wien

3 ting, du kan lave på en mellemlanding i Wien

Der er ikke noget værre end at have en lang mellemlanding mellem to destinationer. Men når det sker, så er det med at få det bedste ud af det. Her får du tre tips til, hvad du kan nå på en mellemlanding i Wien i Østrig på 6 timer.

At hænge ud i en lufthavn på en lang mellemlanding er ikke videre morsomt. Det er faktisk temmelig træls, som vi siger i Nordjylland. For hvad kan man egentlig nå på 6 timer uden at løbe afsted med hjertet oppe i halsen i frygt for ikke at nå flyet til endedestinationen.

Du kan nå hel del. Faktisk kan du, hvis du glider gennem lufthavnen, tage en taxi ind til Wien. Det koster omkring 50 Euro og tager cirka 20-25 minutter afhængig af trafikken. Du kan også tage toget, men den løsning valgte vi dog ikke.

Se Stephans Katedral

Smuk katedral midt i Wien. Foto: Unsplash

Taxaen satte os af på Stephansplatz midt i skønne Wien. Det første der møder os, er den spektakulære Stephans Katedral. Et virkeligt smukt syn i hjertet af byen. Vi tog os ikke tid til at besøge katedralen, men her kan du læse meget mere om det imponerende bygningsværk.

Spis på Gerstner K. u. K. Hofzuckerbäckerei

Gerstner K. u. K. Hofzuckerbäckerei ligger på Kärntner Strasse 51. Her finder du tre etager med ren lykke. Nederst i Gerstner kan du købe lækkerier som håndlavet kager, cupcakes, petits fours og trøfler.

På første salen kan du nyde et glas mousserende vin med en af de pikante lækkerier fra underetagen. Her får du tilmed udsigt over byens opera. Mens du på anden sal, hvor vi spiste, kan få serveret en overordentlig lækker Wiener Schnitzel med kartofler, citron og smørsauce for omkring 200 kroner. Restauranten var pyntet smukt op til jul og personalet var yderst hjælpsomt.

Bestil eventuelt bord hjemmefra (eller fra flyet), hvis du går efter et besøg her, så du ikke går forgæves. Læs mere om Gerstner

Shop gaver til familien

Når I er færdige med at spise, så kan I lige nå et par butikker, inden I finder en taxa, som skal kører jer tilbage til lufthavnen, så I kan være i god til til security check. Jeg nåede traditionen tro at købe et stykke julepynt til mit juletræ. Det gør jeg alle de steder, som jeg besøger. Min rejsepartner nåede at købe gaver til hele familien. Sørg for at spørge om taxachaufføren tager kreditkort eller sørg for at have kontanter på jer.

Foto: Lone Holm & Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *