Berlin med børn

16 tips til Berlin med børn & teenagere

Mine tips til Berlin med børn varierer lige fra fun learning på det Naturhistoriske Museum med store dinosaurer til en svømmetur i udendørspool, en tur i Zoo og morgenmad i det populære Fernsehturm.

I det hele taget er der ret meget fun learning for børn i Berlin og knap så meget theme- eller funparks. Man kan sagtens få masser af sjove og hyggelige stunder både på de forskellige museer og afslappede stræder og parker. Berlin er super hyggelig og faktisk ret børnevenlig. Det er nemt at komme rundt og der er masser af gode åndehuller, hvor man som familie kan slappe af og nyde byen.

Offentlige pools & badesteder

Efter en lang dag i en varm by og med ømme fødder er det virkelig forfriskende og dejligt svalt at kunne springe i én af de mange udendørspools eller søer.

Vi besøgte Sommerbad Wilmersdorf, som ligger ret langt fra centrum (… i et typisk lokal-område a la forstæder som Rødovre). Det lå afsides, og vi måtte spørge om vej for at finde det på trods af Google maps og en rimelig god stedsans. Men det var absolut gåturen og besværet værd.

Sæson og pris

Her var tre pools – en for voksne med svømmebaner og vipper, en mellem-pool til børn, der kan svømme og et soppebassin for de yngste. Fine græsplæner, hvor man kunne slappe af i solen og udmærkede omklædningsfaciliteter. Sæsonen går fra maj til slut august. Stedet er velegnet for både familier med små børn og store teenagere.

Der findes andre offentlige badesteder i Berlin, som ligger mere centralt. Du finder blandt andet Kinderbad Monbijou ikke langt fra Hackescher Markt i centrum af Berlin. Tjek kortet ud herunder eller tjek denne top 10 ud.

pools
Berlin med børn: Brug en eftermiddag i en af Berlins mange offentlige pools. Det er super lækkert på en varm dag.

Berliner Fernsehturm

Vi havde fået anbefalet at spise morgenmad i restauranten i Fernsehturm. Her kan du se priser for forskellige menuer afhængig af, om du vil spise morgen, frokost eller middag.

Du sidder i 207 meters højde, og kan nyde udsigten ud over byen uden at bevæge dig, for restauranten roterer en omgang per 30 minutter. Det er en god idé at booke billeter og bestille bord, så slipper du for (alt for meget) kø.

Husk at TV-tårnet har sikkerheds-tjek af alle der går ind, så store tasker fyldt med skarpe genstande og flasker med væske er ikke velkommen. Det var en virkelig sjov og god oplevelse at se byen fra oven. Især hvis man har gået rundt i byen forinden, så man kan genkende flere af top-stederne.

Naturhistorisk Museum (Museum für Naturkunde)

Museum: Berlin med børn
Det Naturhistoriske Museum var virkelig en rigtig god oplevelse. Det var super spændende og lærerigt både for børn og voksne.

Dette museum var et hit. Både børn og voksne var vilde med de store dinosaurer, udstoppede dyr og forsteninger. Det var både spændende og lærerigt, og er et af de tips til Berlin, jeg må dele.

Tag lidt at drikke med for det kan godt blive varmt at gå rundt et par timer indendøre, især hvis solen skinner og temperaturen også er høj udendøre. Hvis I har besøgt Naturhistorisk Museum i København, så tror jeg, at I vil blive glædeligt overrasket i Berlin. Vi var især vilde med udstillingen ‘The world of Dinosauers’, som du kan se mere om herunder:

Brandenburger Tor

Branderburger Tor er nok én af Berlins største turistattraktioner, men derfor kan man godt smutte en tur forbi. Foto: Yannic Kreß/ Unsplash

Brandenburger Tor er den største og sidste byport i Berlin. Der var oprindeligt i alt 18 byporte. Under den kolde krig løb Berlinmuren tæt ved Brandenburger Tor, der på den måde også blev symbolet på den opdelte by i øst og vest – og symbolet på den kolde krig.

Sightseeing med hop-on and hop-of bus

Egentlig troede jeg, at 10-årig ville dø af kedsomhed i de traditionelle sightseeingsbusser, men hun synes faktisk, at det var rigtig hyggeligt, sjovt og spændende. Vi kørte med Berlin City Circle Sightseeing, som havde to forskellige ruter. En gul og en lilla – med mange forskellige stop undervejs, hvor man kan springe af og udforske attraktionerne.

Vi tog faktisk begge ruter, hvilket måske er lidt overkill, da det tager en tre-fire timer i alt. Men vi var umådelig trætte i fødderne, og havde bare brug for at sidde ned og slappe af og nyde byen.

Det gode er, at man får udleveret et lille headset. Det plugger man i en lille docking-station, hvor man kan vælge mellem mange forskellige sprog bl.a. dansk. Køb eventuelt noget at spise og drikke inden I springer på bussen. Hvis det er varmt er det virkelig en god idé med noget køligt at drikke, selv om man sidder på top-dækket.

For familier med store teenagere kan det anbefales at springe af ved The East Side Gallery. Her kan I se det fine og inspirerende Street Art, som flere internationale kunstnere har malet for at hylde Murens fald i 1989.

Zoo Berlin og Aquarium Berlin

Vi tog en afslappet tur i Zoo, hvor vi fik det meste af en formiddag til at gå med at slentre rundt. Det er en stor zoologisk have, hvor de er gode til at skabe åbne rum for dyrene. Flere af savannah-områderne er kun skærmet af med en simpel voldgrav. Det giver en nærhedsfølelse mellem tilskuer og dyr.

Der er masser af plads og små områder, hvor man kan slappe af. Vi så det meste af haven, inden vi smuttede ind i Aquarium Berlin, som ligger inde i selve haven (man kan købe billetter til begge attraktioner på én gang ved indgangen eller online).

Aquarium Berlin var lidt af en skuffelse, for vi havde forvekslet det med AquaDom & Sea Life Berlin, som vi havde set i en reklame. Derfor troede vi, at vi kunne gå nede under vandet – men det kan man ikke i Aquarium Berlin.

Vi nåede desværre ikke at besøge AquaDom & Sea Life Berlin, og jeg kan derfor ikke sige noget om fordele eller ulemper mellem de to steder. Men umiddelbart vil jeg sige, at hvis man har besøgt Den Blå Planet i København, så vil man nok blive skuffet over Aquarium Berlin.


Læs også: Tips til billige & gratis oplevelser i Berlin


Berlin’s Holocaust Memorial

Det er noget ganske særligt at stå ved mindesmærket for Europas myrdede jøder, som ligger tæt ved Branderburger Tor. Det blev bygget i perioden 2003 til 2005, som et mindesmærke for alle de mange jøder, der blev dræbt under Holocaust.

Mindesmærket består af 2.711 betonpiller i forskellig højde. Mindesmærket strækker sig over 19.000 m2. I forbindelse med mindesmærket ligger et underjordisk museum, hvor forskellige ofres livshistorie læses op. Stedet indgyder straks til eftertænksomhed og stilhed – og er på sin egen stille måde ganske betagende.

Hvad vi ikke nåede – men gerne vil se næste gang

AquaDom & Sea Life Berlin

Vi nåede ikke at besøge AquaDom & Sea Life Berlin, men den står på vores to-do-liste til næste besøg. AquaDom har verdens største fritstående cylinder-formet akvarie, hvor man kan køre i en gennemsigtig elevator ned gennem akvariet. Akvariet er 25 meter højt, er 12 meter bredt og indeholder mere end 1 million liter vand. Det lyder mega sejt!

GSC GameScienceCenter

Her kan du få en forsmag på fremtiden f.eks. hvordan man kan styre sin computer uden brug af keyboard eller mus. Det lyder sjovt med et indblik i fremtidens interaktive spil. 

Mauermuseum – Haus am Checkpoint Charlie

Vi så kun Berlinmuren på afstand – og derfor er det et must, at se muren på tæt hold næste gang –  det er oplagt at se muren ved den berømte kontrolpost Checkpoint Charlie.

DDR Museum

DDR museet i Berlin er et af Berlins mest besøgte museer. Museet viser livet bag muren i Øst Berlin og giver et spændende indblik i, hvordan livet blev levet på den anden side af muren. Museet opfordrer sine gæster til at både se, røre og føle for at få det bedste indblik i fortiden.

Andre gode tips til Berlin med børn

Legoland – Discovery Centre Berlin

Vi besøgte ikke Legoland både fordi 10-årig ikke havde lyst, og fordi vi har besøgt Legoland herhjemme, men derfor kan Legoland Discovery Centre Berlin godt være noget for andre Lego-fans med sine 5 millioner klodser og 15 attraktioner.

Monbijou, en af mine tips til Berlin med børn
Berlin med Børn: Få en skøn hyggestund ved Monbijou-parken. Det er afslappende og super hyggeligt.

Hyggelige markeder og pladser

Hackescher Markt

Området omkring Hackescher Markt er rigtig hyggeligt og i gå-afstand til de mest populære steder som Alexanderplatz, Fernsehturm og floden Spree. I gaderne omkring Hackescher Markt finder du også masser af cool, fine og inspirerende butikker og skønne cafeer. Området vil helt sikkert appellere til store teenagere. Stemningen er Vesterbro-agtig.

Monbijou-parken og James Simon-parken

Dette område er virkelig hyggeligt med børnepool for glade vandhunde (Kinderbad Monbijou), liggestole ned til floden, små hyggelige boder med forskellig servering og en legeplads. Her kan store og små slappe af og bare nyde byen.

Nikolaikirche 

Ved Nikolajkirken finder du små hyggelige gader med butikker og restauranter. En lille oase fri for byens larm med adgang til floden Spree, hvor der ligger flere restauranter med ude-servering.

Praktisk info for forældre

Berlin med børn
Berlin med børn: Det er nemt at komme rundt i Berlin med offentlig transport

Transport


Jeg vil på det kraftigste anbefale, at man køber et Berlin WelcomeCard. Berlin er utrolig stor, og man kommer hurtigt til at gå mange kilometer. Med et Berlin WelcomeCard kan du benytte alle former for offentlig transport lige fra bus, sporvogn, S-bahn til regionaltog.

Vi havde et kort som gjaldt i 72 timer i zonerne AB (som dækker stort set hele indre by). Det er ret nemt at finde rundt i det offentlige transportsystem. Især hvis man bruger Google Maps. Den foreslår nemlig den nemmeste rute fra punkt A til B med forskellige transportformer.

Her kan du se priserne for et Berlin WelcomeCard.

Udover at kunne fare fra det ene hjørne af Berlin til det andet, så får man faktisk også rabat på mange udstillinger, museer og attraktioner. Vi viste vores kort på både Naturhistorisk Museum, på kanalrundfarten og i Zoo. Rabatten svinger fra 25% til 30% – og måske mere for børn på indgangsbilletten. Det er også værd at tage med. Og så er kortet familievenligt. Du kan tage maks. 3 børn med (op til 14 år) ifølge med en voksen.

Mad & drikke


Det er utrolig billigt at spise og drikke i Berlin, især hvis man finder de steder, hvor de lokale spiser og handler. Vi købte små smurte boller i kæden Back Factory. De laver små rundstyk-lignende sandwich med enkelt pålæg som spegepølse eller æg. Vi købte en lille bakke med 4-5 donuts, en enkelt bolle med æg og en kop sort kaffe for omkring 5,50 Euro. Det smagte udmærket, og er et godt alternativ midt på dagen eller til turen.

Husk at kiosker ofte befinder sig nede under jorden ved S-Bahn stationerne, så du ikke render forgæves rundt i gaderne.

Der findes et utal af spisesteder og restauranter. Mit bedste råd er: Tjek TripAdvisor. Brugerne tager sjældent fejl. Det kan også være en idé at tjekke danske madbloggere hjemmefra, hvis du går efter den ultimative madoplevelse eller det helt særlige spisested.

Overnatningsmulighederne er mange og du kan nemt finde et hotel i Berlin i alle prisklasser.


Læs også: Oplev Street Art i Berlin


Forsidefoto: Julia Solonina/ Unsplash. Rejseblokken fik Berlin WelcomeCard og Hop-on and hop-of billet til Berlin City Circle Sightseeing i gave af Visitberlin. Dette indlæg opdateres løbende. Jeg tager forbehold for, at priser og steder kan have ændret sig, siden jeg besøgte byen.

5 tanker om “16 tips til Berlin med børn & teenagere

  1. Tak for nogle super gode tips! Har du nogen erfaringer/anbefalinger hvad der angår et sted at bo med børn?

    1. Hej Hannah,
      Mange tak 🙂 Dejligt at du kunne bruge tipsene. Det kommer jo lidt an på budget etc. I den billigere ende: Jeg har selv boet på et hostel i 2019 med min datter, som jeg skrev om her: https://rejseblokken.dk/gratis-oplevelser-i-berlin/ – vær OBS på, at priserne kan have ændret sig! De andre gange har jeg fundet hotel i området omkring Charlottenburg – nær Charlottenburg Slot. Det er et ret stille og roligt område. Jeg har desværre ikke et hotel, hvor jeg bare tænker: Jep, det passer perfekt med børn! Så jeg vil anbefale dig, at spørge Inge Hald, som har bloggen Vild med Berlin i stedet.

  2. Tak for disse råd! Dem vil jeg lige tage med mig (nogle af dem i hvert fald) når familien og jeg skal besøge Berlin i efterårsferien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *