Blandt franske riddere og lanser i Sedan

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Vi anbefaler

Hotelopholdet var fremragende, og den belgiske by Bouillon er absolut et besøg værd.

Pris

Fem døgn med morgenmad og to gange aftensmad for to personer inkl. transport fra Aalborg i bil kostede 11.000 kr.

[/vc_column_text] [clear] [vc_single_image image=”2871″ img_link_target=”_self” el_position=”last”] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first last”]

To riddere fra hver sin familie kæmper om den smukke unge kvindes gunst i ridderturneringen ’Grand Tournoi de Chevalerie’ på Hotel Chateau Fort de Sedan i Frankrig. Turneringen bliver opført som et lille teaterstykke, og er både flot, dramatisk og morsomt.

Smagfuldt fort med god mad

Hotel Chateau Fort de Sedan er et virkelig interessant og overvældende stort fort, som er smagfuldt indrettet med hyggelige værelser, dejlig restaurant og god mad. Og så er det et godt udgangspunkt for lange gåture i byen. Vi sejlede kano og kørte ture i Ardennerdistriktet blandt andet til den belgiske by Bouillon med den højt beliggende borg Civitella del Tronto. En meget smuk og levende by kun 16 kilometer fra Sedan.

Vi ville have taget toget op langs floden La Meuse, men på grund af sporarbejde kørte toget ikke, så vi tog bilen og kørte den samme rute op til byen Givet. En ualmindelig smuk tur med gode oplevelser undervejs.

Tag kort med hjemmefra

Hvis man ikke taler fransk, er det en god ide at finde turistkort og brochurer hjemmefra, for man vil ikke finde andre kort og brochurer end franske dernede.

I øvrigt bærer byen Sedan og omegn præg af at være udkants-Frankrig. I skal ikke forvente, at folk taler andet en fransk. Hverken tysk eller engelsk slår an. Desuden var turistbureauet meget vanskelig at finde. Det tog os flere dage, så hvis I er trætte af turister, så er dette stedet. Desuden kan man med fordel bruge Sedan som udgangspunkt, hvis man interesserer sig for første og anden verdenskrig, for der er masser af krigshistorie i Ardennerområdet i Frankrig.

Tekst og foto af Niels Jensen & Helle Oldenborg, Aalborg

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *