Tivoli indgang

Jul i Tivoli: Dejligt, men dyrt

I weekenden besøgte min 8-årige datter og jeg Jul i Tivoli i København. Det er blevet en fast tradition hjemme hos os, for vi elsker at gå rundt og se på de mange smukke dekorationer, julelys, hjerter, kugler og mærke stemningen. Det dufter af glögg og æbleskiver, og er man ikke i julestemning, så bliver man det i hvert fald.

Jul med rock i

Der er omkring 50 boder, hvor man kan købe alt lige fra julepynt, nisser, klejner, brændte mandler og brugskunst. I én bod kunne man købe en rock-julemand på en motorcykel. Det var fjollet, og fik os til at grine.

I samme bod tabte min datter sit hjerte til en stor Bambi-bamse, og efter et par runder besluttede hun sig for at spendere sine lommepenge på den. Måske manden i boden tabte sit hjerte til min datter, for han gav hende 25 kroners nedslag i prisen.

Svingende morsomt

Vi havde fået entrébilletterne af Tivoli, fordi jeg var akkrediteret som presse, hvilket betød at vi sparede entrébilletterne på 190 kroner. Vi købte ikke turpas, for min datter synes, at det var kedeligt at prøve alle turene selv, og ville derfor gerne have mig med.

Og to turpas til i alt 398 kroner, synes jeg var lige i overkanten for, hvad jeg ville spendere. Så i stedet købte vi turbilletter for i alt 200 kroner, og kunne for de billetter prøve ‘Svingkarrusellen’ og ‘Piratbådene’ sammen.

Det dækkede vores behov fint – sikkert mit mere end 8-årigs. Begge forlystelser var sjove. ‘Piratbådene’ har vi prøvet masser af gange, men ingen af os havde prøvet ‘Svingkarrusellen’, som faktisk var rigtig sjov for os begge to.

Tivoli Julemarked 2013

Halvkolde æbleskiver

Da vi havde fået kulden, var det på tide at få varmen, og det skulle være i huset ‘Basils Divan’. Der spiste vi også æbleskiver sidste år, mens vi betragtede toget køre rundt på en jernbane langs loftet. Så det skulle vi selvfølgelig også i år. Der var ikke specielt lang kø (det var der sidste år i december). Jeg bestilte 5 æbleskiver og glögg, mens min datter bestilte 3 æbleskiver, en kold kakao og en lille pose med fire snebolde. Jeg spurgte, om æbleskiverne var hjemmelavede. Det var de ikke.

Glöggen smagte heller ikke som om, den var hjemmelavet. Kakaoen, som min datter læskede i sig, var en Cocio. I alt betalte vi 148 kroner. Æbleskiverne var ikke varme, og næsten heller ikke lune. De smagte o-k-a-y. Sådan som halvkolde æbleskiver nu gør. Til gengæld var glöggen varm og smagte fint. Vi betragtede de fine bjørne, som står midt i huset og toget, som kører rundt, mens vi fik varmen. Og det var dejligt.

Rudolf med den røde tud

Vi slentrede ud igen, og betragtede boderne og julelysene i halvmørket. Inden vi skulle hjem, ville vi lægge vejen forbi Julemanden (for ham bliver man aldrig for stor til at hilse på). Men vi droppede det, da vi så køen.

Mageligheden vandt, men Rudolf med den røde tud fik vi hilst på, for han stod og gumlede hø udenfor ved siden af Julemandens slæde. Alt i alt en skøn og dejlig eftermiddag.

Dejligt, men dyrt

Men – for der er et men. Det er dyrt. Vi brugte alt i alt 148 kr. til mad + 200 kr. til forlystelser + 125 kr. på en bamse, og havde jeg ikke været akkrediteret som presse, skulle vi også have betalt 190 kr. for entrébilletterne. En forælder plus et barn over 8 år ville altså skulle bruge omkring 663 kroner på en eftermiddag i Tivoli.

En familie (uden årskort) med 2 voksne, 1 barn under 8 år (gratis entré) og et barn over 8 år ville skulle betale 285 kr. i entrébilletter, (muligvis) to turpas til 199 kr. stykket + mad og snold. Det ville hurtigt løbe op i nærheden af 1.000 kr. for en eftermiddag.

Det kan for nogle betale sig at have et årskort (årskort koster 290 kr.), men så skal man faktisk komme i Tivoli mere end 3 gange på et år, hvis det skal kunne betale sig. Vi plejer normalt at besøge haven til jul, til Halloween og en gang i løbet af foråret/sommeren.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg elsker Tivoli, for det gør jeg virkelig. Men det er bare dyrt, hvis man går efter hele pakken med mad, forlystelser og snold. Til de priser kunne man i det mindste forvente hjemmelavede æbleskiver.

Af Lone Holm

Share Button

2 tanker om “Jul i Tivoli: Dejligt, men dyrt

  1. Det var da et dejligt, ærligt indlæg. Overvejer meget at tage turen fra Sønderjylland til Tivoli for at opleve julemarked, men det kan da være, jeg lige overvejer det en ekstra gang, selvom det uden tvivl er en smuk oplevelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *