto vises på Statens Naturhistoriske Museum fra 19. Juni 2020 til 28. Marts 2021.
Læs mere på Statens Naturhistoriske Museum

Kilde: Statens Naturhistoriske Museum. Foto: Frederik Wolff Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum ©
Indlægget er blevet rettet, da udstillingens åbningsdato ændrede sig fra april til juni 2020 pga. Corona-pandemien.


Læs også: To sjove museer for børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *