Skiferier i Italien - pister

3 gode bud på skiferier i Italien

 

Skiferie i Italien

Jeg er inviteret på skiferie i Italien, for at stå på ski. Det er mit første besøg om vinteren i landet, hvor jeg har været mange gange om sommeren, men jeg har aldrig tilbragt mine skiferier i Italien. Et land jeg elsker for den gode mad, de smukke landskaber og rare mennesker. Jeg skal bo i Sestriere, men besøge både Sauze d?Oulx og Bardonecchia, som alle byder på alpint skiløb.

Sestriere

Det var Fiats fader Giovanni Agnelli, der i 1930?erne grundlagde Sestriere som skisportssted. De to tårne, som han opførte, som hoteller er en del af byens profil. De er ikke særligt kønne set udefra, men da vi bliver inviteret ind i det ene af dem, bliver vi overraskede over æstetikken. Det er som at gå ind i en tidslomme, og man føler det som om, at man er med i en gammel italiensk film fra trediverne. Alt sammen skyldes, at stilen er holdt i den oprindelige Art Deco, som har præget hotellet siden dets opførelse.

Når man går rundt i Sestriere er det højfjeldshotellerne, butikkerne, barerne og restauranterne, der sætter sit præg på byen. Leder man efter det Italien, som jeg elsker om sommeren, er det måske ikke her man finder det. Men når det er sagt: Træder man indenfor for at lade sig beværte med en øl eller et måltid mad fornægter den italienske charme og ånd sig dog på ingen måde. Hører man til de mere festlystne, byder byen også på gode clubbing-muligheder og barer. Den gode snegaranti, byen ligger i 2.035 meters højde, og de gode pister er under alle omstændigheder et ophold værd.

Bardonecchia

De små italienske gader og stræder, der snor sig ned ad bjergsiden, har al den charme, som jeg elsker ved Italien, endog med det lille ekstra krydderi som oppyntningen til jul tilfører. Byen byder på rig mulighed for shopping. Tøjforretninger ligger side om side, både gademode og skimode, men her er også sportsforretninger og ikke mindst masser af små delikatesseforretninger. Vi besøger en af dem. Den er ejet af byens tidligere borgmester, Francesco Avato, som havde embedet under OL i 2006.

Her sælger han områdets delikatesser og ikke mindst vin, som man kan købe i forskellige kvaliteter, og som fyldes på flasker fra haner, der stikker ud af væggen. Her dufter fantastisk, og man er ikke i tvivl om at kimen til den gode italienske mad ligger i råvarerne. I Bardonecchia får man til fulde det, man måtte elske ved Italien om sommeren kombineret med alpint skiløb. Men man skal måske undgå sæsonens yderpunkter da byen ligger i 1.300 meters højde, og her i starten af december er der ikke faldet super meget sne.

Sauze d’Oulx

Ligesom Bardonecchia er det hyggelige gader, der snor sig ned af bjerget, der præger byen, men den er noget mindre. De landlige omgivelser er nærværende overalt, og selvom temperaturen ligger lige under frysepunktet indånder man duftene fra det omgivende landbrug ? på den gode måde, altså. Det er en af de her typiske bjerglandsbyer med italiensk middelalderpræg, som man så ofte kører gennem, hvis man har været på bilferie i Italien. Grønne skodder for vinduerne og antikke fontæner præger gaderne.

Her er hoteller, restauranter, cafeer, tøj og delikatesseforretninger. Det skal nævnes at Sestriere ligger lige på den anden side, og man kan komme dertil med en lift op ad bjerget og en tur ned på ski, så begge byer har adgang til samme pister. Vælger man en skiferie her får man i Sauze d?Oulx ligesom i Bardonecchia gode pister på en skiferie i Italien for hele familien kombineret med den umiskendelige italienske charme.

De alpine skibyer jeg besøger, der ligesom herhjemme er præget af hyggelig julestemning, skuffer på ingen måde. Er du fokuseret på at stå på ski, og måske gå på barer om aftenen er Sestriere et godt mål, men vil du gerne kombinere dit ophold med hyggelige italienske bjergbyer er Sauze d?Oulx og Bordenecchia et glimrende valg. Italien er gæstfrit, byder på god mad og hyggelige byer såvel om vinteren som om sommeren. Personligt er det ikke sidste gang, jeg står på ski i Italien. Overvejer du skiferier i Italien, tør jeg godt love en god oplevelse.

Læs også

Italien: Fantastisk skiferie på Mælkevejen

Skiferie i Italien handler også om mad

Tekst og foto af Lau Stender, Frederiksberg. Rejseblokken var inviteret af Den Italienske Stats Turistbureau.

 

Skiferie i Italien, Tårnhotellet indefra

Tårnhotellet indefra. 
 

Skiferie i Italien, Tårnhotel i Sestriere

Tårnhotel i Sestriere.
 

Skiferie i Italien Sauze d'Oulx

 

Skiferie i Italien, foto fra en landsby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *