Guide: 6 ting du SKAL se på Bornholm

Bornholm er kendt for mange ting, men ikke mindst rundkirker, klipper og så kaldes den også for solskinsøen. Jeg anbefaler seks kendte seværdigheder, som du skal se på Bornholm.

Bornholm er kendt for mange af øens seværdigheder, som spænder lige fra store naturoplevelser, gode spisesteder til skønne attraktioner. Jeg har udvalgt seks seværdigheder, som er et must see på Bornholm.

6 seværdigheder Bornholm er kendt for

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke er utrolig smuk. Foto: Destination Bornholm

Østerlars Kirke er en sognekirke i Østerlarsker Sogn, og er Danmarks største rundkirke. Den er én af Bornholms største seværdigheder og besøges af over 120.000 gæster hvert år. Man ved ikke præcist, hvornår kirken er opført – men man regner Østerlars Rundkirke for at være den ældste af de fire rundkirker på Bornholm. Kirken er sandsynligvis bygget i 1150.

Nogle hævder, at kirken indgår i teorien om en sammenhæng mellem de franske tempelridderes orden og de bornholmske middelalderkirkers placering – men teorien er ikke bevist. Jeg har besøgt kirken en enkelt gang og var fascineret af historien og arkitekturen. Det koster et symbolsk beløb at besøge kirken.

Hammershus

Bornholm er kendt for blandt andet Hammershus
Hammershus er en storslået oplevelse. Foto: Destination Bornholm

Bornholm er måske mest kendt for Hammershus, som er en ruin af en middelalderborg – og er Nordeuropas største borgruin. Borgen regnes for at være fra slutningen af 1200-tallet. Her kan både store og små få en god oplevelse. Det er vildt at se ud over vandet fra borgen og opleve de gamle ruiner. På det nye Hammershus Besøgscenter kan du se Hammerhus i panoramaudsigt og læse om borgens fascinerende historie. Det er gratis at besøge både Hammershus og besøgscenteret, men det koster 30 kroner at parkerer bilen (6 timer), som betales ved automaterne eller via Easypark-appen. Læs mere om Hammerhus

Opalsøen

Bornholm er kendt for blandt andet Opalsøen
Den smukke opalsø er absolut et besøg værd med sit azurblåt vand. Foto: Stefan Asp/ Destination Bornholm

Det ferske vand i søen har samme farve som en opal – deraf navnet. Søen er omgivet af stejle klipper, og det er tilladt at bade i den, men værd opmærksom på, at opalsøen er meget dyb – faktisk 30 meter dyb. Så de badende skal være nogle, der kan svømme. Opalsøen er et gammelt granitbrud, som med tiden blev fyldt med ferskvand. Som jeg husker det, er vandet iskoldt.

Oluf Høst Museet

Bornholm er kendt for blandt andet Oluf Høst Museet
Oluf Høst Museet er super hyggeligt med sin fine have. Foto: Destination Bornholm

Oluf Høst Museet er mit absolut yndlingsmuseum på Bornholm. Det er super hyggeligt med den fine have og mange smukke malerier. Øverst i haven findes kunstnerens sommeratelier og nederst i haven ligger det atelier, som han brugte de første par år og senere gav til sønnen, Ole Wiedemann Høst. Da jeg besøgte museet var der en lille café i haven, som serverede de dejligste kager, men jeg ved ikke om den eksisterer mere.

Oluf Høst Museet er et museum for den berømte bornholmske maler Oluf Høst. Og museet er faktisk indrettet i Oluf og hans kone Hedvig Wiedemann Høsts villa, som hedder Norresân. Det koster 85 kroner for voksne. Børn op til 18 år er gratis. Læs mere om Oluf Høst Museum

Bornholms Middelaldercenter

Bornholm er kendt for sit Middelaldercenter
Bornholms Middelaldercenter er spændende for både voksne og børn. Foto: Semko Balcerski/ Destination Bornholm

Bornholms Middelaldercenter er et oplevelsescenter og et frilandsmuseum med fokus på middelalderen. Det ligger i Østerlars. Her bliver historien vækket til live med masser af spændende oplevelser og fortællinger om livet i middelalderen lige fra den rige stormand til den fattige bonde. Her er masser af oplevelser for hele familien. Vi fægtede blandt andet med sværd. Der er forskellige indgangspriser afhængig af sæson. Læs mere på Bornholms Middelaldercenter

Dueodde strand

Bornholm er kendt for blandt andet Dueodde
Dueodde er en fantastisk strand med klart vand. Foto: Martin_Birk/ Destination Bornholm

Jeg vil slutte af med at anbefale en tur til Dueodde strand, som er Bornholms mest berømte strand. Her er sandet så hvidt og fint – og vandet så klart og blåt, at man tror, man er på en middelhavsø. Der er et stykke at gå – faktisk omkring 500 meter, men der er lagt træramper ud, som du kan gå på.

Forsidefoto: Stefan Asp/ Destination Bornholm. Læs mere om Bornholm på Destination Bornholm


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i Nordjylland

Share Button

En tanke om “Guide: 6 ting du SKAL se på Bornholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *