verdens stærkeste spiritus

Her er top 6 over verdens stærkeste spiritus

Verdens stærkeste spiritus: Almindelig spiritus som vi drikker, når vi tager på cocktailbar har en alkoholprocent på mellem 40 % og 50 %, men der findes alkohol, der er meget, meget stærkere – faktisk dobbelt så stærkt.

Verdens stærkeste spiritus skal drikkes i meget moderate mængder – og flere af dem kommer da også med en stærk advarsel om ikke at drikke det rent eller i store mængder, da det kan have livsfarlige konsekvenser. Her kan man roligt sige, at princippet ‘alt med måde’ gælder.

Her finder verdens stærkeste sprut eller i hvert fald seks af dem med en temmelig høj alkoholprocent. 

Verdens stærkeste spiritus

Vodka

Spirytus er vodka, der er fremstillet i Polen og har en alkoholprocent på 96 %. Det er mere end dobbelt så meget, som den almindelige spiritus, som vi drikker en fredag aften på en cocktailbar. Det anbefales ikke at drikke Spirytus rent eller i store mængder.

Everclear 190

Everclear er fremstillet i USA og har en alkoholprocent på 95%. Everclear er den første alkohol på 95 %, der blev fremstillet i USA. Everclear 190 er forbudt i nogle stater i USA.

Golden Grain

Golden Grain er også fremstilllet i USA – og af samme producent, som Everclear. Den har en alkoholprocent på 95 %. Den er også forbudt i nogle stater i USA.


Læs også: 10 museer med gratis adgang i København


Whiskey

Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey. Denne whiskey er produceret i Skotland og har en alkoholprocent på 92 %. Den destilleres fire gange med en metode, der blev opfundet i det 17. åthundrede og lagres derefter på egetræsfade.

Rom

River Antoine Royale Grenadian Rum. Denne rom er produceret i Grenada og har en alkoholprocent på 90 %. Den destilleres efter gamle traditioner, hvor den gæres på sukkerrørssaft.

Absinth

Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinth er produceret i Tjekkiet og har en alkoholprocent på 89.9%. Absinth var en meget udbredt drik i 1800-tallet i Frankrig. Den fremstilles med forskellige urter afhængig af producent. Den kaldes også den ‘Den Grønne Fe’.

Husk: Alkohol skal drikkes i moderate mængder. Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om alkohol

Af Lone Holm. Foto: Pixabay 


Læs også: Her finder du det bedste street food i Europa

10 tanker om “Her er top 6 over verdens stærkeste spiritus

  1. Jeg kunne godt tænke mig adresserne på : Spirytus fra Polen. Everclear 190 fra USA Golden Grain fra USA Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey fra Skotland River Antoine Royale Grenadian Rum fra Grenada Hepsburg Gold Label Premium Reserve Absinth fra Tjekkiet

  2. absinthe er 89.9% hvis du køber Hapsburg Absinthe XC Original. den smager ikke super godt, men den findes og er rimelig populær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *