La Campagne á Paris: Landsbystemning i byernes by

I det 20. arrondissement i Paris finder du et lille område kaldet La Campagne á Paris, som er et gammelt arbejderkvarter med små rækkehuse lidt a la kartoffelrækkerne i København. Det er de veluddannede og velstillede unge, som også går under navnet bobos (en sammentrækning af boheme og bourgeois), der det seneste årti er flyttet ud i området.

Området er en lille næsten ukendt oase i byernes by, hvor de cirka 100 små rækkehuse står side om side med små haver og skønne blomstertræer, som pryder gadebilledet. Området som ligger på en lille bakke nordvest for Porte de Bagnolet kaldes også ‘The countryside in Paris’. På få gader giver de små og hyggelige huse området en autentisk landsbystemning.

Men du skal ikke langt væk, før man støder ind i Rue de Bagnolet, som har flere smarte barer og restauranter, og Mama Shelter, som blandt andet blev kåret af ‘Travellers Choice 2012’ til at ligge blandt de 25 mest trendy hoteller i Europa. Det er også i Rue de Bagnolet-området du kan finde små klubber, som spiller alt lige fra punkrock til verdensmusik og små cafeer med rimelige priser.

Af Lone Holm. Foto: © Paris Tourist Office – Amélie Dupont 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.