Amager Strandpark

7 gratis oplevelser på Amager

Amager er bedre end sit ry. Her er faktisk ganske hyggeligt og rart. Øen er fyldt med fantastiske naturområder, og så er der heller ikke langt til vandet, uanset hvilken side af øen du befinder dig på. Jeg har samlet 7 gratis oplevelser på Amager, som du kan få glæde af året rundt. Til sidst har jeg anbefalet et par steder i den oversete perle Ørestad Syd, hvor du kan få tanket op på mad og drikke – og en lille smule genbrugsshopping, hvis du er i det humør.

Havnebadet Islands Brygge

Gratis oplevelser på Amager starter med Havnebadet Islands Brygge, et populært friluftsbad i hjertet af København. Det er et yndet sted for børnefamilier, motionssvømmere, og strandløver. På varme dage strømmer københavnerne til for en kølig dukkert med en fantastisk udsigt over byen.

Kastrup Søbad

Et andet sted for gratis oplevelser på Amager er Kastrup Søbad. Denne arkitektoniske perle, beliggende i Øresund, tilbyder fantastiske svømmemuligheder og en betagende udsigt til Saltholm Ø og Sverige.

Kalvebod Fælled
Foto: Visit Copenhagen / Thomas Høyrup Christensen

Kalvebod Fælled

På Vestamager finder du Kalvebod Fælled, et naturområde med åbne vidder, hvor sol, lys og fugtig salt jord understøtter et rigt dyre- og planteliv. En autentisk gratis oplevelse på Amager for naturelskere. Jeg bor ikke langt fra denne perle. Du kan f.eks. gå Amarminoen, som er på små 27 kilometer. Undervejs kan du tage en dukkert i det nye havnebad ved Byskoven. Du kan også booke shelters eller bruge en af de mange små pladser med bål. 

Naturpark Amager

For natur- og friluftsentusiaster, er Naturpark Amager en ideel gratis oplevelse. Denne park integrerer unik natur med bylivet, tilbyder ro, fordybelse og en række naturoplevelser​. Og når sulten melder sig, så kan I spise på Traktørstedet, som året rundt også tilbyder f.eks. arrangementer og julemarkeder.

Amager Strandpark
Foto: Visit Copenhagen / Astrid Maria Rasmussen

Amager Strandpark

Amager Strandpark er en spændende gratis oplevelse på Amager Strandpark. Her er virkelig lækkert om sommeren. Her kan du bade, spise is, spille volley, kitesurfe eller træne ved af de opstillede træningsstationer.

Aktivitetstaget Bella

Oplev København fra højden på Aktivitetstaget Bella på Amager, hvor du kan spille basketball, besøge legeparken eller klatre. Det er et fantastisk sted for familier og en af de mange gratis oplevelser på Amager.
Læs mere om Aktivitetstaget Bella

Bonderen og Byggeren

Remiseparkens bemandede legepladser ligger på Amager. Her finder du Bonderen og Byggeren. Bondegården er ideel for små børn, der kan opleve bondegårdsdyr på nært hold. For de ældre børn er Byggeren det perfekte sted, hvor de kan udfolde sig på byggelegepladsen og udforske den store borg.
Læs mere om Remiseparken

Tid til mad & drikke – genbrugsshopping i Ørestad Syd

Konsjös

Her finder du lækkert brød og boller, skønne kager, god kaffe og masser af lækre sager, som du kan købe med hjem lige fra f.eks. honning, vin og marmelade. Stik forbi den hyggelige cafe. det vil du ikke fortryde. Følg eventuelt Konsjös

LeLop

LeLop er en moderne secondhand shop med mere end 250 stande. Her kan du sælge og købe alt fra tøj, sko, legetøj og tøj til børn eller andre diverse varer til f.eks. din indretning. Hos LeLop bestræber de sig på at skabe et hyggeligt og trygt reolloppemarked med plads til alle – og det er lykkedes dem til fulde. Og så er LeLop en familieejet virksomhed, som består af Heidi & Laura. De er mor og datter, som begge er passioneret omkring ideen om at give brugte ting et nyt liv. Det er en super hyggelig butik med masser af gode varer, som ikke koster alverden.
Læs mere om LeLop

Stamsted

Stamstedet er Ørestad Syds nyeste – og eneste – bodega i moderne klæder. Stedet er super hyggeligt med masser af gode øl og dejlig betjening. Øllene koster 50 kroner, og de holder forskellige arrangementer i løbet af ugen, som f.eks. Strik & Drik og Soup Sunday.
Læs mere og følg dem på Stamstedet

Street Food Ørestad Syd

Midt i Ørestad Syd ligger der et Street Food Market med cirka fem forskellig foodtrucks. Her kan du købe lækre burgere, indian spiced food eller argentinsk eller fillipinsk mad. De har somregel åben fra onsdag til søndag mellem klokken 16.00 og 20.00.

Forsidefoto: Visit Copenhagen / Daniel Rasmussen

Læs også: Kæmpe guide: De 50 bedste oplevelser i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *