Nyborg på Østfyen

10 fantastiske gratis oplevelser på Fyn

Vi har samlet 10 fantastiske og ikke mindst gratis oplevelser på Fyn, som du og din familie kan få glæde og gavn af. Fyn er en skøn ø, som har masser af dejlige aktiviteter for store og små. Jeg er er ret vild med Fyn, men må også indrømme, at jeg kommer der alt, alt for lidt.

Glorup Gods

Oplev en historisk herregård med en romantisk have fuld af egetræer, frugttræer, og eksotiske planter. Gå på opdagelse i den stemningsfulde park og nyd det unikke landskab, der er som taget ud af et eventyr.

Haven er åben fra 1. april til 31. september fra torsdag til søndag mellem klokken 10.00 og 16.00. Besøg i haven skal ske i god ro og orden. Det er kun tilladt at færdes i bestemte markerede områder af haven.
Læs mere på Glorup Gods

Eventyrhaven i Odense
Foto: Visit Odense / Johan Tobias Joensen

Eventyrhaven bag Odense Domkirke

Tag en tur gennem denne smukke, historiske have. Kryds den gamle træbro og udforsk rotunden, en charmerende ø med bede og træer, og opdag en statue af den berømte H. C. Andersen.
Læs mere om Eventyrhaven

Horne Rundkirke

Besøg denne unikke rundkirke og udforsk dens rige historie og smukke udsmykninger. Det er en af de gratis oplevelser på Fyn, der kombinerer historie og kultur.
Kirken er åben fra april til september kl. 8.00 til 20.00, samt fra oktober til marts kl. 8.00 til 16.00. Man kan købe en folder om kirkens historie for 20 kr. 
Læs mere om Horne Rundkirke

Stige Ø 

Denne tidligere losseplads er nu et levende udendørsaktivitetsområde. Tag en cykeltur, prøv fiskeri, eller slap af i en af de hyggelige shelters. Det er et perfekt sted for en aktiv dag ude i naturen. Du kan også reservere de tre sydligste sheltere på Stige Ø hos Park og Vej, Odense Kommune, mens det nordlige shelter, der ligger for sig selv, ikke behøver reservering.
Læs mere om reservationer og Stige Ø

Hindsgavl Dyrehave

Denne naturpark er et fantastisk sted for familieudflugter. Oplev naturens lyde, se de majestætiske kronhjorte, og nyd de afmærkede cykel- og vandreruter. Det er en af de mest afslappende gratis oplevelser på Fyn.
Læs mere om Hindsgavl Dyrehave

De langelandske kunsttårne

Disse fascinerende kunstinstallationer giver et unikt indblik i kreativ anvendelse af gamle bygninger. Kunstværkerne er spredt over flere steder, hvilket giver en spændende oplevelse for kunstentusiaster.
Læs mere om kunsten og de langelandske kunsttårne

Odense havnebad
Foto: Visit Fyn

Odense Havnebad

Dette moderne badeområde, formet som et skib, er perfekt for en forfriskende svømmetur. Det er en fantastisk måde at nyde vandet på, en af de mest afslappende gratis oplevelser på Fyn.
Læs mere om åbningstider på Odense Havnebad

Øhavsstien

Denne lange vandrerute byder på betagende udsigter og et alsidigt landskab. En perfekt mulighed for at udforske den naturlige skønhed på Fyn.
Læs mere om vandreruten Øhavsstien

Farvergården

Dette historiske sted i Kerteminde tilbyder en dyb indsigt i det lokale liv i gamle dage. Med udstillinger, en hyggelig café, og en butik, er det et ideelt sted for en kulturel udflugt.
Læs mere om Farvergården

De vilde heste – Gulstav Mose

Mød en flok vilde heste i denne smukke, naturlige oase. Det er en unik chance for at se disse majestætiske dyr i deres naturlige omgivelser, en af de mest mindeværdige gratis oplevelser på Fyn. 
Læs mere om De vilde heste

Disse oplevelser demonstrerer Fyns mangfoldighed og skønhed og er perfekt for dig, der søger gratis oplevelser på Fyn. Rigtig god fornøjelse!

Forsidefoto: Visit Fyn / Jonas Legarth

Læs også: Kæmpe guide: De 50 bedste oplevelser i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *