Nyt rejsebureau har fokus på rejser med historiske temaer

Historiske Dage Rejser er et nyt rejsebureau med fokus på kvalitetsrejser med historiske temaer i Danmark, Sydsverige og Nordtyskland.

– Interessen for historien har aldrig været større, og rigtig mange vil gerne ud og opleve historiens vingesus på de steder, hvor tingene faktisk skete. Den interesse oplever vi også fra publikum, når vi arrangerer ‘Historiske Dage’, og den vil vi gerne hjælpe på vej. Derfor har vi lavet en knopskydning i form af Historiske Dage Rejser, siger Bjarke Larsen, som er direktør for ‘Historiske Dage’, om baggrunden for at etablere det nye rejsebureau.

I første omgang er der tale om fem forskellige weekend-busture, der løber af stablen i foråret 2018 og gentages om efteråret.

– Der er tale om busrejser af høj kvalitet til historiske steder i Danmark, Sydsverige og Nordtyskland. Alle rejser tager udgangspunkt i historiske temaer, fortæller Bjarke Larsen.

– Rejserne er tilrettelagt ud fra tanken om, at det skal være en god oplevelse på alle parametre. Vi har valgt de bedste hoteller og arrangerer gourmet-middage på alle turene, lige som der er ekstra plads i busserne, siger Bjarke Larsen og tilføjer:

– Vore guider er nøje udvalgt til hver tur efter det historiske område, de er eksperter inden for. De har erfaring som fortællere og formidlere, og de kan ofte skaffe os adgang steder i tilknytning til historiske begivenheder, der ellers er lukket land for offentligheden.

 

Det kan du opleve

På sporet af 1. verdenskrig med fokus på, hvad krigen betød for sønderjyderne, lige som deltagerne ser de mange spor, krigen har efterladt i landsdelen både ude i naturen og i byerne.

1864 – Fra krig til fredelig sameksistens med den tidligere generalkonsul i Flensborg, Henrik Becker-Christensen, som guide nord og syd for grænsen.

Derfor vandt Svenskerne med fokus på svensker-krigene i 1600-tallet, men med tråde fra Kalmar-unionen til i dag.

Når landskabet fortæller historien med besøg på den midtjyske hede og Skjern å. Deltagerne hører om opdyrkningen af heden, plantagerne, brunkulslejerne og naturgenopretningsprojekterne ved Skjern å.

Det hemmelige Bornholm, hvor deltagerne hører om tiden under den kolde krig og ser, hvordan man spionerede mod Warszawa-pagten og forsøgte at beskytte Bornholm mod en russisk invasion.

Læs mere om rejserne, pris & det nye rejsebureau på historiske-dage-rejser.dk

Læs flere indlæg om oplevelser i Danmark

Den dag jeg var Spiderman – om rappelling på Bornholm

Guide til din ferie på Bornholm

Vadehavet – en enestående naturoplevelse

Helt vild med Djursland

En sand oplevelse: Rubjerg Knude Fyr

Af Lone Holm. Forsidefoto af den tyske administration fra 1. verdenskrig: Museum Sønderjylland. Øvrige fotos: Historiske Dage Rejser

Løgumkloster Kirkegaard

Dybbøl Mølle er en af de bygninger man kommer forbi med Historiske Dage Rejser.
Dybbøl Mølle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *