Skiferie i Hafjell

Norge: Skiferie i Hafjell

Hafjell ligger ikke langt fra Lillehammer i Sydnorge, og det er et af Norges største og mest populære skisportssteder – og det er med god grund. I Hafjell er der noget for alle aldre og typer af skiløbere. Hvad enten man er helt ny på ski eller en garvet skiløber, så har Hafjell en pist, der passer til lige dit niveau.

Hvis ikke man er til ski, så kan man tage liften helt op på toppen af Hafjell og nyde at se den smukke norske natur med sneklædte bjerge og grantræer. Hafjell egner sig især godt til familier, der skal på skiferie. Der er mange slags kahytter og lejligheder at vælge imellem.

Skiferie i Hafjell

Pakkerejse med færge

Flere tilbyder en pakke med færge til Oslo, kahyt eller lejlighed i Hafjell og skipas til dem, der skal på ski. Turen fra Oslo til Hafjell tager kun to timer med bil. Turen er super overkommelig, og det er hyggeligt at køre igennem det norske landskab for de små på bagsædet. Her er det altså let at bestille og tage af sted med færgen, når det bliver tid.

Det er med god grund, at det er så populært for danske familier at tage på skitur i Norge, for det er altså bare både flot, hyggeligt og sjovt at være af sted. Og sjovt skal det være, når man er på ferie med børn. De har brug for aktiviteter hele dagen, og det er der i Hafjell. Her er der tre store familieområder, hvor børnene kan lære at stå på ski, men også lege i sne og stå på forskellige små forhindringsbaner med deres ski. Så er de med garanti trætte om aftenen!

Familieferie i Hafjell

Hafjell er et rigtigt familie-skianlæg, hvor børnene kan lege længe i sneen, og man kan hygge sig sammen om en god bog, en film eller et brætspil om aftenen. Selv for de ældre børn er der meget at lave i Hafjell, og der er pister til alle aldre og niveauer. Så skal man på en aktiv familieferie, som børnene helt sikkert vil synes om, så skal man tage til Hafjell.

I de tre familieområder er der også ofte begivenheder og samlede lege eller undervisning for de små, der er ude på ski for første aller andet år i træk. Her er altså også mulighed for at møde nogle nye legekammerater fra de andre skandinaviske lande. Og der er garanteret en del andre danskere der også, for Hafjell er et populært skianlæg for danskerne, fordi det ligger i så god afstand fra Oslo.

Bestiller man sit ophold med Stena Line, så får man altså hele pakken med, og der er mulighed for at få kahyt på færgen også. Sejler man med Stena Line, så skal man prøve at gå en lille tur ud på dækket. Børnene vil garanteret elske at se vandet suse forbi, når skibet sejler.

Skiferie i Hafjell

En tanke om “Norge: Skiferie i Hafjell

  1. Tak for en super guide. Min lille familie (to voksne og to børn på 8 og 12) overvejer skiferie i netop Hafjell i skisæsonen 18 eller 19. Jeg har dog lige et tillægsspørgsmål, som jeg håber, at I kan svare på.

    Vores udfordring er, at vi kører i en relativt gammel bil, som ikke egner sig til de helt store bjergudfordringer. Derfor er jeg interesseret i at høre lidt mere om ruten op til skisportstedet. Er der gode vejforhold, eller skal man forvente markante stigninger og mange hårnålesving?

    På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *