Smadret rude. Illustration til True Crime Podcast

Fem død-spændende True Crime podcasts til din ferie

På stranden, ombord på flyet, i bilen, i haven – ja, alle steder kan man lytte til de mest utrolige historier! Hvis du er vild med genren true crime, vil du formodentlig også elske en true crime podcast som “Beyond Reasonable Doubt?” eller “Young Charlie”. Her er mine anbefalinger:

Mord eller blot et uheldigt fald?

En decembernat fandt forfatteren Michael Peterson sin kone, Kathleen, for foden af bagtrappen. Der var blod overalt, og selvom hun trak vejret, var hun ikke til at redde. Peterson ringede til alarmcentralen, og det blev begyndelsen på en sag, der kørte i årevis.

Politiet mente nemlig ikke, at Michael Petersons forklaring var rigtig, og han endte med at blive arresteret og senere dømt for mordet på den 48-årige kvinde. Der var ingen direkte beviser og forfatteren har bedyret sin uskyld frem til i dag.

Det lyder som en banal sag, men er det langt fra. Der er så mange historier i historien, og afsnittene i denne podcast kommer vidt omkring. Fra Kathleens hævngerrige søstre og hendes datter til Petersons fire børn, der altid har bakket deres far op. Fra Petersons seksualitet, som inkluderede begge køn, til en løgnagtig ekspert, der i sidste ende var med til at få Peterson dømt – og som efter otte års fængsel fik genoptaget sagen.

Hvis du bliver hooked på sagen, kan du se den fremragende true crime-serie “Døden på trappen” på Netflix.

Beyond Reasonable Doubt?

BBC Radio 5.

Han fik andre til at dræbe for ham

Charles Manson. De fleste kender til historien om kulten “The Family” i 60’erne, der forvandlede sig fra blomsterbørn på syre til grusomme mordere. Den makabre nedslagtning af filmstjernen Sharon Tate, der var otte måneder henne i sin graviditet, er en af de onde handlinger, som verden aldrig glemmer.

Mansonfamilien slog ni mennesker ihjel på grund af lederen Charles Mansons bindegale vision – eller det er i hvert fald det antal, de blev dømt for. Otte af “familiemedlemmerne” endte i fængsel på livstid, deriblandt den dengang 22-årige Susan Atkins og 20-årige Leslie Van Houten.

I denne true crime podcast bliver historien om Charles Mansons barndom og ungdom vævet sammen med historien om kulten og de forskellige drab. Det er en uhyggelig og fascinerende historie. Fascinerende fordi det efterlader så mange spørgsmål. Blandt andet: Hvordan er det muligt at hjernevaske purunge kvinder i den grad, at de er villige til at slå vildtfremmede og uskyldige mennesker ihjel?

Young Charlie

Wondery.

Nogen ved noget – men hvad ved de?

Denne true crime podcast har hele fire sæsoner, så der er timevis af underholdning. Vi følger værten med den behagelige stemme, David Ridgen, i hans jagt på sandheden om henholdsvis forsvundne og myrdede personer.

Hvem myrdede Wayne Greavette ved at sende en bombe hjem til ham? Bliver et Ku Klux Klan-medlem endelig stillet til regnskab for drabet på to unge mænd? Og hvor blev Sheryl Sheppard af? Ridgen følger i sporene sammen med familiemedlemmer, mistænkte og politiet, og hver sæson er så spændende, at man hele tiden vil høre mere og mere.

Someone knows something

CBC.

Dating med fatale følger

Debra møder John via et datingsite. De bliver forelskede, flytter sammen og bliver gift. Det kunne være en happy ending, men i denne true crime podcast er det en slutning uden “happy” foran.

John viser sig at være en helt anden end den, han udgav sig for at være, og fortællingen følger skridt for skridt Debras vej fra singlekvinde til gift… med en psykopat. Vi hører Debra og hendes døtre fortælle, vi får historien via en advokat, Debras nevø og sågar Johns eks-kone.

Først i sidste afsnit kommer den helt store – og meget overraskende – slutning. Lyt til den og lad dig overraske lige så meget, som jeg blev.

Dirty John

L.A.Times og Wondery.

Retsmedicinerne fortæller

Et nyt dansk podcast, hvor retsmedicinere og efterforskere fortæller om deres arbejde med at opklare forskellige drab. I skrivende stund er der kun fire afsnit ud af fem, så jeg venter utålmodigt på det sidste. I alt vil der være to en halv times lytning, men lad os håbe på en anden sæson, for det er virkelig interessant lytning.

Denne podcast kan også høres på P1 på dr.dk: Djævlen i detaljen.

Djævlen i detaljen

P1 og Filt CPH.

Læs også

De bedste danske podcast til rejsen

3 gode city-apps til din storbyferie

Af Karen Seneca. Foto: Pixabay

 

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *