Gratis oplevelser i Nordjylland

Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

Der venter masser af skønne og gratis oplevelser i Nordjylland, som du og din familie kan fornøje jer med i ferien. Jeg kommer selv fra Nordjylland og elsker den smukke og vilde nordjyske natur. Jeg har lavet en personlig guide til dig med 8 gratis oplevelser i Nordjylland.

Rubjerg Knude

Gratis oplevelser i Nordjylland
Gratis oplevelser i Nordjylland: Jeg tog dette fine billede, sidst jeg besøgte Rubjerg Knude. Det er virkelig et smukt syn, der møder én.

Jeg vil starte med at anbefale at tage en tur til Rubjerg Knude. Det er virkelig en sjov oplevelse at gå en tur i vandreklitten tæt ved Lønstrup, og så er det til og med også et smukt syn, der møder én på toppen. Den højeste del af Rubjerg Knude er omkring 100 meter over havet. Jeg vil anbefale, at I tager noget at drikke med, for sandet kan sagtens fyge rundt – og det er altså ikke særlig lækkert med sand i hverken mund eller øjne.


Læs også: Rubjerg Knude – en sand fornøjelse


Grenen

Gratis oplevelser i Nordjylland
Gratis oplevelser i Nordjylland: Det er et imponerende syn, der møder dig på Grenen.
Foto: Turist Nord

Et besøg på toppen af Danmark er næsten et must i hvert fald én gang i dit liv. Det er en smuk gåtur ud til toppen af Danmark, hvor Skagerak og Kattegat mødes. Jeg har været på Grenen et utal af gange – og bliver aldrig træt af den smukke og vilde natur. Hvis du er heldig, kan du se sæler på stranden, som eftersigende skulle have vænnet sig til de mange turister.

Jeg vil anbefale, at du går turen derud – og du kan jo passende gøre brug af Grenensporet, hvor du via et kort bliver guidet til forskellige sights bl.a. digteren Holger Drachmanns gravsted. Du finder hans gravsted i klitten syd for Grenens spids. Portalen til gravkammeret er lavet af kobber og er tegnet af vennen og maleren P.S. Krøyer.

Hvis du ikke har lyst til at gå, kan du også tage Sandormen fra P-pladsen. Sæsonen går fra den 13. april til 26. oktober 2019. Sandormen har ikke en fast køreplan, men kører i pendulfart til og fra Grenen. Prisen er 30 kroner for en voksen, mens børn under 12 år slipper med 15 kroner. Her kan du læse mere om Sandormen.

OBS: Det er virkelig vigtigt, at du (og dine børn) ikke bader i havet – også selvom vandet ser ganske fredeligt ud på en stille dag. Der er masser af ‘hestehuller’ og understrømmen er stærk. Det kan være forbundet med livsfare, så det er strengt forbudt at bade.

Råbjerg Mile

Gratis oplevelser i Nordjylland
Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit – og en sand fornøjelse at besøge.
Foto: Turist Nord

Nu tænker du måske – er der virkelig ikke andet end sand i Nordjylland. Jo, der er masser af spændende oplevelser, som ikke involverer sand. Men jeg synes altså, at du også skal have fornøjelsen af en tur i Danmarks største vandreklit. Det er bare et vildt og smukt syn. Og så er det faktisk heller ikke helt ufarligt, for du kan støde på kviksand. Det er ved at være en del år siden, jeg har besøgt Råbjerg Mile – så den må også på min bucket list.

Aalborg Havnebad og Vestre Fjordpark

Jeg vil anbefale en tur i Vestre Fjordpark i Aalborg. Det er et 165.000 m2 stort rekreativt område, hvor du kan bade og slappe af. Jeg besøgte Vestre Fjordpark i sommeren 2018 – og det var virkelig en god oplevelse i det lune sommervejr. Der er toiletter, en kiosk og brusere med kold vand, hvor du kan skylle saltvandet af.

Du kan også smutte en tur i Aalborg Havnebad, som ligger ved havnefronten midt i byen. Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af en tur i vandet der, men vil alligevel give dig muligheden. Der er et børnebassin og et legebassin, der har en dybde på henholdsvis 70 og 90 cm og er med fast bund. I åbningstiden er stedet bemandet med livreddere.

Bolcheriet i Løkken

Gratis oplevelser i Nordjylland
Du kan se, hvordan man laver bolcher ved Bolcheriet. Modelfoto fra Pixabay

Hos Bolcheriet i Løkken kan du se, hvordan et bolche bliver lavet fra start til slut af de professionelle bolchekogere. Jeg har ikke besøgt Bolcheriet i Løkken, men jeg har besøgt dem i Svaneke på Bornholm. Og det er virkelig interessant at se, hvordan de fine bolcher bliver til – især for slikmunde som mig. I øvrigt så har Bolcheriet specialiseret sig i logobolcher og er lige nu indehaver af Danmarksrekorden med hele 21 bogstaver på et bolche. Bolcheriet ligger både i Løkken, Skagen og Svaneke. Her kan du læse mere om Bolcheriet.

Læsø Salt

Kilde: laesoesalt.com

Læsø Salt produceres som i gamle dage, og så kan du helt gratis få et foredrag om hvordan, når saltsyderen fortæller om sit fag og om saltets historie. Jeg har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at besøge Læsø Salt, men det står helt sikkert på min bucket liste, for jeg elsker Læsø Salt, som smager vidunderligt. Du kan allerede få en lille forsmag på, hvad der venter, hvis du ser videoen ovenfor. Her kan du læse mere om Læse Salt.


Læs også: Det skal du se, opleve og spise på Læsø


Solnedgang

oplevelser i Nordjylland
I sommeren 2018 tog jeg dette fine billede af solnedgangen i Blokhus. Utrolig smuk aften og vandet var så lækkert at bade i.

Er du taget en tur til Nordjylland, så må du endelig ikke snyde dig selv for én af de smukke solnedgange. Der er flere steder, hvor du virkelig får en rigtig fin oplevelse – og helt sikkert Instagram-venlige billeder. Jeg kan anbefale dig at tage en tur til Blokhus – både om dagen, hvor du kan tage en skøn dukkert i Vesterhavet – og så blive til solen går ned i bølgerne.

Hvis du er i Skagen, så bør du tage til Gammel Skagen og se solen gå ned. Det er virkelig også en fin oplevelse i den smukke gamle by, hvor traditionen er at klappe, når de sidste stråler rammer vandet.

Af Lone Holm. Foto: Turist Nord, Pixabay & privatbilleder


Læs også

Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i København

Oversigt: Museer med gratis adgang i København

Share Button

2 thoughts on “Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

  1. Tak for dine spændende indlæg og altid lækkert med inspiration. Du skulle prøve at tage et smut til cold hawaii og se thys stolthed Vorupør og Kitmøller.

    Hilsen Boe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *