Skiferie i Italien

Italien: Fantastisk skiferie på Mælkevejen

Området omkring Sestriere kaldes La Via Lattea, på dansk: Mælkevejen. Det har 400 km. pister. Link: Sestriere

 

Skiferie i Italien

 

Skiferie på Mælkevejen: Orkanen Bodil er på sit højeste. Jeg skal på ski og er inviteret til sæsonstart i et område nær Torino, Italien. Der skal ikke lægges skjul på, at jeg elsker Italien om sommeren, så jeg er spændt på om Italiens charme, afslappede stemning og gode mad også gør sig gældende i et vintersportsområde. Jeg tjekker appen ”CPH Airport” for aflysninger lidt oftere end, hvad der giver mening, da jeg er ret nervøs for om orkanen skal sætte en stopper for eventyret.

Mit fly skal afgå ti minutter over ti fredag formiddag fra København. Den er en halv time forsinket, lige akkurat nok til at jeg ikke når flyet videre fra Frankfurt mod Torino. Efter fire en halv times ventetid kommer jeg på et fly, og først kl. halv ni om aftenen møder jeg resten af rejseselskabet på en restaurant i Sestriere, der var en af værtsbyerne ved OL 2006. Her indtager vi det første af flere virkeligt gode måltider mad. Læs mere om maden her: Skiferie i Italien handler også om mad

 

Mælkevejen

Som at flyve

Vi har det som dyr, der er kommet på græs for første gang efter en lang vinter, da vi står på toppen af bjerget lørdag formiddag sammen med skiguiden Gerard. Vi vil ned ad det bjerg, og det kan ikke gå hurtigt nok. Gerard snakker og snakker, han er en hyggelig fyr, og vi stamper utålmodigt i sneen. Endelig bliver vi sluppet løs på den velpræparerede piste.

Jeg ved ikke hvordan det er at flyve, det må vi spørge fuglene om, men det her må være mindst ligeså fedt. Da vi stopper længere nede af bjerget griner flere af os indforstået til hinanden; Det her er livet – sneen er god, alt er godt.

Resten af dagen fører Gerard an og viser os pisterne ned mod Sestriere. Byen ligger i 2035 meters højde og de højeste pister starter i 2800 meters højde. Sestriere ligger centralt i det 400 km. store skiområde ”Via Lattea”, som på dansk betyder ”Mælkevejen”. Det er gode brede pister, som appellerer til såvel begynderen som til den erfarne skiløber.

Hvis man foretrækker skiløb uden for pisterne må man vente til der er faldet mere sne, men så er der også masser af bjergsider der venter på at blive rykket rundt på, som en af de andre fra gruppen udtrykker det. Han er inkarneret freerider og ved hvad han snakker om. På pisterne er der imidlertid intet problem. Da området ligger relativt højt kan der laves kunstig sne inden for pisterne allerede fra sæsonstart i starten af december.

 

Giv den gas

Søndag står vi på ski i Bardonecchia. Byen ligger lavere end Sestriere, i 1300 meters højde, og her er faldet knap så meget sne. Den halfpipe der ligger nede i dalen, og som blev brugt under de olympiske leje, ligger lidt ensomt hen og venter på sne. En del af pisterne på bjerget er heller ikke åbnet for sæsonen, men da vi kommer op på bjerget er der alligevel glimrende pister, som er præparerede med kunstig sne, og vi får en god dag på ski. Planlægger man en tur til Bardonecchia, skal man muligvis undgå sæsonens yderpunkter.

Mandagen byder på ski i Sauze d´Oulx. Det er super enkelt at komme hertil hvis man bor i Sestriere, som vi gør. Man tager liften op og står på ski ned til Sauze d´Oulx, som ligger på den anden side af bjerget. Til forskel fra pisterne ned mod Sestriere føles det her mere som at køre i skoven, selvom pisterne her ligesom i Sestriere er brede og overskuelige. Sneen er fantastisk og pisterne super velpræparerede, så man kan give den fuld gas uden at bekymre sige synderlig om at miste fodfæstet over ujævnheder og pukler.

 

Piste gennem skov Sauze d'Oulx

Smuttur til Frankrig

Uanset hvilke af de to byer man bor i under sit ophold køber man adgang til begge liftsystemer, så der ikke er grund til at bekymre sig om hvilket bjerg, der bedst opfylder ens behov. I øvrigt; Skulle du få lyst til ski i Frankrig under dit ophold, kan du vælge at bruge én dag i Montgenevre, når du køber liftkort til minimum seks dage. Den franske grænse ligger kun godt 17 kilometer fra Sestriere.

Italien om vinteren er ikke bare godt, det er en kombination af alpint skiløb, når det er bedst kombineret med god mad til overkommelige priser. Det er også charmerende byer med gode muligheder for shopping og besøg på barer, restauranter og klubber.

En skiferie i Italien vil nok især appellere til familier, men det udelukker på ingen måder venne- eller venindeflokken, der gerne vil kombinere ski og mad med en tur i byen. I sidste ende er det et spørgsmål om præference, men elsker du Italien om sommeren, som jeg gør, vil du også elske det om vinteren.

Tekst og fotos af Lau Stender, Frederiksberg. Rejseblokken var inviteret af Den Italienske Stats Turistbureau.

 

Skiferie i Italien

Skiferie i Italien

Skiferie i Italien

 

Læs også

3 gode bud på skiferie i Italien

Skiferie i Italien handler også om mad

Østrig: Skiferie for nybegyndere

3 praktiske tips til skiferie i Østrig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *