Sommerferie i Oslo

5 insidertips til sommerferie i Oslo

Her får du fem personlige insidertips til sommerferie i Oslo. Jeg har nemlig spurgt min dygtige blogger-kollega Hedda Bjerén i Norge om, hvad vi skal opleve i Oslo i sommerferien. Her giver hun sine fem allerbedste tips til, hvad du skal opleve og se i Oslo denne sommer.

– Det er næsten vanskeligt kun at skulle vælge fem ting, for Oslo har udviklet sig meget de seneste par år og har mange fine ting at byde på. Oslo deles i to af elven Akerselva med Grünerløkka, Botaniske hage og Lillomarka på den ene side og Frognerparken, Bygdøy og Huk på den anden. Langs elven kan du gå på fine vandrestier, fodre ænderne eller tage på picnic i ét af de mange grønne områder. Hvis jeg skal give dig fem tips til, hvad du skal se og opleve i Oslo, så er det disse, fortæller Hedda Bjerén.

Tips til sommerferie i Oslo

Sørenga

Sommerferie i Oslo
Skøn sauna efter en dukkert. Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

Midt i centrum af Oslo, helt nede ved Oslofjorden ligger Sørenga – en af Oslos nyeste bydele. Her er der badebrygge, børnevenlig sandstrand, vippe, sauna og mange gode restauranter. Det koster ingenting at bade her. På vej ud til Sørenga passerer du Operahuset. Denne flotte bygning er designet sådan, at du kan gå på taget. Her kan du opleve en virkelig flot udsigt ud over fine områder som Sørenga, Barcode, Bjørvika og Oslofjorden.

Vigelandsparken

Sommerferie i Oslo
Ta’ på picnic i Oslos skønneste park. Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

Oslos skønneste park med mange imponerende skulpturer. Det er helt gratis at komme ind i parken. Her kan du tage en picnic kurv med eller tjekke Herregårdskroa eller kafeen Anne på landet, hvis du bliver sulten eller tørstig. Parken ligger på Frogner, som er et område med mange statslige bygninger og fine cafeer og butikker.

Ø-hop i Oslofjorden

Med en helt almindelig busbillet fra Ruter eller med et Oslopas kan du tage på ø-hop i Oslofjorden. En busbillet varer i én time, og så kan du rejse så langt du vil indenfor bygrænsen, og som sagt er rutebådene ud til Oslofjordens mange små øer inkluderet i prisen. Hop af og på som du vil mellem Aker brygge og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Det er meget fint at se ude på øerne, for eksempel flotte badestrande, gamle små hus og hytter, klostre, hyggelige cafeer og meget mere.

Tjuvholmen

Dette området ligger også helt nede ved fjorden, og byder på mit yndlings museum; Astrup Fearnley. Og så er der også mange gode restauranter her. For at komme til Tjuvholmen er det nemmest at gå gennom Aker Brygge, og der er der ganske mange fine butikker.

Sommerferie i Oslo
Gå på opdagelse i den norske historie. Foto: VISITOSLO/Tord Baklund

Norsk Folkemuseum

Er du interesseret i at lære lidt om norsk historie, kan jeg anbefale en tur ud på Bygdøy for at se Norsk Folkemuseum, et udendørsmuseum med stavkirke, en gammeldags kolonial, fine gårddyr, huse og bygninger fra flere forskellige tidsepoker. En hyggelig oplevelse som passer til hele familien. Vælg selv om du tar bussen eller Bygdøyfergen derud.

Om blogger Hedda Bjerén

Den norske blogger Hedda Bjerén sammen med sin søde franske bulldog. Foto: Hedda Bjerén

Hedda Bjerén (41), driver den norske rejseblog Tenk Koffert og bor i Oslo sammen med sin 17-årige søn og en fransk bulldog. Du kan læse mange flere tips til Norge på Heddas blog.

Forsidefoto: VisitOSLO/Didrick Stenersen  

Læs også: 16 tips til Berlin med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *