Tips til hvordan du kan forberede dig på at bruge mobildata i udlandet

Det kan være rigtig dyrt at bruge sin mobil i udlandet, hvis man ikke har en dataplan. Derfor er det en god idé at have en dataplan på sin mobil, så man ikke skal bekymre sig om regningen bagefter. Det er dog ikke alle teleselskaber, der tilbyder dataplaner, og derfor kan det være svært at finde den rette dataplan. Læs med her og få inspiration til hvilken dataplan, der passer bedst til dig og din mobil.

Når man rejser, kan det være en god idé at have styr på sin forbrug af mobildata i udlandet. Det kan være en god idé at have et abonnement med meget data. På den måde er man sikker på ikke at løbe tør for data og skulle være afhængig af wi-fi.

Derudover kan det også være en god idé at slukke for automatiske opdateringer af apps, samt lukke for push notifikationer fra sociale medier som Facebook og Instagram, da disse ofte bruger meget data. Dog har teleselskaber ofte en god plan for mobildata i EU, hvis du ikke rejser længere væk.

De fælles fejl, man begår når man bruger mobildata i udlandet

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man bruger sin telefon på bedste vis i forhold til mobildata. I nogle lande kan det være meget billigt at bruge mobildata, mens det i andre lande kan være meget dyrt, men det er typisk samme pris for mobildata i EU-lande.

For det andet bør man også være opmærksom på, at der kan være stor forskel på hastigheden for mobildata i de forskellige lande. Så hvis du planlægger at bruge din mobiltelefon til eksempelvis streaming af videoer eller musik, så bør du undersøge hastigheden for mobildata i det enkelte land inden afrejse. 

Mobildata i EU

I EU er det gratis at bruge mobildata, når man rejser rundt i de forskellige lande. Dette gælder dog ikke for Danmark, hvor man stadig skal betale for at bruge sin mobildata. Dog er der flere og flere danskere, der vælger at tegne en abonnement hos udlandstelefoniudbydere, så de kan benytte sig af deres mobildata i EU uden ekstra omkostninger.

Du kan bruge mobildata i udlandet, men det kan være dyrt. Du skal derfor gerne have en dataplan, der dækker det land, du rejser til, og sørg for at have roaming aktiveret på din telefon på turen.

Foto: Pexel
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *