5 skønne insidertips til sommerferie i Norge

Her får du fem personlige insidertips til sommerferie i Norge. Jeg har spurgt min skønne blogger-kollega Hedda Bjerén i Oslo, om hvad hun vil anbefale, vi skal se og opleve i Norge om sommeren. Her giver hun sine fem bedste tips.

Vores skønne broderland Norge byder på masser af oplevelser for hele familien lige fra hyggelige byer til vild og fantastisk natur. Her får du fem insidertips til sommerferie i Norge fra min norske blogger-kollega Hedda Bjerén.

Oslo

Sommerferie i Norge
Ta’ på skøn sommerferie i Oslo. Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

Jeg synes helt sikkert, at flere danskere skal rejse til Oslo. Det er kun én time i fly, 6-7 timer i bil, hvis du kører fra København eller du kan tage Oslofærgen (selv sidstnævnte er lidt specielt, haha). Oslo har forandret sig meget de seneste par år og byens mange forskellige bydele byder på masser af gode spisesteder, cool museer, badesteder, øer og meget andet.

Lofoten

Du finder den smukkeste natur i Lofoten. Foto: Susanne Stöckli/Pixabay

Verdens skønneste natur finder du i Lofoten. Der er ofte koldt, så tag varmt tøj med – men naturen er så spektakulær, at den vil tage pusten fra dig. Her får du flotte fjorde, majastætiske fjeld og charmerende små fiskebyer.

Stavanger & prædikestolen

Prædikestolen er en vild pg smuk oplevelse. Foto: Pixabay

Når du er i Norge, så synes jeg, at du skal tage på en fjeldtur. jeg kan anbefale, at du først rejser til Stavanger – den fjerde største by i Norge. I centrum af byen finder Europas bedst bevarede træhuse, hvilket gør byen virkelig hyggelig at gå rundt i.

Udover at være en hyggelig by, så ligger den også i kort afstand til milelange, hvide strande, skønne fjorde og høje fjeld. Tag et par rigtig gode sko på, smør madpakken og pak drikkevare – og gå turen op til Prædikestolen. Turen er overkommelig at gå, hvis du er i normal god form.

Det er fint at have børn med, men de bør være vant til at gå, for turen tager mindst to timer hver vej – og hold godt øje med dem, for der kan være meget stejle klipper. Traveturen er det hele værd for udsigten fra prædikestolen er magisk.

Historiske hoteller

Sommerferie i Norge
Smukke og hyggelige Losby Gods. Foto: Tenk Koffert

Jeg vil anbefale at tjekke Norges historiske hoteller ud. De historiske hotel og spisesteder er en samling af hoteller og restauranter med bevaringsværdige bygninger. Der er høje krav til både kvalitet, arkitektur og bevaring af historiske værdier – og det er et kvalitetsstempel at være medlem her.

Her kan du være sikker på at få en god service og dejlig lokal mad af høj kvalitet i skønne omgivelser. Jeg har selv besøgt tre af disse historiske hoteller – og har elsket hvert ét besøg.

Et af hotellerne, som jeg besøgte, ligger i Flåm på Vestlandet. Vælger du at rejse hertil, så kan du tage en tur med Flåmsbanen – verdens smukkeste togtur eller tage på fjordcruise på Nærøyfjorden, som er på Unescos verdensarvliste. Nærøyfjorden er verdens smalleste fjord omkranset af høje fjelde på optil 1.700 meter over vandet. 

Bergen

Bergen er skøn by, som er værd at aflægge et besøg. Vejret kan være lidt lunefuldt her, så husk at medbringe regnjakke og paraply. Når du er i Bergen vil jeg anbefale, at du tager et par gode sko på og går de 1.500 trappetrin (643 meter over havoverfladen) op til Ulriken. Ulriken er det højeste af de syv fjelde, der omkranser Bergen.

Når du er i Bergen skal du selvfølgelig heller ikke gå glip af bryggen med sin smukke træhuse, som er på listet på UNESCOs verdensarvliste. Nede på fisketorvet finder du nogle søde, små færger – taø en af dem over til Gamle Bergen Museum. På sejlturen kan du nyde udsgten over både Bryggen, Håkonshallen, nordnes og de historiske bådehuse langs med Skuteviken og Sandviken.

På muset kan du lære en masse om byen spændende historie ved hjælp af virkemidler fra både teater, arkitektur og autentiske genstande fra gamle dage. Museet er et såkaldt frilandsmuseum. Det betyder, at du selv kan gå rundt i det, der ligner Bergen for omkring et- til tohundrede år siden. En hyggelige attraktion for hele familien.

Praktiske tips

Husk – at der er meget store afstande i Norge. Der er f.eks. lige så langt at køre fra Oslo til Alta, som der er fra Oslo til Rom i Italien. Hav det med i dine overvejelser, hvis du planlægger at besøge flere steder i Norge.

Og hvis du skal op i fjeldene, så undervurder ikke kræfterne i den norske natur. Følg altid anbefalingerne med hensyn til sko og tøj – og husk at tage mad og drikke med.

Om Hedda Bjerén

Den norske blogger Hedda Bjerén sammen med sin franske bulldog. Foto: Hedda Bjerén

Hedda Bjerén (41), driver den norske rejseblog Tenk Koffert og bor i Oslo sammen med sin 17-årige søn og en fransk bulldog. Du kan læse mange flere tips til Norge på Heddas blog.

Læs også: 5 insidertips til sommerferie i Oslo

Forsidefoto: Tenk Koffert

En tanke om “5 skønne insidertips til sommerferie i Norge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *