Hit-serie Vikings: Følg i de nordiske krigeres fodspor

Hvis du også er vild med serien ‘Vikings’, og drømmer om at opleve nogle af de overdådige landskaber, som ses i serien, så får du her 5 gode tips til nogle af de smukkeste landskaber på den grønne ø Irland.Da Danmark var den oprindelige hjemstavn for vikingerne, er det ikke overraskende at tre af seriens primære karakterer spilles af danskere. Alex Høgh Andersen portrætterer Ivar Benløs, Marco Ilsø spiller Ragnars anden søn, Hvitserk, og Ida Marie Nielsen er slavepigen Margrethe, som opvarter Ragnars sønner.

Hvis du har lyst til at følge i de nordiske krigeres fodspor, kan du besøge disse skønne lokationer i Irland, hvor serien filmes:

The River Boyne

Fans af Vikings er formentlig blevet overvældet af de storslåede scener af Seine-floden og Paris, men i virkeligheden er det en computergrafisk version af floden Boyne i irland. Floden Boyne løber igennem en række irske counties, omend de fleste af optagelserne foretages nær ved det berømte Slane Castle.

lough-tay

Lough Tay

Lough Tay ejes af Guiness-familien, og den har derfor fået kælenavnet Guiness-søen. Det er samtidig en af de smukkeste og mest berømte steder i Wicklow County, og fans af Vikings vil genkende lokationen som landsbyen Kattegat, hvor Ragnar bor med sin familie.

powerscourt

Powerscourt Waterfall

Irlands højeste vandfald, Powerscourt, og området det ligger i, satte scenen da Vikings seere blev introduceret til Ragnars kommende kone, Aslaug. Vandfaldet ligger i et af Irlands smukkeste parklandskaber ved bakkerne omkring Wicklow Mountains.

Nuns Beach, Ballybunion

Irlands Wild Atlantic Way er kendt for sine rå kystområder og strande, og det er netop hvad du kan opleve ved Nun’s Beach nær Ballybunion i Kerry County, som bruges til at afbilde kysterne i North Humbria.

Lough Dan

Lough Dan finder du også i Wicklow og ganske nær Lough Tay. Med sin enestående udsigt ud over Wicklows vilde natur er det let at se, hvorfor området er at finde i så mange af seriens scener.

Vikings sæson 5 havde premiere den 29. november. Der vises en ny episode hver torsdag på HBO Nordic.

Af Lone Holm. Kilde: Tourism Ireland. Foto: Tourism Ireland samt Pixabay. Video: HBO Nordic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *