Køerne på græs
Danmark

Køerne på græs: Find en gård og oplev Økodag 2019

I dag søndag den 14. april lukkes køerne ud på græs. Du og din familie kan deltage i køernes forårsfest på en af de mange gårde rundt om i landet på Økodag 2019.

Økodag er en populær familiedag. Faktisk har helt op til en million gæster været med til at lukke de økologiske køer på græs siden den første Økodag for fjorten år siden. Sidste år var 232.000 danskere med til at fejre køernes forårsfest i hele Danmark.

Køerne har stået indendørs i stalden hele vinteren og i dag lukkes de ud på græs præcis kl. 12.00 – men gårdene har åbent allerede fra kl. 10.00 – og det er en rigtig god idé at komme i god tid, da der er mange, som gerne vil se køerne danse.

Sådan finder du en gård nær dig

Økodag 2019 foregår fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Køerne lukkes ud præcist kl. 12.00. Her kan du finde en gård nær dig, som du og din familie kan besøge.

Jeg er selv vokset op på en gård i det nordjyske. Vi havde godt nok ikke køer, men til gengæld havde vi en tyr, der hed Nugga – ikke fordi den var specielt sød, men fordi den var nugga-farvet. Den var bomstærk og havde det med at stikke af. Vi havde også kaniner, katte, hund, høns og ænder. Det var ikke et decideret landbrug, men bare en bondegård med en stor have og en sø. Landlivet er skønt for børn, for fantasien kan få frit spil, når man render rundt på markerne og leger. Så har du muligheden – så tag børnene med på økodag 2019.


Læs også: Rejseblokken anbefaler gratis oplevelser i København


Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them, Løgismose og Hansens Mejeri.

Af Lone Holm. Kilde: Økodag.dk. Foto: Pixabay


+LINKS

Læs mere på økodag.dk

Læs mere om love og regler for økologi

Share Button
Rejseblokken

Rejseblokken er en rejse- og livsstilsblog, der er skrevet af journalist Lone Holm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *