verdens stærkeste spiritus

Her er top 6 over verdens stærkeste spiritus

Verdens stærkeste spiritus: Almindelig spiritus som vi drikker, når vi tager på cocktailbar har en alkoholprocent på mellem 40 % og 50 %, men der findes alkohol, der er meget, meget stærkere – faktisk dobbelt så stærkt.

Verdens stærkeste spiritus skal drikkes i meget moderate mængder – og flere af dem kommer da også med en stærk advarsel om ikke at drikke det rent eller i store mængder, da det kan have livsfarlige konsekvenser. Her kan man roligt sige, at princippet ‘alt med måde’ gælder.

Her finder verdens stærkeste sprut eller i hvert fald seks af dem med en temmelig høj alkoholprocent. 

Verdens stærkeste spiritus

Vodka

Spirytus er vodka, der er fremstillet i Polen og har en alkoholprocent på 96 %. Det er mere end dobbelt så meget, som den almindelige spiritus, som vi drikker en fredag aften på en cocktailbar. Det anbefales ikke at drikke Spirytus rent eller i store mængder.

Everclear 190

Everclear er fremstillet i USA og har en alkoholprocent på 95%. Everclear er den første alkohol på 95 %, der blev fremstillet i USA. Everclear 190 er forbudt i nogle stater i USA.

Golden Grain

Golden Grain er også fremstilllet i USA – og af samme producent, som Everclear. Den har en alkoholprocent på 95 %. Den er også forbudt i nogle stater i USA.


Læs også: 10 museer med gratis adgang i København


Whiskey

Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey. Denne whiskey er produceret i Skotland og har en alkoholprocent på 92 %. Den destilleres fire gange med en metode, der blev opfundet i det 17. åthundrede og lagres derefter på egetræsfade.

Rom

River Antoine Royale Grenadian Rum. Denne rom er produceret i Grenada og har en alkoholprocent på 90 %. Den destilleres efter gamle traditioner, hvor den gæres på sukkerrørssaft.

Absinth

Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinth er produceret i Tjekkiet og har en alkoholprocent på 89.9%. Absinth var en meget udbredt drik i 1800-tallet i Frankrig. Den fremstilles med forskellige urter afhængig af producent. Den kaldes også den ‘Den Grønne Fe’.

Husk: Alkohol skal drikkes i moderate mængder. Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om alkohol

Af Lone Holm. Foto: Pixabay 


Læs også: Her finder du det bedste street food i Europa

Share Button

9 tanker om “Her er top 6 over verdens stærkeste spiritus

  1. absinthe er 89.9% hvis du køber Hapsburg Absinthe XC Original. den smager ikke super godt, men den findes og er rimelig populær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *