Venedig

3 gode grunde til, at du skal besøge Venedig

Venedig er på listen over én af Europas mest romantiske byer, hvilket der ikke er noget at sige til. Med de lange kanaler mellem byens 118 øer og den skønne italienske arkitektur, kan man næsten ikke undgå at blive forelsket – både i de mennesker, som man møder, og i selve byen. Trænger du til at opleve et ægte eventyr, er Venedig stedet.

Her er det næsten som at træde ind i en eventyrverden, hvor alt er beskrevet med en overflod af detaljer. Tag på ferie i Venedig, og oplev en af de mest fantastiske byer i hele Europa.

Oplev byen fra gondolerne

Venedig er bedst kendt for sine mange kanaler, og derfor er den mest charmerende måde at opleve byen på via deres varemærke – nemlig gondolerne. Denne traditionelle båd er konstrueret på en helt særlig måde, der gør, at gondolen ikke kan sejle andet end ligeud, uanset hvilken side der roes i. Gondolerne bliver sejlet af en gondolfører, som kan kendes på deres hvid- og sortstribede trøjer.

Du kan også vælge at sejle rundt i kanalerne med Venedigs Vaporettoer, hvilket er en slags skibe, der også går under navnet vandbusser. Det er noget billigere at benytte disse skibe, og er derfor et godt alternativ til de lidt dyre gondoler.

Uanset hvad du vælger at sejle med, vil du få en fortryllende tur gennem blandt andet den verdensberømte kanal Canal Grande.

Besøg Marcuspladsen

Gør dig selv en tjeneste og besøg en af verdens mest berømte pladser, Piazza San Marco – Marcuspladsen. Pladsen er særlig kendt for sine store mængder af duer, der bare venter på at blive fodret af turister. Her på pladsen vil du også finde et utal af gadesælgere med deres boder. Flere gange dagligt bliver disse jaget bort af politiet, men vender hurtigt tilbage, når politiet er væk. Eftersom det er dagligdag for dem, udspiller det sig ganske udramatisk. Fra Marcuspladsen er der heller ikke langt til den smukke Marcuskirke og Dogepaladset.

Tag på gåtur igennem gaderne

Du må endelig heller ikke gå glip af en gåtur i Venedigs fortryllende og forførende, snørklede gader. Gaderne er navnløse, eftersom de er navngivet efter et af byens seks distrikter efterfulgt af et nummer, og byen bliver derfor hurtigt til en spændende labyrint. Selvom du sandsynligvis ender med at fare lidt vild, vil det være det hele værd. At slentre formålsløst rundt i byens gader er en helt uovertruffen oplevelse.

Foto: Pixabay

Læs mere

Paste, pizza og perfekte pister i Livigno

2 tanker om “3 gode grunde til, at du skal besøge Venedig

  1. Så fine grunde:-)
    Jeg var der for mange år siden, blev forlovet der og købte Italienske ringe:-)
    Men vil gerne til Venedig igen og opleve byens rus.
    Rigtig god dag og en glædelig juletid ønskes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *