Harbour Bridge i Sydney

Guide til Sydney: 12 steder du ikke må gå glip af

Har du brug for en guide til Sydney, skal du kigge nærmere på disse 12 steder. 

 • Sydney Harbour Bridge
 • Operahuset
 • Botanical Garden
 • Byen fra havet/havnen
 • Udsigt over byen (fra O Bar, Sydney Eye Tower eller lign.)
 • En cricket eller rugby kamp
 • Bondi Beach og by
 • Palm Beach (1 1/2 time udenfor byen)
 • Sejltur til Manly

The Rocks

The Rocks er et område, hvor man nemt kan få et par timer til at gå. Gaderne er små og hyggelige, og fortæller byens historie. Der er en del museums, både nutidige og gamle. Der er et bredt udvalg af restauranter i forskellige prisklasser, og der er mulighed for at gå på den ”lokale” pub. ‘The Observer’ såvel som større diskoteker, såsom ‘The Argyle’.

The Rocks er hyggelig i dagtimerne og festlig i aftentimerne, og der afholdes marked i weekenderne. The Rocks har byens bedste udsigt til de klassiske kendetegn for byen. ‘Operahuset’ og ‘Sydney Harbour Bridge’ ligger lige op til The Rocks, og man kan nemt kombinere en sightseeing udflugt med et besøg i The Rocks.

Phillips Foote: Grill og gårdhave

På restauranten ‘Phillips Foote’ kan du få lov til selv at grille dine bøffer i deres hyggelige gårdhave – du køber grillmaden hos dem, men skal selv tilberede den.
Adresse: George street 101, The Rocks, NSW

Pony: Steak, fisk, grill, moderne australsk

‘Pony’ er en restaurant, der er populær både blandt turister og lokale. Maden skulle være udsøgt og lokalerne meget hyggelige i den gamle bydel i The Rocks. Der skal bestilles bord.
Adresse: Pony Lounge and Dining, 15 Argyle St , The Rocks, NSW

The Rocks Market

Du kan købe forskellige arts & crafts, og spise et måltid ved en af boderne. Kig eventuelt på deres hjemmeside inden besøg: Therocks.com

Sydney Harbour Bridge

Der er vel snart ikke nogen, der ikke har set billeder af en flok mennesker, der klatrer rundt på ‘Sydney Harbour Bridge’. Der er efterhånden mange forskellige slags ture på alle tider af dagen. Hvis det er noget for dig, så tjek: bridgeclimb.com.

Ellers kan det anbefales at tage turen over broen gående. Der er en fin udsigt over byen og gode forhold for fodgængere. Halvvejs på broen kan du besøge the ‘Pylon Lookout’, som fungerer som bromuseum. Se: Pylonlookout. Det koster omkring 11 dollars for voksne, og er for dem, der ikke har økonomien til ‘Bridge Climb’. Hvis du har tid til det, så brug lidt tid på den anden side af broen, der er grønne arealer, et rigt cafeliv og mulighed for at besøge Sydneys forlystelsespark: Luna Park: lunaparksydney.com

Foto: Bettina Brink. Darling Harbour i Sydney
Darling Harbour by night

Darling Harbour & Cockle Bay Wharf

‘Darling Harbour’ og ‘Cockle Bay Wharf’ ligger lige ved siden af hinanden. Sammen tilbyder de rig mulighed for mad, drikke, afslapning, underholdning, vand og grønne arealer. Om sommeren arrangerer byen udendørsfilm for børn (og voksne) på nogle af de grønne områder gemt bag ‘Cockle Bay’, og der er mulighed for at lege på en meget omfattende legeplads. Som voksen kan man låne en af byens fremstillede strandstole og slappe af i skyggen. Der er mange restauranter i området og mange forskellige prisniveauer. Hvis du vil have seafood, kan du prøve ‘Nicks’. I den billigere ende kan Cargo Bar’s ‘ti-dollar-steak’ anbefales (man-ons).

Da Frederik mødte Mary

I gå afstand fra ‘Darling Harbour’ ligger ‘Slip Inn’ (bar/restaurant). En guide til Sydney for danskere skal næsten indeholde ‘Slip Inn’, som er stedet hvor Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik efter forlydende skulle have mødt hinanden for første gang. Hvis du har hjemve, er det også stedet for dig, da bosatte danskere i Sydney mødes i ‘Slip Inns’ gårdhave den sidste torsdag i hver måned.

Guide til Sydney: Utzons operahus

Byen set fra toppen

I The Rocks ligger ‘Blue Bar’ på 36. etage af Shangri la. Her er der mulighed for, at lounge med udsigt til Operahuset og Sydney Harbour Bridge (der er typisk rift om pladserne). Der er ikke så mange om pladserne på ‘O Bar’, der ligger på George street (47. etage). Her kan du enten få en drink eller spise et måltid, mens lokalet roterer rundt og giver dig mulighed for at se byen fra alle vinkler. Hvis du vil være udenfor, og stadigvæk have udsigt til Operahuset, så kan Glenmore Hotels rooftop anbefales.

Foto: Bettina Brink. Bondi Beach ved Sydney
Bondi Beach er en fantastisk strand

Surfs Up

Sydney har mange gode strande, blandt andet lokker ‘Cogee’, ‘Manly’ og ikke mindst ‘Bondi Beach’ mange turister og lokale til og med god grund. Men hvis du rejser med børn eller bare ikke er til så store bølger, så kan du eksempelvis besøge ‘Shelley Beach’. ‘Shelley Beach’ har ikke så store bølger, og har småsten i stedet for sand. Man kan nemt komme til ‘Shelly Beach’ via Manly Beachs strandpromenade, der løber hele vejen fra ‘Manly Beach’ til ‘Shelley Beach’.

Kanalrundfart i stort format

Der er ikke noget bedre end at hoppe på en færge fra ‘Circular Quay’ eller ‘Darling Harbour’, og tage en dag på vandet. Det er bare at bestemme sig for, hvor man vil hen og købe en billet til ca. 5-7 dollars afhængig af destination. Destinationen er egentlig ikke så vigtig, da selve turen ofte er pengene værd.

Foto: Bettina Brink. Paddys market i Sydney
Alt kan købes på Paddys Market.

Paddys Market

Hvis markedet i ‘The Rocks’ ikke helt er stort nok for dig, eller du bare gerne vil købe nogle af de mere typiske souvenirs med hjem til billig penge, så er ‘Paddys Market’ et besøg værd. Her sælges der alt indenfor T-shirts, solbriller, hatte, tasker, mobilcovers, oppustelige kænguruer, håndklæder, nøgleringe etc. Hvis du er på jagt efter en mere eksotisk souvenir, så forefindes der også muligheder for at finde ting som kænguru-nosser udformet som lykkeamuletter. Paddys holder åbent alle ugens dage, undtagen tirsdag. Se eventuelt: paddysmarkets.com

Chinatown

I samme område, som ‘Paddys Market’, finder du Chinatown, hvor du vil blive mødt af ældre damer, unge piger og alle mulige andre, der gerne ser dig smage lige præcis deres dim sum. Området er ikke så stort, men det kan være ganske hyggeligt at gå en tur op og ned af hovedgaden i Chinatown.

Du kan komme til ‘Paddys Market’ og ‘Chinatown’ ved at tage gratis-bussen fra George Street. Bus nummer 555 kører i pendulfart op og ned af George Street, og selvom den til tider er fyldt, er den et godt og meget billigt transportmiddel.

Det bør du vide

 • Der er masser af oplevelser, der venter i Sydney, men man skal dog være opmærksom på, at de ofte er dyre. Eksempelvis koster ‘bridge climb’ med seler, sikkerhedsudstyr og guide på ‘Sydney Harbour Bridge’ omkring 200+ dollars, og en enkeltbillet med toget til lufthavnen omkring 18 dollars.
 • Det kan ikke betale sig at shoppe i butikker, som findes i Europa (f.eks. Zara), da varerne typisk koster omkring 40% mere i de australske butikker
 • Husk at sige ‘Thank you’/’Thanks’ hele tiden. Du kan ikke være høflig nok!
 • Hvis du har nogle stiletter, du synes er lidt rigeligt høje hjemme i Danmark, så kan du roligt tage dem med. De lokale australske kvinder formår at gå i sko, der ville knække benene på de fleste, og det er smart – det handler om at have klip klappere med i tasken.
 • Sydney public transport er ikke imponerende, så forbered dig på at vente på bussen – de lokale står pænt på rad og række. Hvis du påtænker at tage bussen i hverdagene mellem kl. 7-18, så sørg for at købe billet eller klippekort inden du stiger på ellers kan du risikere ikke at komme med.

Se også

Whatsonsydney 

Timeout Sydney

Tekst og foto af Bettina Brink, der har boet otte måneder i Sydney, Australien. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *