Havnebussen

Oplev København fra vandsiden: Ta’ havnebussen

Tag havnebussen, hvis du gerne vil opleve København fra en anden vinkel end du plejer. Prisen er 24 kroner for en voksen og lidt billigere med rejsekort – og så er det nemt og hyggeligt at sejle gennem byen og opleve København fra vandsiden.

Du kan sagtens tage havnebussen gennem byen og få masser af skønne oplevelser. Havnebussen sejler nemlig forbi mange skønne sights.

Der er gennem årene bygget enormt mange nye og flotte bygninger ved havnefronten, som du kan nyde, når du tager havnebussen gennem byen. Havnebus 992 sejler fra Teglholmen i den ende ene til Refshaleøen i den anden. Undervejs stopper den ved Bryggebroen, Det Kongelige Bibliotek, Knippelsbro, Nyhavn, Operaen, Holmen Nord, Nordre Toldbod for at ende på Refshaleøen.

Hvis du gerne vil gøre det til en hyggelig eftermiddag, så kan det anbefales at hoppe af ved Nordre Toldbod – og gå en tur ved Kastellet. Bagefter kan du snuppe en bid mad på Toldboden eller drikke en drink, mens du ligger i en af deres hyggelige liggestole. Du kan også hoppe af ved Refshaleøen, hvor du kan spise på ét af Københavns madmarkeder: ‘Reffen’. Her er masser lækkert street food i de mange madboder – så er det da nemt at få en hyggelig aften!


Læs også: Her finder du det bedste street food i København


Cirkelbroen havnebussen
Tur med havnebussen: Du sejler forbi Cirkelbroen, som står så fint langs vandet overfor Det Kongelige Bibliotek. Foto: Thomas Rousing, Copenhagen Media Center

Billig pris for en tur med Havnebussen

Når du tager havnebussen, så koster det en helt almindelig busbillet, så du slipper med 24 kroner for en voksen – og lidt billigere med rejsekort. Det tager cirka 52 minutter fra den ene ende til den anden. Det er en super hyggelig tur, hvor du både kan stå ude på dækket eller sidde mere komfortabelt inde, hvis vejret nu er til den dårlige side. Om sommeren har jeg taget havnebussen hjem fra arbejde flere gange. Det er skønt at se byen fra en anden vinkel. Her kan du finde køreplan, tider og stoppesteder for havnebussen 992

Havnebussen
Du sejler også forbi de smukke lejligheder ved Havneholmen

Forsidefoto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i København


2 tanker om “Oplev København fra vandsiden: Ta’ havnebussen

    1. Hej Lars-Inge,
      Jeg mener, at det kun er busser med selvbetjening, hvor man kan afvise kontaktbetaling. Men jeg er usikker på om det gælder for havnebussen. jeg har selv brugt pendlerkort og rejsekort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *