Barselsferie Jeanett Drevsfeldt

15 gode råd fra forældre til din barselsferie

Jeg har talt med tre forskellige familier, som har været på barselsferie med deres små børn. Jeg har samlet deres gode råd til barselsferie i en guide til dig, som enten drømmer om at tage af sted, eller står med det ene ben i kufferten.

Jeanett Drevsfeldt
Jeanett Drevsfeldt med sin datter på øen Aruba i det caribiske hav. Foto: Jeanett Drevsfeldt

Jeanett Drevsfeldt, blogger på missjeanett

Forældreparret Jeanett og Tim har rejst tre gange med deres datter, da hun var under et år. To af gangene var i Europa, men tredje gang valgte de at rejse til øen Aruba, som ligger 30 kilometer fra Venezuela i det caribiske hav. Bella var ti måneder og familien var afsted i 16 dage i alt.

– Vi havde booket en hotellejlighed med tekøkken, så kunne vi lave mad. Der var et lille køleskab, så vi blandt andet kunne have lidt yoghurt og opbevare snacks til Bella. Det var noget af det, vi var gået efter, inden vi bookede rejsen. Der var blandt andet også restaurant på hotellet og det gjorde det ret nemt. Så behøver man ikke planlægge så meget, men kan spise på hotellet, når man bliver sulten. Det giver nogle friheder, som man har behov for, når man har et barn.

Tips & anbefalinger

 • Man skal overveje vaccinationer, for der er mange ting, man faktisk ikke kan vaccinere for, fordi børnene er for små. Vi fravalgte f.eks steder, hvor man skulle have malaria-piller. Vi ville ikke sted hen, hvor det ville være farligt for vores datter. Og husk at få dem i god tid inden afrejse.
 • Til den lange flyvetur er det en god ide med masser af underholdning. Vi brugte vores iPad rigtig meget. Desuden er det en god ide, at amme eller give barnet flaske, når man letter og lander, fordi det letter trykket i ørene. Man må gerne have babymad med ombord i flyet, så vi gav vores datter frugtmos. Spørg eventuelt om I kan få en plads, hvor der er mere benplads, så barnet kan tumle lidt.
 • Undersøg hvilken mad og drikke, der er på destinationen. Hvad kan børnene spise og sørg for, at de får nok væske, hvis I rejser til en destination, hvor der er varmt.
 • En paraplyklapvogn må man tage med helt op til gaten i lufthavnen. Det var rigtig rart, og vores datter faldt i søvn i den næsten hver dag, når vi gik en tur.
 • Vi havde ikke lavet nogle planer, fordi vi ville se, hvordan hun reagerede, inden vi låste os fast på noget. Vi tog på flere forskellige ture, men som oftest kortere ture på et par timer.

Anne Bondes mand og barn
Anne Østerbys mand Mads med sønnen Noah i Tampa, Florida. Foto: Anne Østerby

Anne Østerby, specialkonsulent

Forældreparret Anne og Mads tog sammen med deres søn på 8 måneder til Tampa i Florida, USA, hvor de havde familie. De var afsted i 14 dage, hvor de stod for alt det praktiske på turen selv. Til november tager de afsted igen, nu hvor Noah har fået lillesøster My Maja, som er seks måneder. Denne gang går turen 14 dage til Tenerife med All Inclusive.

– Man gør sig rigtig, rigtig mange tanker, inden man tager afsted. Men vi er ikke så nervøse denne gang, som vi var første gang. Vi er også blevet enige om, at vi denne gang er afsted som familie og bare skal slappe af. Vi har valgt et hotel med All Inclusive, for at gøre det nemmere for os selv. Og vores ambitionsniveau er lavere denne gang og meget mere på børnenes præmisser.

Tips & anbefalinger

 • Få lavet pas i god tid. Planlæg så meget af det praktiske hjemmefra. Tjek eventuelt om det bedre kan betale sig at købe f.eks klapvogn på destinationen.
 • Book fly i god tid. På den måde kan du eventuelt i visse fly få en bedre plads, hvor der er plads til, at barnet kan sove i en fastspændt lift, som man låner af flyselskabet. Spørg, hvem der tilbyder dette.
 • Sørg for at booke bil hjemmefra. Tjek om de har ordentlige sæder, som passer til dit barns alder og vægt.
 • Planlæg ikke for meget. Børn har brug for at vænne sig til det nye sted og klima. Pak efter forholdene. Husk f.eks solcreme.
 • Hver opmærksom på jetlag. En baby med jetlag er en hård nysser. Overvej, hvilke tidszoner I flyver til og fra. Husk eventuelt at have et par fridage, når I kommer hjem, inden I skal starte på arbejde.

Barselsferie Kristian Jessen med sin datter Klara i poolen. Foto: Kristian Jessen

Kristian Jessen, kommunikationschef

Forældreparret Kristian og Mia rejste sammen med deres datter Klara på 10 måneder til Thailand i 30 dage. Klara er 4 år nu og har fået lillebror Gorm på 3 måneder. Til februar tager hele familien afsted igen på barselsferie til Thailand i 30 dage.

– Vi har jo to børn med denne gang, så vores overvejelser har været lidt nogle andre denne gang i forhold til vores første tur. Nu har vi jo en 4-årig med, som skal have plads til at tumle lidt rundt. Da vi var afsted første gang, havde vi lejet et hus, som var voldsomt lækkert med privat swimmingpool, piger der gjorde rent, lavede mad og handlede ind osv. Det gav en enorm stor frihed. Vi kunne spise, når vi ville, og poolen var vores egen. Vi kunne se udover bjergene den ene vej og stranden den anden vej. Det var virkelig lækkert.

I år overvejer vi faktisk at leje en bungalow på et familiehotel, hvor der er andre børn i nærheden. En måned med mor og far alene er måske ikke så sjovt for en 4-årig. Thaierne er utrolige søde ved børn og meget hjælpsomme.

Tips & anbefalinger

 • Lad være med at ligge børn i aircondition. Vores datter blev meget syg, hvor vi frygtede, hun havde fået lungebetændelse. Det var en prøvelse at tale med børnelægen på et fremmed sprog, men det gik heldigvis fint. Hun fik medicin og blev rask igen. Vi gjorde i stedet det, at vi lod aircondition være tændt i et par timer og lukkede rummet til. Slukkede den, når vi sov derinde og satte viften i loftet til i stedet. Det fungerede rigtig fint, fordi der ikke var konstant køligt eller træk.
 • Lad børnene opleve. Lad dem møde befolkningen, hvor I er. Det er en stor oplevelse for dem, at møde lokalbefolkningen i et trygt nærmiljø.
 • Lad være med at slæbe alt muligt tungt med. Få fat i en paraplyklapvogn. Det er alt for besværligt at køre rundt med en almindelig stor klapvogn. I øvrigt behøver man ikke at slæbe alt for mange bleer, numseklude m.m. med, da det er let at skaffe i Thailand.
 • Hvis det er første gang du rejser med en baby – så lej et hus, for det giver en god frihed. Men rejser du med flere børn, så overvej at leje noget i nærheden af andre børn.
 • Køb masser af vand. Vi købte vand en gang om ugen. Desuden skal man selv sørge for transport, når man ikke bor på et hotel. Det er en fordel at booke en god stor transporter med chauffør og sørge for at booke en med et barnesæde. Hvis man lejer et hus, kan ejeren af huset som oftest hjælpe med at arrangere det. Der er også services i lufthavnen, som kan arrangere det. Der er faste priser, så man slipper for at forhandle.

Barselsferie Huset som Kristian Jessen og hans familie havde lejet i Thailand. Foto: Kristian Jessen

Læs også: 5 tips til flyrejser med små børn

Fotos: Privatbilleder

2 tanker om “15 gode råd fra forældre til din barselsferie

 1. Vi er en familie på fire med en baby på fem måneder. Vi overvejer at rejse til Thailand, og vil meget gerne leje et hus ligesom Kristian Jensen. Hvor finder man disse boliger som man kan leje?

  1. Hej Nadika. Kristian Jessen fortæller, at huset de lejede, er blevet solgt og at den nye ejer ikke lejer ud – desværre. Det var privat leje. Hvis du googler ‘leje af bungalow i Thailand’ dukker der en masse muligheder op. Held og lykke med jagten. Vh, Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *