Skibakke Østrig

3 praktiske tips til skiferie i Østrig

Hotel

Det er en god ide at tjekke de forskellige hoteller i det område, du vil bo, når du tager på skiferie i Østrig. Og med tjekke, mener vi, at tage et nærmere kig på hotellets specifikationer og faciliteter. Hvis man tager afsted som familie, vil man komme til at tilbringe meget tid på hotellet, især hvis børnene er mindre. Derfor er det ret vigtigt, at det hotel du booker er godt og opfylder de krav, du har.

 

Skiferie i Østrig

 

Hotellet (billedet) Vital-Hotel Berghof i Erpfendorf, som jeg boede på, er klassificeret som et 4-stjernet hotel, men man skal op i en ‘suite’, før man får alle kvaliteterne med. Jeg boede på et ‘almindeligt’ værelse, og der var for eksempel ingen shampoo og balsam på badeværelset, og der var ingen minibar eller slippers.

Når det er sagt – skal det også siges – at værelset havde egen balkon, stor dejlig seng, tv og ‘sofa’-område. Derudover var værterne utrolig søde og meget serviceminded. Udsigten fra værelset var fantastisk og morgenmaden var lækker med friskpresset appelsinjuice (som du selv presser) og frisklavet omeletter. Hotellet som også havde udendørs pool og spa-område kan absolut anbefales. Mit råd er: Tjek ikke kun, hvor mange stjerner hotellet har, men tjek også, hvad der er inkluderet i værelsesprisen, og hvad du skal betale ekstra for.

 

Efter en lang dag på ski er en udendørs pool ikke dårligt. Her ses poolen på Vital-Hotel Berghof i Erpfendorf.

Transport

Det er også en god ide at tænke transport(tid) ind i dit valg af hotel, før du booker skiferie i Østrig. Ligger det langt fra pisterne, restauranter og andre fornøjelser. Så skal du nemlig tænke i bus, bil eller taxa. Jeg boede i Erpfendorf, og stod på ski i henholdsvis Kirchdorf og St. Johan. Vi kørte i taxa frem og tilbage, både når vi skulle ud at spise (på andre hoteller), ud at shoppe og når vi skulle stå på ski.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis hotellet ligger i en mindre by. For 4 personer koster det cirka 13 Euro at køre fra Erpfendorf til St. Johan. Det svarer cirka til 100 kroner. Så ud og hjem vil svinge sig op på lige knap 200 kroner.

I Østrig kører de ikke efter taxameter, men efter faste priser målt på, hvor langt du skal og hvor mange I er – derfor kan du altid spørge om prisen inden I kører. Du bør undersøge om det kan svare sig at leje en bil eller tage de forskellige busser alt afhængig af, om du har børn med og hvor meget du regner med at skulle rundt.

 

Beliggenhed

Du skal ikke kun tænke i beliggenhed i forhold til, hvor du vil stå på ski, men også i forhold til, hvad du ellers regner med, I skal opleve. De fleste pister lukker omkring kl. 16.00 – altså når mørket falder på. Du kan sagtens stå på night-ski forskellige steder, men hvis du rejser med børn er energien nok ved at være brugt sidst på eftermiddagen alligevel.

I det område jeg boede i (Erpfendorf – St. Johan) spiser man ofte på restauranter, som er tilknyttet hotellerne om aftenen. Desuden kan du tage ud og prøve forskellige sjove forlystelser.

Vi prøvede f.eks. at kælke på gammeldags trækælke. Det var smaddersjovt at køre i vildt fart ned ad den 2 kilometer lange bakke. Det kan absolut anbefales at besøge Kramerhof, hvor kælkebakken ligger. Så hvis du tager afsted på skiferie, men også gerne vil fornøje dig med andre oplevelser, bør du undersøge området, inden du beslutter dig for, hvor I skal bo, stå på ski og hvad I ellers skal opleve.

 

Gode tips til turen

  • Sørg for at få den rette hjælp til at vælge skistøvler – også selvom du bare lejer dem.
  • Hjelm. Det er dumt at køre uden.
  • Vand. Du bliver umådelig tørstig.
  • Hav den rette mængde tøj på. Det vil sige ski-undertøj, vanter, hue, vand- og vindtæt skitøj, solbriller, skisokker og tørklæde.
  • Solcreme.
  • Hav liftkortet i venstre side af dit skitøj – så du nemt kan gå i gennem indgangen.
  • Hav penge med.
  • Træn hjemmefra ellers får du meget ømme ben og arme.

 

Læs mere

Du kan også læse mere om Tirol på VisitTirol eller mere om regionen Kitzbüheler Alpen St. Johann. Se også vores guide til Tyrol: Rejseblokkens guide til ferie i Tyrol.

Læs også

Østrig: Skiferie for begyndere

Af Lone Holm. Rejseblokken var inviteret af Tirol Tourist Board samt Kitzbüheler Alpen.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *