Det vil vores nabolande gerne vide om os …

For et par år siden var jeg på en pressetur til Østrig. Vi var mange forskellige bloggere og journalister fra flere europæiske lande, som havde taget turen til det skønne alpeland. En aften sad vi i baren efter en lang og sjov (og hård) arbejdsdag. Snakken gik – og som aftenen skred frem faldt talen på de forskelligheder – og ligheder – der er landene imellem i Europa.

Mange af os havde forskellige forestillinger om hinanden. Flere af os så f.eks. tyskerne som regelrette og ordentlige, men også som ret bratwurst-glade. Vi havde stort set alle de samme forestillinger uanset, hvilket land vi kom fra.

Det spørger vores nabolande om …

Det er altid sjovt og berigende at høre, hvad andre tænker om det land, man kommer fra… Det synes ShopAlike også, og derfor har de lavet en undersøgelse via Googles søgeforslag, hvor de har fundet ud af, hvad vores nabolande i Europa i virkeligheden gerne vil vide om os – danskere.

Det der slår én som det første er, at rigtig mange af vores nabolande gerne vil vide, hvorfor vi er så glade og lykkelige. Men det viser sig også, at nogle af vores europæiske venner spørger Google:

  • Hvorfor står danskere i kø for at købe mad med udløbet holdbarhedsdato?
  • Hvorfor er danske pølser røde?
  • Hvorfor danskere ikke kan lide svenskere?
  • Hvorfor danskere ikke bruger gardiner?

Du kan gå ind på ShopAlikes kort over deres ‘Europæiske kulturundersøgelse‘ og se, hvilke nabolande, der spørger om de forskellige – og til tider sjove – spørgsmål om os danskere.

Kortet og de sjove spørgsmål fik mig til at tænke tilbage på den aften i Østrig, hvor jeg og mine europæiske kolleger luftede vores fordomme og forestillinger om hinanden (se billedet nedenfor). En aften, hvor vi fandt ud af, at vi faktisk slet ikke er så forskellige, når det kommer til stykket.

Bloggere og journalister fra venstre: Belgien, Danmark, Tyskland, Holland og Frankrig.

Af Lone Holm. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *