Arkitektur i København

Guide: Arkitektur i København der er værd at bemærke

Der er masser af smuk arkitektur i København, som er et besøg værd, både hvis du er turist i København eller hvis du bor i byen.

Superkilen på Nørrebro. Foto: Céline Au detour d’un chemin, Copenhagen Media Center

Superkilen er inddelt i Den Røde Plads, Det Sorte Marked and Den Grønne Park. Den Røde Plads hylder det moderne urbane liv med cafe, musik og sport. Det Sorte Marked er det klassiske område med bænke etc. Mens Den Grønne Park er en park til picnic, sport og hundeluftning. Superkilen ligger i Mimersgadekvarteret på Nørrebro.

Nyd de snoede buer i Axel Towers. Foto: Terry Mclaughlin, Copenhagen Medie Center

Axel Towers ligger midt i København og er tegnet af arkitekt Lene Tranberg fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter. I Axel Towers finder du både butikker, restauranter og spisesteder, en offentlig byhave og kontorer.

Arkitektur i København: Få pulsen i vejret på Konditaget. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Konditaget Lüders er et 2.400 m2 byrum, som ligger på taget af P-huset Lüders på Helsinkigade i Århusgadekvarteret. Konditaget ligger i 24 meters højde og har faciliteter til træning, ophold og leg. Der er adgang til Konditaget fra kl. 07.00 – 22.00.

Arkitektur i København: Den Blå Planet er Nordeuropas største aquarium. Foto: Astrid Maria Rasmussen, Copenhagen Media Center

Den Blå Planet er Nordeuropas største aquarium med tusindevis af dyr og syv millioner liter vand. Den Blå Planet ligger lige ud til Øresund. Den Blå Planet er designet af det danske arkitektfirma 3XN.

Læs også: På opdagelse på Den Blå Planet

Mærsk Tårnet eller The Mærsk Tower – om du vil – på Københavns Universitet. Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Mærsk Tower er en del af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Mærsk Tårnet har fokus på bæredygtige løsninger som genanvendelse af regnvand og energieffektive labotorier. Det er 75 meter højt og facaden er dækket af 3.300 kobberskodder. Det er designet arkitektfirmaet C.F. Møller. Her kan du booke en rundvisning.

+ Links

Dansk Arkitektur Center – Guidede ture

Af Lone Holm. Forsidefoto: Terry Mclaughlin Copenhagen Media Center


Læs også

Oversigt: 10 museer med gratis adgang i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *