Billig ferie i Danmark
Danmark

Billig ferie i Danmark

Hvis økonomien er lidt stram, og du gerne vil på ferie, så er der flere forskellige muligheder for at holde en billig ferie i Danmark. Her får du tre forslag til billig ferie i Danmark.

Ta’ på ø-lejr

Det bliver mere og mere populært at tage på ø-lejr. Lejrene ligger ofte på de små danske øer. Her kan man sammen med en masse andre familier stå af hverdagsræset og slappe af.

Ofte bor man i telt, og lever det primitive liv uden strøm og med muldtoiletter. Du kommer tæt på naturen og laver mad sammen med det øvrige fællesskab. Nogle er ikke til ø-lejr, mens andre elsker det og vender tilbage igen og igen. Nogle ølejre har bestemte aktiviteter tilknyttet. Det kan være yoga, sang & musik, krop & kreativitet eller indianer.

Røsnæs ligger ø-lejren i naturskønne omgivelser mellem marker og bakker. Ø-lejren ligger i gå-afstand til stranden. Lejren har sovetelte, et stort lejrkøkken, fællestelt og bålplads. Der er varmt brusebad, sauna og hottub. Feltsenge, luft- og skummadrasser kan lejes.

Priserne kan svinge afhængig af uge på året. Nogle uger koster 1.105 kroner for én voksen og 650 kroner for et barn (2 – 14 år), mens en ung (15 – 24 år) koster 825 kroner.  Læs mere om priser og de forskellige ø-lejre på Røsnæs på Velkommen til Røsnæs.

Der er blandt andre ø-lejre på Samsø, Skarø, Endelave og Drejø.

Når du har købt billet til en uge på en ølejr, er du også medlem af ølejr-bevægelsen, et år frem. Det betyder, at du kan vælge at få indflydelse på ølejr-bevægelsen.

Billig ferie i Danmark

Ta’ på sejltur i Danmark som gast

Hvis du elsker at sejle og ved, hvordan man begår sig på en sejlbåd, så kan du blive gast på en privat båd i Danmark og nyde de danske farvande sommeren igennem. Mange danskere søger en gast, når de skal afsted på sommerens sejlture. Du kan læse mere på Dansk Sejlunions gastebørs for tursejlere i danske farvande.

Ta’ på cykelferie og overnat i det fri

Vidste du, at der er 1.500 overnatnings-, shelter- og teltpladser i Danmark, hvor du kan sove i shelter eller telt, og at prisen for at overnatte på en overnatnings-, shelter- og teltplads er maks. 30 kr. pr. nat.

Så det er bare med at pakke cyklen og komme ud på de mere end 11.000 km skiltede cykelruter i Danmark. Du skal være opmærksom på, at der er regler for, hvornår man må bruge de fri overnatningssteder f.eks. skal transporten til overnatnings-, shelter- og teltpladser foregå uden brug af en motor.

Det vil sige, at du skal komme frem til fods, på cykel, til hest eller i kano, kajak eller jolle. Læs mere om, hvordan du finder overnatningstederne og hvilke regler der gælder.

Af Lone Holm. Foto: Pixabay

Billig ferie i Danmark

Share Button
Rejseblokken

Rejseblokken er en rejse- og livsstilsblog, der er skrevet af journalist Lone Holm.

One Comment

  • Avatar

    Tina

    Dejlige input:-)
    Vi elsker også Danmark og naturen i vores smukke lille kongerige:-)
    God pinse mandag ønskes herfra:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *