Malta

Rejseblokkens guide til Malta

Malta ligger i Middelhavet mellem Sicilien og den Nordafrikanske kyst. Øen er kendt for både sine historiske sights, masser af fester og sin lave skat. Læs med her og få tips til den maltesiske ø midt i Middelhavet.

Måske du bedst kender Malta, som øen, der giver Danmark toppoint i Det Europæiske Melodi Grand Prix eller måske som øen, der er korrumperet eller fyldt med fest & farver. Uanset hvad du har hørt om den lille maltesiske ø midt i Middelhavet, så får du her en bunke tips til ferieøen, hvor skatten er lav og humøret højt.

Drik gin & tonic på White

Hos Gin-baren White (Wine & Foods) i St. Julians i området Paceville kan du vælge mellem mere end 400 forskellige slags gin. Du finder også gin fra Fyn i Danmark. Ejeren elsker gin og kender hver en flaske.

Så hvis du selv er gin-elsker, så skal du absolut slå et smut forbi denne bar, som ligger lige ned til vandet. Du kan sidde udenfor på gamle træstole og nyde din helt egen favorit-gin lige fra Fyn til Japan. Priserne svinger, men ligger på et moderat niveau. Læs mere om baren og følg den på facebook

Restauranter i St. Julians

Wigi’s Kitchen

Wigi’s Kitchen er en lille restaurant med få pladser ved Balutta Bay. Restauranten er opkald efter ejeren Louis og er en lille familieejet restaurant med fokus på gode råvarer. Det er derfor en god ide at bestille bord. Stemningen er afslappet og hyggelig med plads til hjertevarme og gode grin. Her får du gedigne steaks og en god flaske rødvin.

Jeg fik crispy calamari med chili og koriander akkompagnert med sweet chili salsa-calamari til forret. Det var virkelig sprødt og lækkert. Andebryst til hovedret med sprød kartoffelgratin, sprøde asparges og græskar sauce, og jeg sluttede måltidet af med en omgang Tiramisu, som var så overdådig, at jeg ikke kunne spise op.
Læs mere om den skønne restaurant Wigi’s

Hugo’s Terrace & Rooftop

Hugo’s ligger lige ned til vandet ved St. Georges Bay midt i St. Julians i området Paceville. Her kan du spise en god omgang burgers med sprøde fritter, mens du sipper en kold Aporol Spritz eller en kølig øl. Baren byder også på masser af drinks, god stemning og om aftenen omdannes baren til en afterhours nightclub.
Find flere gode restauranter på Malta

Her kan du bo centralt i St. Julians (Paceville)

Be Hotel midt i St. Julians i området Paceville ligger et lidt sjovt sted. Faktisk går du ind i et butikscenter. Men det skal da ikke afholde mig fra at anbefale det. Det er ikke et luksushotel. Og man skal ikke lade sig narre af, at hotellet er et 4-stjernet hotel, for niveauet er der ikke helt. Men der er alt, hvad du behøver af rooftop pool med liggestole, et lille træningscenter, reception, morgenmadsbuffet og store værelser. Men det mest fantastiske er udsigten fra rooftoppen og så den meget centrale placering.

Praktisk information om Malta

Prisniveauet på Malta er overkommeligt. Du betaler i Euro og mange steder foretrækker de kontanter især i taxaerne.

Det kan anbefales, at downloade appen Bolt. Det er en pendant til Uber – og her kan du bestille en Bolt-bil, som kommer hurtigere end du kan sige: Taxa. Og så er det væsentlig billigere. Som bonus kører Bolt-chaufførerne også bedre og pænere end de traditionelle taxaer.

Vejret i november svarer til dansk sommer med omkring 20-24 grader med en enkelt regnbyge i ny og næ. Om sommeren er temperaturen væsentlig højere. Pak efter sæsonen.

Foto: Lone Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *