Elcykel

Gør hverdagen eller cykelferien lettere med en elcykel

Det giver frisk luft og rigtig god motion. Det er også et billigt alternativ til bilen eller den offentlige transport, og så er det langt bedre for miljøet. Men for mange mennesker kan en tur på cyklen være en udfordring. Især hvis man skal cykle op af stejle bakker, hvis der er blæsevejr og måske endda regnvejr. Hvis du overvejer at tage på cykelferie med familien eller bare gerne vil have en lettere cykeltur til jobbet, så kan der være god grund til at overveje at anskaffe sig en elcykel.

Hvad er en elcykel?

En elcykel er en cykel med en lille motor, der hjælper med at sende kraft ud i pedalerne, når rytteren har behov for det. Den fungerer som en almindelig cykel, og du skal stadig selv træde i pedalerne, så du får stadig masser af motion ud af cykelturen. Motoren hjælper til, når du for eksempel skal cykle op ad bakke, eller hvis du cykler i modvind. En elcykel har foruden motoren et batteri og et elsystem.

Batteriet er der, hvor energien til motoren bliver lagret. Mange batterier til elcykler kan holde helt op til 50-70 kilometer, før de skal genoplades. Det vil sige, at langt de fleste kan nøjes med at oplade batteriet en enkelt gang om ugen. Således kan du for eksempel oplade batteriet i weekenden, så cyklen er klar til den efterfølgende uge.

Udover at en elcykel giver ekstra hjælp, når man har behov for det undervejs, er de også langt bedre for miljøet, end en ekstra bil for eksempel ville være, da de ikke udleder CO2.

Her kan du købe en elcykel

Rigtig mange cykelforhandlere sælger efterhånden elcykler. Har du spørgsmål, eller kunne du tænke dig at prøve en elcykel, kan du med fordel kontakte din lokale cykelforhandler. Priserne for elcykler er oftest en del højere end for en almindelig cykel, og kan variere mellem alt fra 7.000 kroner til 20.000 kroner. Du kan dog være heldig at finde dem på tilbud til gode priser.

Mange internetbutikker er også begyndt at forhandle elcykler. Der findes en række online cykelforhandlere for eksempel hellorider, hvor du kan finde et stort udvalg af cykler og cykeludstyr. Her kan du også søge på forskellige modeller, for eksempel elcykel dame. Således kan du finde lige netop den model, du har behov for. På nettet kan du også nemmere holde øje med de konkurrerende priser, og se hvornår forskellige modeller kommer på tilbud. Hellorider har også fysiske butikker landet over, så det kunne også være god mulighed at besøge en af disse.

Elcykel

Modelfotos: Pixabay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *