Gode råd når du skal rejse på budget

Som vor kære H.C. Andersen så fint siger det: “At rejse er at leve”. Dette er en holdning som den folkekære forfatter bestemt ikke er ene om, da vi mennesker elsker at rejse. Få tips til at rejse på budget.

Er du i en situation, hvor du skal til at rejse, og ønsker du på bedste vis at rejse på et fornuftigt budget? Så er du kommet til det helt rette sted. Ved at læse med i denne guide, kan du nemlig blive meget klogere på, hvad der er værd at vide, hvis du vil rejse på budget. At rejse behøver nemlig langt fra at være dyr, især ikke hvis du følger de råd, som du nedenfor vil blive præsenteret for.

Skal der tjenes lidt ekstra mønt inden rejsen?

Inden du overhovedet begynder at tænke på selve rejsen, skal der så tjenes lidt ekstra mønt, så du er lidt mere fri økonomisk? Skulle dette være tilfældet, kan det blandt andet være, at du skulle undersøge mulighederne for ekstra arbejde. Det kan også være, at du bør lægge dit almindelige budget om, så du den sidste tid op til rejsen kan spare en masse penge sammen, som du kan benytte på din rejse.

Skal du på en sjov måde forsøge, om du kan skrabe lidt flere penge sammen, kan du overveje at gå i krig med spillemaskiner. Dog skal dette kun være, hvis du har råd til at tabe de penge, du spiller for, og du skal derfor være forsigtig.

God planlægning er alfa og omega

Når du skal igang med at planlægge selve rejsen, er det ganske essentielt, at du giver dig ganske god tid til at planlægge. I utrolig mange tilfælde, ser man nemlig, at god planlægning er en  ganske fundamental byggesten for en rejse. Man ser tilmed også som oftest, at man kan spare en ganske stor sum penge, hvis man er i stand til at have planlægningen i orden.

Skal du eksempelvis rejse med en ven, kan det altså derfor varmt anbefales, at I flere gange sætter jer ned og planlægger rejsen så godt, som I overhovedet kan. Skal du eksempelvis på en større rejse, ser man ofte, at det kan være rart med frihed. Dog anbefales det, at I på forhånd har planlagt det grundlæggende såsom fly og lignende, hvilket kan spare jer en god slat penge

Saml de bedste priser

Et helt konkret råd til, hvordan du ved hjælp af planlægningen kan spare en masse penge er ved, at du forsøger at bruge en masse tid på at kigge efter, og samle, de bedste priser, så du alt i alt kan samle en rejse til en god pris. Det anbefales også, at du benytter nogle af de mange hjemmesider, hvor man nemt og overskueligt kan sammenligne priser. Skal du eksempelvis finde den billigste flyrute, kan du med fordel benytte dig af Momondo, som er en super velfungerende hjemmeside hertil.

En anden super smart feature ved sider som denne er altså ikke kun, at du kan sammenligne priser, som udbydes af de forskellige firmaer. Du kan nemlig også sammenligne priser på tværs af de forskellige datoer. Det gør altså, at du kan se, hvornår det er billigst at rejse, hvilket er medvirkende til, at du kan spare penge, som du kan bruge på andre gode oplevelser, når du er ude at rejse.

Har du mod på en primitiv rejse?

En måde hvorpå du virkelig kan spare en masse penge og holde dig inden for et rimeligt budget er ved, at du ikke overnatter i den rene luksus hver eneste nat. Du kan nemlig spare en helt masse penge ved at booke dig ind på hostels eller lignende. Det kan også være, at du bør overveje muligheden for at have et telt med.

Disse muligheder lyder måske en anelse grænseoverskridende, hvis du ikke tidligere har prøvet det. Men skal du på en rejse, hvor det ikke er i højsædet at ligge ved en pool dagen lang, men hvor du vil ud og opleve, så kan disse løsninger altså i høj grad være at anbefale. En bonus ved et hostel er tilmed, at du i langt de fleste tilfælde kommer til at lære nye mennesker at kende, som du ellers ikke vil have gjort.

Det er selvfølgelig ganske forskellige fra person til person, hvad man foretrækker, når det kommer til dette spørgsmål. Det er dog i høj grad værd at overveje, om du kan overnatte en smule mere primitivt, når du rejser.

Foto: Unsplash


Spil ansvarligt. Få hjælp til spilafhængighed på StopSpillet.dk


Læs også: Guide til Cab Ride: Ta’ på togtur hjemmefra og oplev verden

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *