På opdagelse på Den Blå Planet

Jeg var ikke specielt begejstret, sidst jeg lagde vejen forbi Nordeuropas største akvarium for et par år siden, men det blev en helt anden og meget bedre oplevelse, da vi forleden besøgte Den Blå Planet i Kastrup.

Vi kom lige til fodringen af de glubske hajer og rokker i Oceanet. Det var rigtig spændende at se dyrene blive fodret, og dyrepasseren var meget informerende, vidende og tilpas sjov til både små og store. Efter fodringen gik vi rundt på planeten i vores eget tempo, og blev begejstret over de mange farverige fisk, læste om de forskellige have og prøvede de opstillede standere med små opgaver.

Et af dagens højdepunkter var odderen udenfor, som svømmede frem og tilbage i et tempo, der var alt, alt for hurtigt til, at jeg kunne nå at tage et ordentlig billede. Det grinte vi meget af. Den ser på en eller anden måde meget nuttet ud, når den ligger der i vandoverfladen og vinker til dig med den ene pote. Et andet af dagens højdepunkter var turen gennem regnskoven, hvor de smukke sommerfugle begejstrede både 10-årig og jeg.

Hvis man elsker at fordybe sig i havets forunderlige liv er Den Blå Planet et besøg værd. Der er masser af spændende oplevelser på programmet bl.a. fodring af odderne Mojoe og Agnes udenfor, Kriblekrable eller børneteater. Læs mere om dagens program H-E-R, hvor du også kan se priser og åbningstider.

Praktiske tips

Jeg vil gøre opmærksom på, at entrébilletterne ligger i den dyre ende. 170 kroner for en voksen og 95 kroner for et barn. Det kan helt sikkert betale sig at investere i et årskort, hvis man har planer om at besøge Den Blå Planet mere end 3 gange på et år. For et årskort til en voksen koster 365 kroner, mens et årskort for børn ml. 3 og 11 år koster 275 kroner.

Det er stadig Meyers Køkken, som står for maden i cafeteriet ‘Spisestedet Øst’. Det betyder, at maden er lækker, men også lidt i den dyre ende. Så hvis du vil spare på madbudgettet, kan du tage en madkurv med og eventuelt spise ved vandet i nærheden eller i picnic-området.

Læs også om min datters og mit besøg på det ny Experimentarium her: Masser af sjov på Experimentarium.

Af Lone Holm. Foto: Den Blå Planet & Lone Holm. Entrebilletterne var sponsoreret af Den Blå Planet

Den Blå Planet

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *