Sabbatår

10 ting du kan lave i dit sabbatår

Dit sabbatår er fuld af muligheder. Nu har du endelig muligheden for at komme ud og opleve den store verden og blive klogere på andre kulturer. Her får du 10 bud på, hvad du kan lave i dit sabbatår, hvis du har et ønske om at rejse uden for Danmarks grænser.

Tag på adventurerejse med andre unge

Grupperejser med andre unge er en yderst populær rejseform. Mange danske organisationer foretager adventurerejser for unge til eksotiske steder ofte i en kombination af flere lande på en gang. Rejserne har ofte en varighed af 2-3 måneder, hvor en gruppeleder sørger for hele rejseplanen og rejser med rundt undervejs.

Tag på højskole i udlandet

Vælger du at tage på højskole i udlandet, kommer du også til at rejse rundt med andre danske unge og en gruppeleder. I modsætning til adventurerejser får du på disse ture også undervisning undervejs, og kan lære mere om emner som kommunikation, personlig udvikling og sport.

Dansk Studie Center arrangerer bl.a. udenlandske højskolerejser til mange forskellige destinationer. Du kan se mulighederne hos Dansk Studie Center.

Sabbatår

Lær at surfe på de australske strande

Drømmer du om at ride på bølgen med vinden i håret og det salte havvand brusende for dine fødder? I så fald skal du tage til Australien. Australien har nemlig nogle af verdens bedste surf steder, og uanset om du er nybegynder eller en erfaren surfer, kan du finde udfordringer tilpasset dit niveau.

Lav frivilligt arbejde

Vil du gerne ud og gøre en god gerning i dit sabbatår, så er frivilligt arbejde vejen frem. Gennem forskellige organisationer, kan du bl.a. få lov til at arbejde på et børnehjem, redde truede dyr eller være med til at beskytte og bevare naturen.

Sabbatår

Tag på safari i Afrika

Vil du have en oplevelse, du aldrig glemmer? Så kan en safaritur på den afrikanske savanne i den grad anbefales. Oplev giraffer, næsehorn, løver, elefanter og en masse andre dyr, mens du sidder i sikkerhed fra jeepen. Og om aftenen kan du falde i søvn til savannens mange lyde.

Lær et nyt sprog i udlandet

Drømmer din indre franskmand om at lære at tale flydende fransk? Vil du gerne blive fuldstændig skarp i engelsk? SÅ kan du tage på sprogskole i udlandet. Den bedste måde at lære et nyt sprog er nemlig at tage til sprogets moderland og blive tvunget ud i at tale det.

Sabbatår

Road trip i USA

Lyder et roadtrip ned af de amerikanske highways som noget for dig? I så fald er dit sabbatår det perfekte tidspunkt at foretage et roadtrip i USA på. I USA kan du finde alt. Lige fra sydens sol i San Diego til storbyvibes i New York til den autentiske amerikanske stemning med cowboystøvler og countrymusik i sydstaterne

Bliv au pair for en udenlandsk familie

Hvis du gerne vil tjene penge, mens du oplever et nyt land og kultur, er au pair en mulighed. Her består dit job af at passe en families børn, mens du bor hos dem. De fleste au pairs tager til USA, hvor der er mange muligheder for at finde en familie.

Bliv skibums i vintermånederne

I modsætning til alle de eksotiske destinationer, som er blevet nævnt, er vi over i en lidt anden boldgade her. Men hvis du finder sne mere appellerende end sol og strand, så kan du tage af sted i vintersæsonen og blive en rigtig skibums. Hvis du er rigtig dygtig på ski eller snowboard, kan du endda uddanne dig til at blive instruktør.

Tag på backpackerrejse

Til allersidst har vi den nok mest populære måde at rejse på i sabbatåret, nemlig backpackerrejse. Her handler det blot om at pakke rygsækken og begive sig ud i det store udland. Nogle vælger at rejse sammen med venner andre rejser alene. Uanset hvad du vælger, vil du helt sikkert komme til at møde en masse nye mennesker, da backpackere generelt er meget åbne og imødekommende.

Sabbatår

Foto: Pixabay

2 tanker om “10 ting du kan lave i dit sabbatår

  1. Super fed artikel, der kommer med gode bud på ting man kan foretage sig i sit sabbatår!

    Jeg bruge selv mine 2 sabbatår på at arbejde og rejse alt hvad jeg kunne, og har efterfølgende startet mit eget rejsebureau Trinusrejser! https://www.trinusrejser.dk/

    Fokusset har netop været at gøre det nemt og sjovt for unge der står foran deres sabbatår, at finde ud af hvor de kunne tænke sig at rejse hen.
    Jeg elsker at rejse, og mener at det er det bedste man kan bruge sin tid på.

    Igen, tak for en super artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *