Tebord på Kokkedal Slot

Anbefaling: Te på Kokkedal Slot

Egentlig er rubrikken lidt misvisende, for vi drak kaffe i går eftermiddags, da min bror og jeg kørte op nordpå til Kokkedal Slot til deres søndags-signatur ‘Te på slottet’. Det har intet med teen at gøre eller kvaliteten af den, for udvalget var stort og udsøgt, men jeg er bare ikke den store te-drikker, og derfor valgte vi at drikke kaffe, som iøvrigt var super lækker.

Men arrangementet hedder ‘Te på slottet’ og dufter lidt af eventyr, prinsesser og lækkerier. Og det skal jeg da lige love for. Normalt er jeg ikke specielt nem at imponere, hvilket måske skyldes mine nordjyske rødder, men jeg har intet at udsætte på hverken kvalitet, service eller oplevelse. Alt var p-e-r-f-e-k-t.

Yndigt & elegant

Kokkedal Slot ligger i skønne omgivelser en lille halv times kørsel nord for København. Det er fornyelig blevet renoveret med respekt for stedets historie og de originale rammer. Da vi træder ind af slotsdøren møder en rolig og afslappet stemning os. Stedet er lyst og smukt med traditionel slotscharme. Yndigt, men samtidigt elegant.

Jeg var først lidt bekymret for om min bror ville være den eneste mand, for konceptet taler meget til kvinder, men det var han (heldigvis) ikke. Vi fik et lille hyggeligt hjørne med to afslappede lænestole og eget bord, hvor vi kunne nyde udsigten ud over den flotte Havesal, mens slottes harpist lod blide toner fylde rummet.

Lidt kongelig har man vel lov at være

Vi startede med at bede om kaffe, selvom konceptet ligger op til te. Det var intet problem. Dernæst fik vi at vide, at vi bare skulle slappe af og nyde det, mens de ville sørge for, at vi blev behandlet som konger og dronninger. Og det gjorde vi – altså blev behandlet som kongelige. Vi fik alt den kaffe, vi kunne drikke. Tjeneren havde hele tiden øje for, hvornår vi skulle have fyldt koppen op uden at være pågående. Det samme gjaldt kagerne. Vi startede med at få serveret teboller og slotskringle med marcipan og svesker, som begge dele smagte helt fantastisk.

Vi blev positivt overrasket over slotskringlen, som ved første øjekast lignede en hvilken som helst anden bager-kringle, men oh hvilken fryd. Dernæst fik vi serveret et anretterfad i tre etager fyldt med konditorkunst, chokolade og småkager. Der var så meget lækkert, at vi til sidst måtte dele kagerne og kun smage en halv ellers ville der ikke være plads i maven. Det må siges at være et luksusproblem. Og som prikken over i’et får man en doggy bag med hjem med de resterende kager.

Eftermiddagste på Kokkedal Slot

Kokkedal: Te på slottet

 

Prisen for hele herligheden på Kokkedal Slot er 225 kroner per person (opdateret feb, 20017: 295 kr.) , og må siges at være godt givet ud. ‘Te på slottet’ er til dig, som enten vil tilbringe en hyggelig eftermiddag med dine veninder, mor eller kæreste.

Bonusinfo: Oplevelsen var så god, at jeg straks ringede til min far og sagde, at næste gang de kom til København, må vi køre op til Kokkedal Slot og spise familiefrokost. Slottet byder nemlig hver lørdag mellem kl. 12.00 og 15.00 på en lækker frokost med forret, hovedret med tilbehør og kaffe eller te til 195 kroner per person. Husk der skal bestilles bord ved alle arrangementer.

Det fik vi på Kokkedal Slot

Tebolle
Slotskringle med marcipan og svesker.
Lagkage med passionsfrugt og lys chokolade.
Earl Grey Sarah Bernhardt.
Citrontærte
Marcaron med ribs
Småkager med Anis, havsalt & chokolade og kanel & nød.
Chokolade med lime & vanille, havtorn & karamel og solbær.
Kaffe eller te.

Udvalget og sammensætningen af kager veksler, så det er ikke sikkert du vil få nøjagtig samme udvalg, som vi fik. Men en ting er sikkert: Slotskonditoren byder på eftermiddagslækkerier med et udsøgt sortiment af hjemmebag.

Læs mere

Du kan bestille bord, se priser og tider her:

Kokkedal Slot

Læs også anmeldelse af Perchs Tea Room:

Afternoon tea i København

Af Lone Holm. Fotos: Kokkedal Slot og Lone Holm. Rejseblokken var inviteret til ‘Te på slottet’ af Kokkedal Slot.

 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *