Foto af Katja fra Pudderdåserne

5 hurtige til Katja Moikjær fra Pudderdåserne

Katja Moikjær er journalist og kommunikationsrådgiver. Hun driver Danmarks største skønhedsblog Pudderdåserne sammen med Helene Randløv. Desuden har hun også Building Blogs, hvor hun bl.a. rådgiver virksomheder i, hvordan de kan optimere deres samarbejde med bloggere.

Hvilke lande føler du dig bedst tilpas i?

– Jeg vil faktisk sige Danmark. Jeg ELSKER at rejse, og det er en stående joke herhjemme, at der ikke findes et eneste land, jeg ikke gerne vil rejse til. Men det gamle ordsprog om “ude godt, hjemme bedst” passer godt på mig. Jeg glæder mig, når jeg skal rejse, men jeg er allergladest, når jeg er hjemme igen. Jeg kunne heller ikke forestille mig at flytte til udlandet.

Næst efter Danmark kommer Tyskland og Frankrig ind på en delt 2. plads. Jeg har familie i hhv. Darmstadt og Bordeaux, og jeg besøger derfor begge lande ofte. Det er nok ikke svært at forklare, hvorfor jeg holder af sydvestfrankrig – god mad, god vin, smukke marker. Men Tyskland, synes jeg, er et ofte undervurderet land fra dansk side. Tysk mad er noget af det bedste, jeg ved, og klimaet i sydtyskland er utrolig behageligt.

Hvad er dit bedste skønheds-tip til rejsen?

– Hvis vi snakker ferie i solen, så er solcreme selvfølgelig afgørende. Derudover er Aloe Vera den bedste aftersun, jeg kender. Den virker faktisk på forbrændt hud.

Derudover synes jeg ofte, at man slæber alt for meget kosmetik og hudpleje med på rejser. Mig selv inklusive. Hvis du prøver at veje efter, så udgør tunge flasker faktisk en meget stor del af vægten på din bagage. Tag kun det med, du ikke kan undvære og nyd i stedet muligheden for at shoppe nye og spændende produkter. Lande som Frankrig, Tyskland, Grækenland og England er jo rene mekkaer for skønhedsshopping.

Og husk den lille transparente 1-liters toilettaske, man efterhånden kan købe de fleste steder til håndbagagen. Meget nemmere end plastikposer.

Hvad har du altid med på din rejse?

– Min computer – desværre. Men jeg kan ikke rejse væk uden at kunne blogge engang i mellem. Min favoritfedtcreme er fra Purely Professional og læbepomade fra Decubal. De produkter, jeg virkelig ikke kan leve uden og ikke kan købe magen til i udlandet. La Roche-Posay solcreme og Aloe Vera på solferier. Min lille familie – pånær forretningsrejser – vil jeg nødigt holde ferie uden dem.

Hvilken rejse er din værste?

– Jeg kan helt ærligt ikke komme i tanke om en eneste rejse eller ferie, jeg ikke har brudt mig om. Måske har jeg været heldig, eller måske får jeg bare altid det bedste ud af situationen. Jeg kommer altid hjem med nye oplevelser. Ja, vi var i Berlin i minus 25 grader, men vi havde en masse dejlige oplevelser på museum. Og jeg har heldigvis fortrængt navnet på den hæslige charterby, vi boede i på Cypern, men jeg var så utrolig heldig at være der præcis samtidig med, at grænseovergangene mellem den græske og tyrkiske del blev åbnet for første gang og havde den store oplevelse at gå over ingenmandsland og se den tyrkiske del af Nicosia. Men måske dengang jeg som barn var på campingtur ved Silkeborgsøerne i silende regnvejr en hel uge?

Hvor drømmer du om at rejse hen lige nu?

– Hvis du spurgte min mand om, hvad jeg ville svare pådet spørgsmål, ville han sige ‘alle steder’. Der går næppe en dag uden, at jeg finder på et nyt sted, jeg gerne vil hen. Allerhelst vil jeg nok til New York. Jeg har aldrig været der, selvom jeg har været andre steder i USA et par gange, og det er naturligvis en stor mangel.

 

Læs også

5 hurtige til Ole Henriksen

5 hurtige til Joan Ørting

5 hurtige til Morten Brask

 Af Lone Holm. Foto: Peter Bros Nissen 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *