5 hurtige til beatpoet Claus Høxbroe

Beatpoeten Claus Høxbroe er en ener og gør tingene på sin egen måde. Han stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten – flytte, bo på hoteller eller være hjemløs for at hente inspiration – og så er han generelt vild med storbyer.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i? 

– Generelt kan jeg godt lide storbyer, om det er Miami, Havana eller Kraków. Rent praktisk er det lettere for mig at være steder, hvor der tales engelsk, så kan jeg kommunikere med folk.

Hvad har du altid med på din rejse? 

– Jeg rejser generelt let, men medbringer altid min mobil, da jeg skriver digte på den. Den gør det muligt at fange digtene i øjeblikket uden at påvirke siuationen. 

Hvad er dit bedste rejseråd? 

– Vær nysgerrig, det er altid en god idé at undersøge, hvad man vil se og opleve – men lad stedet inspirere dig og vær åben for eventyr.

Hvilken rejse er din bedste? 

– Roadtrip gennem Florida kunne helt sikkert noget, det samme med Indien, hvor jeg skrev på nye digte, men jeg kan også godt lide at være booket til en oplæsning i udlandet, og der har jeg haft nogle fantastiske ture til blandt andet Helsinki, Tallinn og Berlin.

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu? 

– Jeg vil gerne tilbage og opleve endnu mere af USA, men har også et ønske om at dykke ned i Østeuropa. 

Om Claus Høxbroe

I knap 15 år har Claus Høxbroe levet af sine digte – en sjælden bedrift i Danmark. Gennem hårdt arbejde flyder skriften konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 16 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.700 gange fordelt på otte lande. Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen 2011.

Claus Høxbroe
Sorte pletter på himlens linse
Udkom den 28. februar 2020
Gentlemen’s Jockey Club

Foto: Pressebilleder


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *