Green Umbrella

Anbefaling: Vidunderlig mad i Myanmar

Rejseblokken sætter spot på Myanmar med Mette Lindgaard Seligmann, som netop har besøgt landet. Læs alle hendes medrivende anbefalinger, tips og reportager her:

Artikler om Myanmar

 

“Skal I til Myanmar? Hvor lækkert! Husk lige at svinge omkring apoteket efter mavemedicin først”. Eller: “Myanmar er fantastisk, men hold da op maden er kedelig, jeg fik ikke andet en stegt ris i 14 dage…”

Vi fik mange positive tilbagemeldinger, da vi fortalte venner og bekendte, at næste rejse gik til Myanmar. Desværre var der også flere, der kom med en fælles dårlig oplevelse, nemlig: I Myanmar får du dårlig mave… Gode madoplevelser betyder ualmindelig meget for mig, ikke mindst når jeg rejser. Jeg var derfor ærlig talt lidt nervøs inden afrejsen. Men jeg er så glad for at kunne fortælle jer, at vi – 2 voksne og 2 børn – nu har ophold os 14 dage i Myanmar uden at få dårlig mave!

Vi har ikke været overforsigtige. Vi har spist andet end stegt ris og kogte grøntsager. Faktisk synes jeg, at Myanmar har givet os flere overraskende og lækre madoplevelser med hjem. Landet byder på masser af karry, som hverken smager af Thailand eller Indien, men som bare er helt sin egen. Her får I vores bedste anbefalinger til, hvor I finder god mad i Myanmar.

Skøn morgenmad på Viewpoint, Myanmar
Skøn morgenmad på Viewpoint, Myanmar.

Egnsretter mellem lokale

Yangoon – Feel Myanmar Food 124 Pyidaungsu Yeiktha St.(lidt syd for Folkets Park i ok gå-afstand fra den vestlige indgang til Shwedagon Paya) Denne restaurant gav os vores første og i øvrigt feriens absolut bedste måltid. Jeg drømmer mig stadig tilbage! Her serveres et hav af burmesiske egnsretter, ikke kun fra Yangon, men også fra flere af landets øvrige provinser. Det hele er gjort klar og sat frem på et stort bord i bagenden af restauranten. Du peger på det, du vil ha’, så bliver det varmet og serveret ved dit bord. Sammen med de valgte retter følger en tallerken friske og dampede grøntsager og urter, en skål suppe og ris.

Jeg er vild med stemningen i restauranten. Vi var der til frokost, og der var et mylder af lokale familier, forretningsfolk fra den nærliggende franske ambassade og kun et mindre antal turister. Inde i restauranten sælges et helt måltid. Udenfor sælges et hav af småsnacks og desserter. Og nå ja, så en mindre men dog vigtig detalje, når man rejser i denne del af verden: Toilettet er i orden.

Som en god nyhed kan jeg tilføje, at jeg undervejs på vores ferie læste, at ejerne af Feel Myanmar Food er i gang med at ekspandere. De planlægger at åbne restauranter flere andre steder i Myanmar. Hold øje med det!

 

Feel Myanmar Food Yangoon.

 

Lækre nudler

Mens vi var i Yangon spiste vi i øvrigt også lækre nudler hos 999 Shan Noodle Shop i Yangon Downtown. 130/B34th St. (mellem Yangon togstation og Sula Paya)

Fantastisk vegetarmad

Bagan – The Moon/ Be Kind to Animals Off Bagan-Nyaung U Rd (Nord for/i gåafstand fra templet Ananda Pahto) Vi havde to dage i Bagan – og vi spiste her to gange. Første gang var det mit valg. Anden gang fordi min mand gerne ville tilbage. Og der er altså tale om en vegetarrestaurant. Min mand er ellers normalt glad for kød… så det siger vel et eller andet…

Mega lækker carry. Mega lækker guacamole og en sindsyg lækker spicy vegi chipati wrap. Og så kan de lave kaffe. Nå ja, og så prøv bare toilettet – det er overraskende godt for noget, der ligger i et lille skur ned at en smal jordsti.

Vestligt mad

Naborestauranten Star Beam får gode anbefalinger på Tripadvisor. Vi var ikke så imponeret af deres burmesiske mad. Men hvis man trænger til noget mere vestligt, så har de noget fantastisk brød og gode sandwich. Og uden at dette nu skal udvikle sig til en liste af toiletanbefaling, så kan jeg da lige tilføje, at du her i hvert fald ikke behøver komme for toilettets skyld.

Bemærk i øvrigt, at begge disse restauranter ligger i området øst for Tharabar gate til den gamle bydel. Skulle du få nok af templer i Bagan, så kan vi anbefale at bruge lidt tid her. Der er flere restauranter, masser af liv og et kæmpe marked primært målrettet lokale.

Superbe morgenmad

Inle Lake – ViewPoint ved Taik Nan Bridge, Nyaungshwe – på den modsatte side af broen er det iøvrigt nemt at finde folk, der tilbyder dagsture på søen) Restaurantens speciale er en forfinet version af lokale retter serveret sådan lidt tapas-style. Det koncept får de ros for flere steder. Og setupet er lækkert, vi synes dog, smagen mangler lidt. Til gengæld kan man drikke en rigtig god flaske vin til, og det er jo heller ikke så dårligt.

Grunden til, at du skal komme her, er dog deres morgenmad! Lækkert brød, hjemmelavet yoghurt, friskpresset juice, stempelkandekaffe og små happere – alt sammen serveret flot og lækkert. Efter et utal af gode og mindre gode morgenmadsbuffeter på forskellige hoteller, er dette simpelthen vidunderligt forfriskende. I tilknytning til Viewpoint Restaurant har ejeren i øvrigt nu lavet et hotel. Det er dyrt, men også dejligt.

Når man besøger Inle Lake anbefales det ofte, at man skal bo på søen i et pælehus. Og det er sikkert også både smukt og romantisk. Men når man rejser med børn, så er det nu engang meget rart at kunne få fast grund under fødderne engang imellem, synes vi.

Hotellet ligger lige ved Taik Nam Bridge, hvilket betyder, at man har larmen fra alle motorbådene. Til gengæld har man nem adgang til at komme på søen samtidig med, at man kan gå lidt på opdagelse i den lille by Nyaungshwe. Her er marked, masser af restauranter og flere små lokale agenter, der kan hjælpe med at planlægge ture i området.

Her spiste vi 4 dage i træk

Ngapali Beach – Sunset View. Jeg er ikke helt sikker på, at restauranten hedder Sunset View, men den ligger på stranden lige nord for Thande Beach Hotel. Det er den med de grønmalede palmeparasoller. Hold nu op, der er lækker seafood. Og deres avokadosalat er et must. Jeg synes normalt, vi plejer at prøve lidt forskelligt, når vi er på ferie. Men ikke denne gang!

Vi spiste aftensmad her på vores første aften ved stranden – og vi var solgt. Bortset fra en enkelt sandwich på vores hotel en dag ved poolen, så endte vi med at spise frokost og aftensmad her hver eneste dag 4 dage i træk. Det var vidunderligt.

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann, Tianjin, Kina

 

Annonce

2 tanker om “Anbefaling: Vidunderlig mad i Myanmar

  1. Hej Charlotte
    Jeg håber du og din datter får en vidunderlig tur!! Det er på ingen måde skørt at rejse med børn eller ikke til lande som Myanmar. Tvært i mod, så åbner det så mange smil og gode oplevelser – for både børn og voksne. Er du OBS på at DR med en af storenørt-gutterne har lavet fire små udsendelser om Myanmar for børn, måske kanI stadig finde dem som broadcast. Mine børn gad ikke se dem inden vi var afsted, men vi har set dem op til flere gange efter vi er kommet hjem 🙂

  2. Tak for personlig og vedkommende anbefaling. Jeg rejser til landet i slutningen af februar med min 5 årlige datter. Flere anbefalinger fra bagland og strand er skrevet i rejsebogen. Din tekst og billeder bekræfter mig i hvor fantastisk det bliver at opleve gennem et barns øjne. selvom andre synes det er skørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *