Solcreme

4 årsager til at bruge solcreme på ferien

Du står måske og skal afsted på ferie og overvejer, hvor vigtigt solcreme egentlig er? Og om du skal medbringe noget hjemmefra eller om du blot skal improvisere, når du er ankommet til din destination. I denne artikel har vi derfor valgt at give dig et overblik over, hvor vigtigt solcreme reelt er. Læs med og bliv klogere.

Solcreme kan holde huden ung

Først og fremmest kan solcreme forebygge for tidlig ældning af huden. Solens stråler er nemlig med til at fremprovokere hudens aldringsproces, hvilket man selvfølgelig helst vil undgå, hvis man gerne vil holde huden ung.

I stedet for at investere i dyre anti-rynke creme og ansigtsløft er det en god ide at passe på sit ansigt i solen. Selv de dage, hvor der er overskyet, bør du faktisk bruge solcreme, da solens stråler ofte, når meget mere igennem skyerne, end de fleste regner med.

Solcreme kan mindske chancen for nogle hudkræfttyper

Foruden de mere kosmetiske årsager til at bruge solcreme, kan solens stråler skade dine hudcellers DNA, hvilket kan udvikle sig til hudkræft. Det er hér, du bør være specielt varsom overfor en potentiel solskoldning. Når du oplever en solskoldning, er dine hudceller nemlig blevet påvirket – så det er selvfølgelig ikke godt, hvis du ofte bliver solskoldet. Derfor må du bruge solcreme, for at undgå det!

Solcreme beskytter din hud, og det er derfor vigtigt ikke at undervurderer vigtigheden af solcreme med en høj faktor, hvis solens stråler er stærke. Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på ikke at opholde sig for længe i solen, selv om du bruger et solbeskyttelsesmiddel.

Solskoldning er smertefuldt

Har du nogensinde oplevet, at du blev solskoldet den første dag på ferien? Det er vi nok desværre mange, som har. Halvdelen – hvis ikke hele – ferien er ødelagt, da det pludselig er umuligt at træde udenfor i solen uden at opleve en stikkende smerte i huden, hvor den er blevet skoldet. Hvilken ferie til sydens sol og strande er rar, hvis man er nødt til at holde sig inden døre i den kølige aircondition?

Undgå sådanne situationer ved at bruge solcreme – og specielt ansigtscreme med spf. Der er ingen grund til at ødelægge ferien, blot fordi man ikke tænker over at påføre solcreme, eller fordi man stadig har den forældede holdning at: Huden skal vær rød, før den bliver brun. Det er derfor også vigtigt, at påføre midlet hyppigt, så du hele tiden er beskyttet. Det er særlig vigtigt, når du har været i vandet, svedt eller tørret dig.

Holder farven længere?

Nogle argumenterer faktisk for, at den brune hudfarve, som solen giver, holder længere, hvis den er blevet langsomt opbygget med solcreme. Og hvem vil ikke gerne have at denne smukke sommerfarve holder så længe som muligt?

Foto: Pexels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *