Hemmelige steder på Bornholm

Hemmelige steder på Bornholm: 5 skjulte perler

Bornholm byder på meget mere end rundkirker og røget sild. Her kan du nemlig opleve storslået natur, skønne oaser og historiske hidden gems. Her er 5 hemmelige steder på Bornholm, som du bør opleve.

Bornholm – også kaldet solskinsøen – er kendt for sine store seværdigheder som Hammershus, Østerlars Rundkirke og de mange små røgerier. Men øen byder også på storslået naturoplevelser og små hyggelige hidden gems. Her er fem hemmelige steder på Bornholm, som er et besøg værd.

Bunker på Dueodde

Hemmelige steder på Bornholm
To tyske bunkere med kanonstillinger. Foto: Stefan Asp/ Destination Bornholm

Ved Dueodde finder du to gamle tyske bunkere med kanonstillinger. De blev placeret her for at skulle beskyde fjentlig skibstrafik under krigen. Bunkerne blev aldrig bygget færdig – og nu står de altså der som en påmindelse om 2. verdenskrig – og tyskernes besættelse af Bornholm. Du kan både opleve bygningsværkerne – og gå ind i bunkerne.

Helligpeder fiskerleje

Hemmelige steder på Bornholm
En skøn lille oase. Foto: Semko Balcerski/ Destination Bornholm

Helligpeder fiskeleje ligger på Bornholms vestkyst. Her finder du en lille oase med gamle røgerier og søde små huse. Og så kan du eftersigende opleve en af de allersmukkeste solnedgange på Bornholm fra dette idylliske fiskerleje.

Svartingedalen

Hemmelige steder på Bornholm
Svartingedalen er en sprækkedal. Her kan du nyde den skønne bornholmske natur. Foto: Stefan Asp/ Destination Bornholm

Svartingedalen er en sprækkedal med et rigt fugleliv, stejle klipper og skøn natur. Her kan du se den store klippeblok ‘Jættebolden’, som eftersigende skulle være kastet af en jætte.

Kultippen

Hemmelige steder på Bornholm
Et ørkenlignende månelandskab. Foto: Martin Birk/ Destination Bornholm

Kultippen er skabt af sedimenterne af kulbrydning. Da sand, grus og ler skulle deponeres valgte man er tippe dem ud over kysten – og det har skabt dette økenlignende månelandskab.

Pissebækken

Hemmelige steder på Bornholm
Vandet i Pissebækken kan faktisk drikkes. Foto: Martin Birk/ Destination Bornholm

Pissebækken skulle indeholde noget af det reneste vand på Bornholm uden tilsætningstoffer og med naturlige organismer. Så selv om navnet ikke lyder specielt lækkert, så skulle den altså være god nok. Vandet kan drikkes.

Forsidefoto: Semko Balcerski/ Destination Bornholm. Kilde: Destination Bornholm


Læs også: Guide: 6 ting du skal se på Bornholm

Share Button

En tanke om “Hemmelige steder på Bornholm: 5 skjulte perler

  1. Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Bornholm, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

    Kh. Cirkeline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *