Se den: Nordjysk fotograf har lavet utrolig smuk video af den jyske natur

Den nordjyske fotograf Jonas Høholt har filmet den jyske natur i tre år, og det er der kommet en utrolig smuk timelapse video ud af.

Jonas Høholt kommer fra Nordjylland, men har lavet optagelser i hele Jylland i de godt tre år, det har taget ham at lave timelapse videoen. Jeg har spurgt ham om, hvorfor han har kastet sig ud i sådan et projekt og om der er noget i det tre år lange forløb, der har haft særlig betydning for ham.

Hvorfor har du lavet videoen?

– Jeg synes, det er vigtigt at kaste lys på den natur, vi har omkring os, som er virkelig smuk, som den er. Selv i Danmark findes fantastisk natur. Derudover har jeg i flere år arbejdet med timelapse, og har haft min egen virksomhed omkring dette i 4 år. Jeg blev for et par år siden fascineret af de processer, som sker ude i naturen, som ikke kan ses med det blotte øje. Tågen der dannes over natten i en å-dal, is og sne, der smelter og dannes, bladene på træerne, der springer ud, nattehimlen forår og sensommer. Lyset ved kysterne kontra på hederne. Derfor valgte jeg at lave dette personlige projekt, som jeg er enormt glad og stolt over. At andre også synes, det er vildt fedt at se, gør det bare endnu bedre.

Er der noget i forløbet, der har haft særlig betydning for dig?

– Jeg vil nok særligt fremhæve de ret voldsomme sommer-regnbyger, som jeg har jagtet en del gennem de sidste par somre. Vejret skifter på få minutter fra vindstille og varmt til regnfuldt og mørkt med hårde vindstød. Det mærker man tydeligt på en bakketop uden læ. Derudover har scenerne med isen, der dannes på søen været enormt krævende og først i sjette forsøg lykkedes det at få i kassen. Temperatur og vejforhold skal falde særligt sammen gennem en hel nat, før sådan en timelapse kommer til at se rigtig ud.

Den smukke video kan ses her:

Foto: Jonas Høholt

Du kan følge Jonas Høholts arbejde på Vimeo

Forsidefoto: Jonas Høholt


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.