Macarons fra Ladurée i Paris

Her får du superlækre macarons i Paris

Jeg blev draget af de mange skønne farver og den helt særlige stemning, som Ladurée er omgivet af, da jeg for mange år siden vandrede gaderne tynde i Saint-Germain i Paris. Jeg havde på det tidspunkt aldrig hørt om Ladurée, men den lille butik på Rue Bonaparte så indbydende ud med den sarte grønne farve, som stadig den dag i dag er kendetegnende for Ladurée.

Historisk elegance

Butikken oser af historisk elegance, og man bliver taget imod af elegante ekspedienter med vanlig fransk stolthed. De små macarons lå i snorlige rækker, og nærmest syndigt hviskede: Tag mig, tag mig. Og det gjorde jeg så. En stor æske.

Og jeg må medgive, at det er dyrt. Omkring 300 kroner kom jeg af med, men det er alle pengene værd. De sprøde ‘skaller’ er lagt sammen om en ganache, som smager fyldigt, sprødt og friskt i en helt særlig kombination, som jeg ikke er stødt på andre steder.

Ladureée har det, de kalder ‘The collection of Ladurée Macarons’ og en ‘Seasonal Macarons’. Smagsvarianterne varierer afhængig af, hvilken kollektion du vælger. I ‘The collection of Ladurée Macarons’ kan man blandt andet få macarons med lakrids, kaffe, lemon, vanilje eller pistaciesmag. Hvorimod den sæsonbetonede kollektion selv sagt varierer.

Drik te i parisisk stemning

Hvis du alligevel besøger en af Ladurée’s butikker, bør du ikke snyde dig selv for den oplevelse at drikke te i salonen og smage en af Ladurée’s mange andre kager. Det er både hyggeligt og sjovt at opleve den helt særlige parisiske stemning. Jeg vil dog anbefale, at man kommer på et tidspunkt uden alt for mange turister. Ladurée har mange fans verden over, som gerne står i kø for at købe én af de mange fine æsker.

I øvrigt kan jeg ikke anbefale, at man spørger efter en smagsprøve. Det er en fornærmelse. Hvor jeg ved det fra, afslører jeg ikke.

Om Ladurée

 • De sælges i 22 lande verden over, og selvfølgelig i Frankrig, hvor de stammer fra.
 • En gaveæske med 18 små macarons koster omkring 40 Euro – altså omkring 300 kroner (pris kan variere afhængig af æske).
 • Butikken på Rue Bonaparte i Paris har åbent i hverdagene fra kl. 8.30 til kl. 19.30, lørdage fra kl. 8.30 til 20.30 og søn- og helligdage fra kl. 10.00 til 19.30.
 • Hjemmeside: www.laduree.fr.

Læs mere

La Campagne á Paris: Landsbystemning i byernes by

Af Lone Holm

Share Button

6 tanker om “Her får du superlækre macarons i Paris

 1. Disse indbydende kager må da helt sikkert prøves.
  Da mig og min kæreste skal til byen i april, vil jeg høre om I evt. skulle have nogle anbefalinger på ikke så turist præget spisesteder?

  Da vi fortrækker at opleve vores rejsesteder fra de mest “autentiske” sider.

  På forhånd tak for hjælpen og kigget på jeres indspirende blog. 🙂

 2. Jeg skal til Paris med min kæreste til oktober. Jeg har været der før men han har ikke og jeg bruger derfor meget tid på at finde ting og steder vi begge kan opleve for første gang… Jeg er derfor virkelig glad for jeres indlæg om Paris 🙂

  ..Jeg tror uden tvivl at vi skal derind og smage. Det er måske lidt feminint for kæresten, men som i beskriver det er det en butik med ægte fransk stemning og indretning, så det SKAL vi opleve… plus at så kan jeg få lov at smage de gode kager 😀

  1. Jeg synes, at det er udmærket kæreste-sted. Romantisk, lækkert og hyggeligt 🙂 Og I kan godt glæde jer til kagerne & stemningen. God tur! /Lone

 3. Jeg var der, da jeg var i Paris i 2013, og jeg må indrømme at jeg synes det var lidt overvurderet. Bevares, de smagte da fint, men taget i betragtning af hvad vi gav for den lille pose søde sager, så var jeg nu ikke helt oppe at ringe. :/

  Til gengæld er stedet SÅ fint at jeg gerne vil tilbage og prøve deres cafe. 😛

  1. Der er kommet mange steder herhjemme (nu), hvor man kan købe macarons til langt billigere priser, men jeg synes nu stadig Laduree’s er de bedste 🙂 Men jeg vil give dig ret i, at de er dyre! Stemningen er så hyggelig /Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.