Nationalmuseet, foto til artikel om museer i København

Oversigt: 10 museer med gratis adgang i København

Det er altid sjovt og dejligt at gå på museum. Du lærer en masse nyt og får en skøn oplevelse. Du kan komme gratis ind på flere forskellige museer i København på udvalgte dage og tidspunkter. Jeg har lavet en oversigt over 10 museer, hvor der er gratis adgang i København:

Her er det gratis på udvalgte dage

Gratis adgang i København: Glytoteket er så smukt og fint – og så er der gratis adgang om tirsdagen til den permanente samling. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Glyptoteket

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket inkl. særudstillingen for 85 kr. Voksne skal slippe 115 kroner inkl. særudstillingen. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.
Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Thorvaldsens museum

På dette fantastiske museum er der gratis adgang om onsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis – og det er pensionister (DK) også ved fremvisning af det gule sundhedskort. Studerende kan slippe med at betale 50 kroner, mens voksne koster 70 kroner. Her kan du opleve værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. Han levede mere end 40 år i Rom og blev én af sin samtids mest berømte kunstnere.
Adresse: Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Kunsthallen Charlottenborg

På dette fine museum kan du komme gratis ind hver onsdag fra kl. 17.00 og nyde museet til lukketid kl. 20.00. Så du har hele tre timer at boltre dig i, hvor du kan nyde den europæiske samtidskunst. Børn og unge fra 0 til 15 år har gratis adgang, mens studerende slipper med 50 kroner i entre og voksne koster 90 kroner. Museet ligger tæt på Nyhavn.
Adresse: Kunsthallen Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K.

Københavns Museum

På hele byens museum kan du opleve en række udstillinger, der giver et overblik over hovedstadens historie blandt andet fra de første istidsjægere over vikingetidens bosættelser, pest og brande til nutidens Christiania. Du kan også opleve særudstilling om kunstneren Paul Fischer eller byhaven. Shoppen og byhaven er åben i museets åbningstid, som er alle dage mellem kl. 9.00 – 18.00, dog torsdag til kl. 21.00. Caféen Democratic Coffee holder åbent alle dage kl. 9.00 – 18.00. Det koster 90 kroner for voksne, mens børn og unge under 18 år er gratis. Der er gratis adgang om onsdagen.
Adresse: Københavns Museum, Stormgade 18, 1555 København V


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i København


Her er det gratis hele ugen

Davids Samling

Davids Samling har gratis entre hele ugen. Her kan du opleve de tre permanente samlinger; Islamisk samling, Ældre europæiske samling og Nyere dansk samling.
Adresse: Davids Samling, Kronprinsessegade 30, 1306 København K.

Dieselhouse Museum

DieselHouse museet fortæller historien om B&W helt tilbage til 1843, hvor det hele startede med et en-mands smedeværksted. Her finder du motorer, som kan få enhver teknikinteresseret op ad sofaen. Der er gratis entre.
Adresse: Dieselhouse Museum, Energiporten 82450 København SV. 


Her er det gratis for børn & unge

Frihedsmuseet

Frihedsmuseet ligger i Churchillparken i København. Her kan du komme helt tæt på den danske modstandskamp. Her kan du prøve at fremstille illegale blade, aflytte telefonsamtaler eller se modstandsmanden ‘Flammens’ frakke. Hele herligheden koster 95 kroner for en voksen. 85 kroner for en voksen ifølge med et barn. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.
Adresse: Frihedsmuseet, Esplanaden 13, 1263 København

Nationalmuseet

På Nationalmuseet koster en dagsbillet 95 kroner for en voksen, men du kan spare lidt, hvis du har dine børn med. En familiebillet (1 barn + voksen) koster nemlig 80 kroner. Børn og unge under 18 år har gratis entre. Museet har i øvrigt fri WIFI. På Nationalmuseet kan du blandt andet opleve Børnenes Museum med sjove aktiviteter for børn, ’Mød Vikingerne’, som i en periode er en del af udstillingen ’Danmarks Oldtid’.
Adresse: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og landets største kunstmuseum. Her kan du blandt andet opleve dansk guldalderkunst, en omfattende samling af dansk samtidskunst og én af verdens bedste Matisse-samlinger. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Mens voksne skal betale 120 kroner i entre. En voksen + et barn kan dog købe en billet til 100 kroner. Unge under 27 år kan slippe med 95 kroner i entre.
Adresse: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Gratis adgang i København: Gå på opdagelse på Designmuseum Danmark. Foto: Céline Au détour d’un chemin, Copenhagen Media Center

Designmuseum Danmark

På Designmuseet er der gratis adgang for børn og unge fra 0 til 25 år. Det er også gratis for studerende mod fremvisning af studiekort. Voksne skal betale 115 kroner i entre, mens senior 65+ slipper med 80 kroner. Museet er et af nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk.
Adresse: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K. 

Storm P. Museet

Storm P. Museet ligger godt nok på Frederiksberg. Men jeg synes, at det er et fint museum, som godt kan tåle et besøg. Museet er et museum for Storm P – for humor og satire i kunsten. På museet møder du både mennesket og kunstneren Storm P. og hans humoristiske og finurlige univers. Der er gratis entre for børn og unge under 18 år. Voksne skal betale 50 kroner i entre, mens studerende og pensionister slipper med 40 kroner.
Adresse: Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg


Her er det gratis i nogle tilfælde

Arbejdermuseet

På Arbejdermuseet kan du blandt andet opleve den permanente udstilling om 1950’erne eller udstillingen om ‘Familien Sørensen’. Det er gratis for børn og unge under 18 år, mens voksne skal slippe 90 kroner i entre. Studerende og unge mellem 18 og 25 år skal betale 65 kroner i entre. Er du medlem af f.eks. Dansk Magisterforening, 3F, HK eller Dansk Metal har du gratis adgang til Arbejdermuseet i den almindelige åbningstid. Det samme gælder for din samlever og dine hjemmeboende børn, hvis de er ifølge med dig. Her kan du se hele listen over fagforbund, som giver gratis adgang til Arbejdermuseet.
Adresse: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K


Læs også: Oplev København fra vandsiden – Ta’ havnebussen


3 ekstra tips: Her er det (også) gratis

Gratis adgang i København: Den smukke botaniske have er en overset perle, som absolut er et besøg værd. Foto: Birgitte Rubæk, Copenhagen Media Center

Kastellet

Kastellet som ligger ned til vandet lyser altid op på en grå dag med sine smukke røde bygninger. En tur på voldene giver en god udsigt ud over havnen. Du kan besøge Kastellets Historiske Samling i Norgesporten på udvalgte dage. Samlingen er åben på Kulturnatten og Kastellets fødselsdag. Og hver søndag mellem kl. 12.00 og 14.00 i månederne Maj, Juni, Juli, August og September med undtagelse af Pinsedag og den søndag, der er Walkaton. Der er gratis entre.
Adresse: Kastellet, Gl. Hovedvagt, Kastellet 1, 2100 København Ø.

Kongens Have

Midt i København ligger Kongens Have. Her kan du altid holde picnic på græsset, nyde det gode vejr, se de smukke blomsterbede, slippe ungerne fri på legepladsen eller opleve Marionet Teatret.
Adresse: Kongens Have har indgang fra enten Gothersgade, Kronprinsessegade eller Sølvgade.

Botanisk Have

Botanisk Have er en overset perle. Her er simpelthen så hyggeligt med de mange fine planter. Botanisk Have en er del af Statens Naturhistoriske Museum. Det er gratis at besøge Botanisk Have, men vil du gerne ind i Palmehuset, så koster det 60 kroner for voksne. Børn i alderen 0 til 2 år har gratis entre, mens børn og unge i alderen 3 til 16 år skal betale 40 kroner. Studerende kan slippe med 40 kroner mod fremvisning af studiekort.
Adresse: Botanisk Have, Gothersgade 128, 1123 København K

Af Lone Holm. Forsidefoto: Ty Stange, Copenhagen Media Center. Dette indlæg opdateres løbende. 


Læs også

4 skønne museer i København, du nok ikke kender 

2 sjove museer i København for børn

Guide: Arkitektur i København der er værd at bemærke

Gratis museer for børn i London

Share Button

9 tanker om “Oversigt: 10 museer med gratis adgang i København

  1. Arbejdermuseet er gratis for medlemmer af en række fagforeninger. Det er medlem med familie, det gælder f.eks. HK.

  2. Thorvaldsens Museum har nu gratis adgang for danske pensionister mod fremvisning af sundhedskortet hele ugen.

    1. Glem ikke Dieselhouse som er beliggende i Ørstedværket.
      Der er gratis adgang og er spændende for drengerøve og andre med interesse for gamle dieselmotorer og store skibsmotorer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *